Domingo Soler is acteur.
Er zijn 101 films gevonden.

Sol en llamas

1961 | Drama

Mexico 1961. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Antonio Aguilar, Maricruz Olivier, Fernando Soler en Domingo Soler.

Een verhaal over geliefden en verwarringen tegen de achtergrond van de Mexicaanse Revolutie. In deze onbeholpen film wordt veel gebruik gemaakt van hellende vlakken in Duitse expressionistische stijl.

Nostradamus y el destructor de monstruos

1959 | Horror

Mexico 1959. Horror van Federico Curiel. Met o.a. Germán Robles, Domingo Soler, Aurora Alvarado, Julio Alemán en Rogelio Jiminez Pons.

Het derde deel van de geschiedenis van 'Nostradamus'. Matig, maar niet echt slecht te noemen. Bestaat uit drie episoden: El destructor de monstruos, El estudiante y la horca en El ataúd vacó. Ook bekend als MONSTER DEMOLISHER.

Nostradamus el genio de las tinieblas

1959 | Horror

Mexico 1959. Horror van Federico Curiel. Met o.a. Germán Robles, Julio Alemán, Domingo Soler en Aurora Alvarado.

Het vervolg op LA MALDICION DE NOSTRADAMUS, waarin dit personage doorgaat met iedereen te terroriseren. Evenals de voorganger bestaande uit drie episoden. Het zijn: El genio de las tinieblas, Más allá de la vida en El hijo de la noche.

Mi madre es culpable

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van Julián Soler. Met o.a. Marga López, Carlos Baena, Domingo Soler en Miguel Angel Ferriz.

Als een moeder hoort dat haar zoon kanker heeft en verschrikkelijke pijnen lijdt, besluit zij hem te doden, waarvoor zij wordt veroordeeld. Grotesk.

La fièvre monte à El Pao

1959 | Drama, Romantiek

Frankrijk/Mexico 1959. Drama van Luis Buñuel. Met o.a. Gérard Philipe, María Félix, Jean Servais, Domingo Soler en Raúl Dantés.

In het fictieve Midden-Amerikaanse El Pao - symboolmodel voor bestaande dictaturen - zuchten op een eiland politieke gevangenen onder dwangarbeid. Dan wordt de gouverneur van het regime vermoord. Wanneer zijn humanistische secretaris Vázquez (nobele vent Philipe) de pre-revolutionaire boel waarneemt, komt zijn maîtresse Inès (de warmbloedige Félix) tussen hem en de van hogerhand gezonden ordehandhaver Gual (Servais) te staan. Expliciet linkse, politieke film van Buñuel, naar roman van Henry Castillou, heeft ondanks de formulevorm zijn momenten en vooral: sfeer.

La Sangre de Nostradamus

1959 | Horror

Mexico 1959. Horror van Federico Curiel. Met o.a. Germán Robles, Julio Alemán, Domingo Soler en Manuel 'Manver' Vergara.

De beroemde tovenaar 'Nostradamus' is in de moderne tijd geplaatst en veranderd in een soort Dracula. Het laatste deel van de lotgevallen van Nostradamus, dat net als zijn voorgangers uit drie episoden bestaat: El aparecido en el convento, El ave negra en La última víctima. Filmtechnisch heel behoorlijk, en goed gespeeld.

La Maldición de Nostradamus

1959 | Horror

Mexico 1959. Horror van Federico Curiel. Met o.a. Germán Robles, Julio Alemán, Domingo Soler en Aurora Alvarado.

Om te bereiken dat de naam van zijn vader opeisbaar wordt, toont de zoon van Nostradamus de overblijfselen van de beroemde tovenaar aan de Vereniging voor Bovennatuurlijk Onderzoek. Het is de eerste van vier films over hetzelfde personage en bestaat uit drie episoden.

Sube y baja

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Teresa Velázquez, Domingo Soler en Carlos Agosti.

Een pechvogel wordt met een beroemde sportman verwisseld. Een van de talloze komedies van Cantinflas.

Desnúdate Lucrecia

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Tulio Demicheli. Met o.a. Silvia Pinal, Gustavo Rojo, Domingo Soler en Lucy Gallardo.

