Yukiko Todoroki

Acteur

Yukiko Todoroki is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Otoko no Monsho - Ruten no Okite

1966 | Misdaad

Japan 1966. Misdaad van Eisuke Takizawa. Met o.a. Hideki Takahashi, Yukiko Todoroki, Masako Izumi en Hiroshi Kondo.

Een man komt aan in een stad waar gangsters het voor het zeggen hebben. Een politiefilm die natuurlijk getrouw is aan de cultuur van het eigen land, maar de invloed van de amerikaanse klassiekers is merkbaar.

Otoko no Monsho

1964 | Misdaad

Japan 1964. Misdaad van Akinori Matsuo. Met o.a. Hideki Takahashi, Masako Izumi, Kenjiro Ishiyama en Yukiko Todoroki.

In 1930, tijdens het grensconflict met Mantsjoerije, begint een jongeman tegen de raad van zijn vader, een beroepsgokker, aan een medische carri[KA2]ere. Een goede politiefilm, die de verschillende traditionele onderwerpen van de Japanse cultuur samenbrengt (generatieconflict, geweld, seks, tradities, de tatoeage-mystiek en de 'Katanas' etc.).

Fuun Futatsuryu

1964 | Misdaad

Japan 1964. Misdaad van Akinori Matsuo. Met o.a. Hideki Takahashi, Masako Izumi, Yukiko Todoroki en Hiroshi Kondo.

Een beroepsgokker die uit zelfverdediging een man heeft vermoord, beschermt zijn moeder voor een machtige bende. Een Japanse thriller die wat het verhaal betreft interessanter is dan gewoonlijk maar waar filmisch weinig vanuit gaat.

The Lady from Musashino

1951 | Drama

Japan 1951. Drama van Kenji Mizoguchi. Met o.a. Tanaka Kinuyo, Masayuki Mori, Sô Yamamura en Yukiko Todoroki.

In de verwarring en de cynische atmosfeer die de tijd na de Japanse capitulatie overheersen, is de jonge Michiko de enige die haar eergevoel behoudt. Ze is ongelukkig getrouwd met een professor die met behulp van Franse literatuur zijn losbandige leven goedpraat, maar ze blijft onverstoorbaar en trouw. Het is bij Mizoguchi bijna onvermijdelijk dat zo'n vrouw tenonder zal gaan. Haar ouderwetse zuiverheid tussen de opportunisten maakt haar tot een ideale martelaar, een noodlot dat in een precies geplande regie wordt uitgewerkt.

Sugata Sanshiro

1943 | Drama, Actiefilm, Experimenteel, Avonturenfilm

Japan 1943. Drama van Akira Kurosawa. Met o.a. Susumu Fujita, Denjirô Ôkôchi, Ryûnosuke Tsukigata, Yukiko Todoroki en Takashi Shimura.

Japan 1882. De jonge Sugata komt, op zoek naar jioe-jitsoe-lessen, terecht bij de wijze Yano, die jioe-jitsoe judo noemt en hem de beginselen daarvan bijbrengt. Sugata laat zich enkele malen leiden door zijn impulsiviteit en emoties, waarvoor hij zichzelf veracht. Uiteindelijk zal hij zich in een gevecht op leven en dood moeten bewijzen. Een mooie film over een jonge judovechter op zoek naar de kracht in zichzelf. Ook bekend als JUDO SAGE.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yukiko Todoroki op televisie komt.

Reageer