Jochen Thomas

Acteur

Jochen Thomas is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Schwester Agnes

1975 | Komedie

DDDE 1975. Komedie van Otto Holub. Met o.a. Agnes Kraus, Jochen Thomas, Micaela Kreißler, Edgar Külow en Fred Delmar.

De niet op haar mondje gevallen verpleegster Agnes (Kraus) is afkomstig uit Oost-Berlijn. Ze is de zuster van burgemeester Patschek (Thomas) in de kleine gemeente. Zij staat hem ongevraagd met raad en daad bij. Ook verleent zij de helpende hand als een verlegen landbouwkundig ingenieur verliefd wordt. Haar werk heeft meer met zielzorg te maken dan de verpleging van het menselijke lichaam. Het scenario van regisseur Holub en Hermann Rodigast is bedoeld als onschadelijke verstrooiing in het paradijs van arbeiders en boeren van vadertje Honecker zonder op iemands tenen te gaan staan. Van nul en generlei waarde. Het camerawerk is van Peter Brand.

Karbid und Sauerampfer

1963 | Komedie, Romantiek, Drama

DDDE/Duitsland 1963. Komedie van Frank Beyer en Frank Meyer. Met o.a. Erwin Geschonneck, Marita Böhme, Manja Behrens, Margot Busse en Kurt Raekelmann.

Mei 1945. Dresden kort na de onvoorwaardelijke capitulatie. De arbeiders besluiten hun fabriek weer aan de gang te krijgen. De fabriek heeft ongeschonden het bombardement doorstaan. Hiervoor moeten zeven vaten carbid opgehaald worden in Wittenberg, de stad waar Maarten Luther zijn 96 stellingen op de kerkdeur spijkerde. De keuze valt op de jonge, ongetrouwde Kalle (Geschonneck) omdat zijn zwager in Wittenberg in de carbidfrabriek werkt en omdat Kalle vegetari[KA3]er is zodat hij zich met langs de kant van de weg groeiende zuring kan voeden, want er was letterlijk aan alles gebrek in die meidagen. Het lukt Kalle om te voet en met liften Wittenberg te bereiken en zeven vaten te regelen. De terugweg wordt een moeizame tocht met aanvaringen met Russische militairen en Amerikaanse patrouilles op de Elbe. Tenslotte arriveert Kalle met slechts twee vaten, en de vrouw van zijn leven. Bijna twintig jaar na afloop van WO II (1939-45) liet men in de DDR op luchtige wijze in een vermakelijke film zien, dat vadertje Honeckers paradijs voor arbeiders en boeren niet zomaar is ontstaan. De spelprestaties zijn heel behoorlijk. Het scenario is van regisseur Beyer en Frank Oliva. Het camerawerk is van Günter Marczinkowski.

Der Lotterieschwede

1958 | Drama

DDDE 1958. Drama van Joachim Kunert. Met o.a. Erwin Geschonneck, Sonja Sutter, Harry Hindemith, Hans Emons en Jochen Thomas.

Een arbeider zet zijn loon in op een loterijlot en vervalt tot alcoholisme. Het blijkt een winnend lot te zijn, maar hij heeft het loterijbriefje inmiddels alweer verspeeld. De les is duidelijk.

Drei Mädchen im Endspiel

1956 | Komedie, Sportfilm

DDDE 1956. Komedie van Kurt Jung-Alsen. Met o.a. Horst Naumann, Rolf Ludwig en Jochen Thomas.

De sterspeler van een voetbalploeg stelt zich zeer egoïstisch op Daar moet wat aan gedaan worden. De meisjes uit de titel zetten hun beste beentje voor.

Leuchtfeuer

1954 | Drama

Zweden/DDDE 1954. Drama van Wolfgang Staudte. Met o.a. Leonhard Ritter, Horst Naumann, Jochen Thomas, Friedrich Gnaß en Hans Klering.

De bewoners van een eenzaam en verafgelegen eilandje in de Atlantische Oceaan bevinden zich in 1901 in een hachelijke situatie. De visserij waarvan ze leven, levert niets meer op en een accuut tekort aan voedsel ontstaat. Terwijl enkele bewoners de lange tocht ondernemen om op het vasteland hun schamele bezittingen tegen eten te ruilen, wordt de toestand op het eiland steeds nijpender.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jochen Thomas op televisie komt.

Reageer