Een model, dat naakt heeft geposeerd voor een aantal kalenders, en een pianist raken verzeild in allerlei verwikkelingen als zij samen in een kamer worden opgesloten. Middelmatige komedie waarin het enige aardige de ongegeneerdheid van Silvia Pinal is; verder niets bijzonders.

Aquí está Heraclio Bernal

1957 | Avonturenfilm

Mexico 1957. Avonturenfilm van Roberto Gavaldón. Met o.a. Antonio Aguilar, Elda Peralta, Rodolfo Landa en Domingo Soler.

Een mijnwerkersfamilie moet het opnemen tegen een bende bandieten die zich van hun mijn meester willen maken. Eerste film van een trilogie die resulteerde in een van de meest interessante dankzij zijn technische soberheid die goed ondersteund door het uitstekende camerawerk in zwart-wit van Gabriel Figueroa.

Tierra de hombres

1956 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1956. Drama van Ismael Rodríguez. Met o.a. Domingo Soler, Antonio Aguilar, Joaquín Cordero en Julio Aldama.

Het leven van een arme familie ten tijde van de Mexicaanse Revolutie wordt uitgebeeld met sympathieke personages.

No me platiques más

1956 | Komedie, Musical

Mexico 1956. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Raúl Martínez, Evangelina Elizondo, Ana Bertha Lepe en Domingo Soler.

De eigenaar van een revue overlijdt en laat zijn zaak na aan een vriend. Maar die is nogal moralistisch en weigert het lokaal te heropenen, waardoor alle medewerkers op straat komen te staan. Het enige lichtpuntje (maar smaken verschillen) is de eindeloze reeks liedjes.

Cuando México canta

1956 | Musical

Mexico 1956. Musical van Julián Soler. Met o.a. Fernando Soler, Rosita Quintana, Raúl Ramírez en Domingo Soler.

Een beroemd componist wordt de zangleraar van een meisje dat hij beroemd wil maken. Afschuwelijke décors en een nog verschrikkelijker mise-en-scène.

Locura pasional

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Tulio Demicheli. Met o.a. Silvia Pinal, Carlos López Moctezuma, César del Campo en Domingo Soler.

Een man schiet uit misplaatste jaloezie op zijn vrouw. Gebaseerd op de beroemde roman van Tolstoi. Demicheli wist er niet meer van te maken dan een platvloers melodrama waarvoor de dialogen uit EL van Buñuel werden gestolen.

Se solicitan modelos

1954 | Komedie, Musical

Mexico 1954. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Sara Montiel, Raúl Martínez, Chula Prieto en Domingo Soler.

Om zijn modewinkel van de ondergang te redden, besluit de baas een paar modellen in dienst te nemen. De vermeende 'moderniteit' van deze komedie wordt volkomen te niet gedaan door het onvermogen van Urueta om ook maar de geringste flair aan de dag te leggen.

Necesita un marido

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. María Antonieta Pons, Abel Salazar, Domingo Soler en Alejandro Ciangherotti.

Een meisje is in de steek gelaten door haar vriend, en laat een inbreker die rol maar op zich nemen. Een lamentabele versie van het werk Un marido a precio fijo van Luisa María Linares.

La Vida no vale nada

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Rogelio A. González. Met o.a. Pedro Infante, Rosario Granados, Lilia Prados en Domingo Soler.

Een arme man vindt werk in een antiekwinkel, die hij tot grote bloei brengt. Een zeer acceptabele tragikomedie, die groot succes oogstte zowel bij publiek als bij critici.

La Sobrina del señor cura

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Domingo Soler, Silvia Derbez, Angel Infante en Gustavo Rojo.

Het nichtje van een priester wordt verliefd op een onterecht door de justitie gezochte jongen. Armzalig in alle opzichten.

El Joven Juárez

1954 | Biografie

Mexico 1954. Biografie van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. María Elena Marqués, Humberto Almazán, Domingo Soler en Elsa Cárdenas.

De jonge jaren van de legendarische Juárez, stijf en zonder vaart verfilmd.

El Crucifijo de piedra

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Carlos Toussaint. Met o.a. Rosa Elena Durgel, Fernando Casanova, Sara García en Domingo Soler.

