George Abbott

Regisseur

George Abbott is regisseur.
Er zijn 6 films gevonden.

Damn Yankees

1958 | Komedie

Verenigde Staten 1958. Komedie van George Abbott en Stanley Donen. Met o.a. Tab Hunter, Gwen Verdon, Ray Walston, Russ Brown en Jimmie Komack.

De Duivel (Walston) en zijn verleidster (Verdon) maken een honkbalfan weer jong in de vorm van ster-speler Hunter; levendige bewerking van een Broadwayshow met choreografie van Bob Fosse. Liedjes oa: 'Whatever Lola Wants' en 'You Gotta Have Heart'

The Pajama Game

1957 | Musical

Verenigde Staten 1957. Musical van George Abbott en Stanley Donen. Met o.a. Doris Day, John Raitt, Carol Haney, Eddie Foy Jr. en Barbara Nichols.

Een kolossale filmversie van de Broadwaymusical, met een verrukkelijke Day als voorzitster van het klachtencomité van een fabriek en Raitt als ploegbaas. Liedjes van Richard Adler en Jerry Ross.

Too Many Girls

1940 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1940. Musical van George Abbott. Met o.a. Lucille Ball, Richard Carlson, Eddie Bracken, Ann Miller en Hal LeRoy.

Boeiende Rodgers-Hart-musical met innemende sterren en flitsende dialogen. Vier jongens worden gehuurd om een oogje te houden op de vrijbuiterige Ball op het Pottawatomie College in Stopgap in New Mexico. De toneelmatige presentatie van de muzikale nummers schijnt hier best te werken. Van Johnson is opmerkelijk als een van de koorjongens.

Secrets of a Secretary

1931 | Drama

Verenigde Staten 1931. Drama van George Abbott. Met o.a. Claudette Colbert, Herbert Marshall, George Metaxa, Mary Boland en Berton Churchill.

Een star salondrama waarin Colbert ontdekt dat haar ex-vriend Marshall haar nieuwe baas chanteert.

My Sin

1931 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1931. Drama van George Abbott. Met o.a. Tallulah Bankhead, Fredric March, Harry Davenport, Scott Kolk en Anne Sutherland.

Niet al te best samengaan van Bankhead en March. Laatste speelt een aan lager wal geraakte advocaat die tegen een cabaretzangeres oploopt, die weer een echtgenoot heeft die altijd om geld zeurt. Totdat ze er genoeg van krijgt en hem een kogel door het vege lijf jaagt. Omdat haar reputatie niet al te goed is krijgt ze geen advocaat, behalve March die zich op moet vijzelen om goed voor de dag te komen. Nogal trage affaire.

Manslaughter

1930 | Drama

Verenigde Staten 1930. Drama van George Abbott. Met o.a. Claudette Colbert, Fredric March, Emma Dunn, Natalie Moorehead en Richard Tucker.

Een nieuwe versie van de film uit 1922 over een arme, maar oprechte openbare aanklager, die een rijk meisje naar het gevang stuurt, omdat ze met haar auto een motoragent heeft doodgereden. Ze komt vroegtijdig vrij en rent achter de man die haar vastzette aan. De gevangenis- en rechtszaakscènes zijn opmerkelijk goed. Naar een scenario van Abbott.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer George Abbott op televisie komt.

Reageer