Vanwege de grote gelijkenis, wordt een hoertje in het ziekenhuis verward met de overleden kleindochter van een bejaarde vrouw. Zó slecht gefilmd dat alleen vergelijking met de allerslechtste Mexicaanse films uit de jaren veertig mogelijk is.

Con el diablo en el cuerpo

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Raúl de Anda. Met o.a. Luis Aguilar, Linda Cristal, Dagoberto Rodríguez en Domingo Soler.

Een rokkenjager laat zijn minnares in de steek om met een jong meisje in het huwelijk te treden. In deze film werd de uitzonderlijk lelijke setting van De Anda vastgelegd in Eastmacolor (de eerste maal dat dit procédé in een Mexicaanse film werd gebruikt).

Tu recuerdo y yo

1953 | Komedie

Mexico 1953. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Rosa Arenas, Raúl Martínez, Chula Prieto en Domingo Soler.

Duizend-en-een verwikkelingen, veroorzaakt door een testament. Een ordinaire komedie, spelend op een ranch in Mexico.

Tehuantepec

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Miguel Contreras Torres. Met o.a. Katy Jurado, Eduardo Fajardo, Domingo Soler en Gustavo Rojo.

De inwoners van een dorp moeten vanwege de pest hun huizen verbranden. Er werden twee versies gemaakt, één in het Spaans, de ander in het Engels, waarin Fajardo's rol over werd genomen door Dan O'Herlihy; beide films waren pijnlijk slecht.

Lo que no se puede perdonar

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Roberto Rodríguez. Met o.a. María Elena Marqués, Armando Calvo, Emperatriz Carvajal en Domingo Soler.

De stiefmoeder van een meisje dat in het klooster wil, bedriegt haar man met een jonge minnaar, die de toekomstige non zwanger maakt. Er is niets dat deze belachelijke film nog redt.

Las Tres Elenas

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Amelia Bence, Manuel Fábregas, Alicia Caro en Domingo Soler.

Elena, de vrouw van een arts, is verliefd op de vriend van haar dochter, die eveneens Elena heet. Zij gaat om raad naar haar moeder die, waarom ook niet, óók al Elena heet. Koud en expressieloos.

La Ilusión viaja en tranvía

1953 | Komedie, Drama, Avonturenfilm

Mexico 1953. Komedie van Luis Buñuel. Met o.a. Lilia Prado, Carlos Navarro, Domingo Soler, Fernando Soto en Miguel Manzano.

Enkele spoorwegbeambten besluiten om op een feestdag gebruik te maken van een trein die bestemd is voor de sloop. Een triviale schelmenkomedie, met aanhoudende surrealistische insinuaties, die uitstekend past in de rij van de meest opmerkelijke films van Buñuel uit zijn Mexicaanse periode. Scenario van Mauricio de la Serna en José Revueltas. Camerawerk van Raúl Martinez Solares.

Caballero a la medida

1953 | Komedie

Mexico 1953. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Martha Valdés, Angel Garasa en Domingo Soler.

Een verhaal over de tegenspoed en sluwheid van een eenvoudige Mexicaanse kleermaker. Een van de eerste films van Cantinflas die vrij is van het moralisme dat zijn latere films kenmerkt.

Tío de mi vida

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Julián Soler. Met o.a. Lilia Prado, Fernando Fernández, Domingo Soler en Andrés Soler.

De oom van een meisje, een vrolijk type, helpt haar met alles wat haar hartje begeert in deze totaal mislukte komedie.

Sucedió en Acapulco

1952 | Komedie, Musical

Mexico 1952. Komedie van Alejandro Galindo. Met o.a. Martha Roth, Raúl Martínez, Domingo Soler en Angélica Hartmann.

Een jongen wordt er door de familie van zijn vriendin van verdacht de vader te zijn van een meisje dat gebruikt wordt door een bende chanteurs die uit zijn op hun geld. Eenvoudig geregisseerd.

La Mentira

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Juan J. Ortega. Met o.a. Marga López, Jorge Mistral, Andrea Palma en Domingo Soler.

Een jongen gaat op zoek naar zijn broer, maar komt er achter dat hij zelfmoord heeft gepleegd naar aanleiding van het huwelijk van zijn vriendin met een ander. Veel te veel verwikkelingen voor zo'n simpel melodrama.

El Ultimo round

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Emilia Guiú, Carlos Valadez, José María Linares en Domingo Soler.

Een manager buit zijn boksers uit. Dit melodrama is zowel vanuit artistiek als vanuit technisch oogpunt acceptabel.

El Rebozo de Soledad

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Arturo de Córdova, Pedro Armendáriz, Estela Inda en Domingo Soler.

Anders dan zijn collega, die rijk is geworden door abortussen, heeft de arts Alberto een welhaast religieuze opvatting van zijn beroep; hij leeft daardoor in armoede. Een bewonderenswaardige film met indrukwekkende beelden.

El Fronterizo

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Alma Rosa Aguirre, Raúl Martínez, Tito Junco en Domingo Soler.

Een meisje laat geen middel onbenut om de zanger van haar dromen te veroveren. De film zit vol grappige momenten en dat is zeldzaam in Mexicaanse komedies uit die tijd.

Nosotras las sirvientas

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Alma Rosa Aguirre, Domingo Soler, Rubén Rojo en Fanny Schiller.

Liefde, geluk en verdriet van een paar dienstmeisjes. De film staat stijf van de flauwe grappen en is het toppunt van 'mannelijkchauvinisme'.

Los Pobres van al cielo

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Jaime Salvador. Met o.a. Evita Muñóz, Domingo Soler, Matilde Palou en Miguel Inclán.

De film toont het tragische en ellendige leven van een stel jongeren, totdat zij geestelijke rust vinden. De hoofdpersonen moeten zoveel afschuwelijks ondergaan, dat deze pijnlijke film bij vlagen zelfs sadistisch is.

La Alegre casada

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Miguel Zacarías. Met o.a. Niní Marshall, Domingo Soler, Oscar Pulido en Consuelo Guerrero de Luna.

Een rijk geworden bakkersvrouw besluit om de aandacht van haar overspelige man op zich te vestigen; zij heeft niet de minste moeite om er haar hele kapitaal tegenaan te gooien. De vrouwelijke personages van deze film zijn zo karikaturaal, dat dát uiteindelijk het meest vermakelijke van de hele film is.

Cuatro noches contigo

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Raúl de Anda. Met o.a. Elsa Aguirre, Luis Aguilar, Domingo Soler en José Torvay.

De dochter van een gouverneur, juist van huis weggelopen en een verkoper van damesondergoed, moeten door allerlei verwikkelingen de nacht samen in een hotel doorbrengen. Buitengewoon brutaal plagiaat van IT HAPPENED ONE NIGHT van Frank Capra, met desalniettemin een zeer verzorgde belichting en fotografie.

Con todo el corazón

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Rafael E. Portas. Met o.a. Domingo Soler, Joaquín Cordero, Andrés Soler en Irma Torres.

Een priester keert terug in zijn dorp om op de landerijen van zijn overleden broer een kindertehuis te bouwen. Een huilerige, onsamenhangende en gruwelijke film.

Una Mujer sin destino

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Jaime Salvador. Met o.a. Marga López, Víctor Junco, Guillermina Grin en Domingo Soler.

Een getrouwd schilder wordt verliefd op een meisje dat hij tot zijn muze maakt; zijn vrouw wordt gek. Buitensporig gejammer.

Sensualidad

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Alberto Gout. Met o.a. Fernando Soler, Ninón Sevilla, Domingo Soler en Rodolfo Acosta.

Een rijpe man, tot dan toe een voorbeeld van deugdzaamheid, raakt op het slechte pad door toedoen van een lichtekooi. Hoewel gewoon één uit zovele melodrama's, werd de film indertijd luid geprezen door de Franse critici.

Para que la cuña apriete

1950 | Komedie

Mexico 1950. Komedie van Rafael E. Portas. Met o.a. Domingo Soler, Lilia del Valle, Queta Lavat en Dagoberto Rodríguez.

Een weduwnaar met een zoon wordt verliefd op een knap meisje en vraagt haar ten huwelijk; zij zegt ja, maar zodra zij de zoon van haar toekomstige man leert kennen, wordt zij verliefd op hem. Een verwarrend verfilmd zedenstuk zonder grote waarde.

Los Hijos de la calle

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Roberto Rodríguez. Met o.a. Evita Muñóz, María Eugenia Llamas, Domingo Soler en Andrés Soler.

Het verhaal over de vriendschap tussen twee meisjes uit een sloppenwijk. Een overmaat aan drama en tranen.

Las Dos huérfanitas

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Roberto Rodríguez. Met o.a. Evita Muñoz, María Eugenia Llamas, Domingo Soler en Freddy Fernández.

Twee weesmeisjes beleven avonturen tijdens de Franse Revolutie. Overdreven melodrama.

Flor de sangre

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Domingo Soler, Esther Fernández, Víctor Junco en Adalberto Ramírez.

Een perverse vrouw richt alle mannen die bij haar in de buurt komen te gronde. Debuut van deze regisseur, die tot dan toe assistent was geweest. Een volledige flop, zowel bij publiek als bij kritiek.

Fierecilla

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Fernando Méndez. Met o.a. Rosa Arenas, Eduardo Noriega, Domingo Soler en Carlos López Moctezuma.

Na eerst zijn vrouw en haar minnaar te hebben vermoord vlucht een man de bergen in met zijn dochtertje, die als een wild dier opgroeit, zonder enig menselijk contact. Prima film met een opvallende rol van de debutante Rosita Arenas, die de film bijzonder de moeite waard maakt.

Perdida

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Fernando A. Rivero. Met o.a. Ninón Sevilla, Agustín Lara, Domingo Soler en Antonio Velázquez.

Een meisje wordt door haar stiefvader aangerand. Zij loopt van huis weg en komt zo in contact met een man die haar in een bordeel laat werken. Dit veel te bekende thema werd gebruikt voor een uitzonderlijk slechte film.

Opio

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Ramón Peón. Met o.a. Rosita Quintana, Domingo Soler en Tito Junco.

Door haar minnaar raakt een vrouw, moeder van een baby, verslaafd aan opium en wordt zij gedwongen te trouwen met een oude rijkaard. Het wereldje van drugsverslaafden wordt weergegeven door verdraaide camerabeelden. Eigenlijk geeft de hele film een verkeerde voorstelling van zaken.

Matrimonio y mortaja

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Fernando Méndez. Met o.a. Rafael Baledón, Carmen González, Domingo Soler en Mantequilla.

Op zijn hengstenbal besluit een jongeman, na zich eerst bedronken te hebben, zijn aanstaande vrouw te bezoeken. Hij neemt met zijn vriend echter de verkeerde trein. Een goede film met een spontane eenvoud.

La Posesión

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Jorge Negrete, Miroslava, Domingo Soler en Julio Villarreal.

Twee rijke grondbezitters zijn in een voortdurende strijd gewikkeld om een stuk grond. Teveel onnodig irritant geschreeuw en te opruiend, waardoor de film nauwelijks geloofwaardig is en dat komt vooral door het vele irritante geschreeuw en het hitserige karakter.

La Fe en Dios

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Raúl de Anda. Met o.a. Domingo Soler, Víctor Parra, Lilia del Valle en Agustín Isunza.

Een bende dieven besluit liet leven te beteren nadat een van hen een wonder heeft meegemaakt. Onverteerbaar.

La Casa chica

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Dolores del Río, Roberto Cañedo, Miroslava en Domingo Soler.

Een beroemde arts komt in een dorp waar hij een oude studiegenote ontmoet. Ze worden verliefd op elkaar. De makers van deze film hadden wel een beetje meer gevoel voor stijl kunnen tonen.

En cada puerto un amor

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Ernesto Cortázar. Met o.a. Domingo Soler, Blanca Estela Pavón en Pedro Galindo.

De film beschrijft leven in een cabaret, waar de vrouwen de mannen meeslepen in hartstochtelijke affaires, die hen in extase brengen. Het onderwerp is erg afgezaagd en de regie is zwak.

El Vengador

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Rolando Aguilar. Met o.a. Domingo Soler, Víctor Parra en Perla Aguiar.

Een jonge man keert na de dood van zijn vader naar huis terug en ontdekt dat zijn moeder met zijn oom is getrouwd. De film is een soort Hamlet van Shakespeare, maar dan slecht geregisseerd door Aguilar en gesitueerd in Mexico en daardoor wordt hij nogal belachelijk.

El Cuarto mandamiento

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Rolando Aguilar. Met o.a. Domingo Soler, Carmen González en Emma Roldán.

Deze film behandelt het oneindig aantal problemen die drie kinderen hun vader bezorgen en is nogal conservatief.

Dueña y señora

1948 | Komedie, Drama

Mexico 1948. Komedie van Tito Davison. Met o.a. Sara García, Marga López en Domingo Soler.

Een man uit de gegoede middenstand aarzelt tussen zijn klassegevoel en de mogelijkheid het wat zuiniger aan te doen door zijn vrouw als dienstmeid te gebruiken. De film is zonder meer aardig.

Comisario de turno

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Raúl de Anda. Met o.a. Domingo Soler, Carlos López Moctezuma en Aurora Walker.

Twee samenwerkende politieagenten worden geconfronteerd met een aantal zeer uiteenlopende gevallen die zij proberen op te lossen. De film is te sentimenteel en zonder een greintje fantasie.

La Hermana impura

1947 | Drama

Mexico 1947. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Sofía Alvarez, Domingo Soler en Gilberto González.

Een cabaretière die betrokken is bij een moord en een rijk jong meisje leren elkaar kennen en ontdekken dat zij zusters zijn. Het verhaal is overdreven dramatisch en de acteurs zijn slecht geregisseerd.

El Ladrón

1947 | Komedie, Drama

Mexico 1947. Komedie van Julio Bracho. Met o.a. Luis Sandrini, Domingo Soler en Elsa Aguirre.

Een bankbediende steelt een biljet van 10.000 pesos en schenkt het aan een weeshuis. Men komt er daar echter achter dat het geld gestolen is. Deze belachelijke komedie heeft weinig opzien gebaard.

Bajo el cielo de Sonora

1947 | Western

Mexico 1947. Western van Rolando Aguilar. Met o.a. Leonora Amar, Carlos López Moctezuma en Domingo Soler.

Een kolonel besluit het leger te verlaten, maar voor dat het zo ver is, wordt hij belast met een gevaarlijke missie: hij moet een indianenstam tot bedaren brengen. Hoewel deze film over een goed scenario en enkele prima spelers beschikt, is het Aguilar niet gelukt de film tot een succes te maken. Hij is zelfs erg vervelend.

Voces de primavera

1946 | Komedie, Musical

Mexico 1946. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Domingo Soler, Louise Burnett en Adalberto Martínez 'Resortes'.

Een arme komiek wordt na veel ups en downs beroemd. Het enige dat de moeite van het vermelden waard is, is het optreden van de komiek `Resortes` (zijn debuut). Hij slaagt er in ieder geval in het publiek te doen glimlachen.

Se acabaron las mujeres

1946 | Komedie, Musical

Mexico 1946. Komedie van Ramón Peón. Met o.a. Domingo Soler, Rosita Fornés en Vicenta Padula.

Een beschaafde weduwnaar, vader van drie volwassen dochters, wordt verliefd op een jonge vedette. Een middelmatige musical in de trant van de Hollywoodfilms uit de jaren veertig.

Mujer

1946 | Drama

Mexico 1946. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Esther Fernández, Agustín Irusta en Domingo Soler.

Een jong meisje wordt na de dood van haar moeder opgenomen in het huis van haar buurman, een componist en pianist die verliefd op haar wordt. Het verhaal is vrij ongeloofwaardig, maar heeft een zekere charme.

Una Canción en la noche

1945 | Drama

Mexico 1945. Drama van René Cardona. Met o.a. Domingo Soler, Gustavo Rojo, Amanda del Llano en Tito Junco.

Een plattelandsmeisje trouwt met de oude eigenaar van de hacienda. Na een aantal jaren, waarin zij een kind krijgt, verdwijnt ze. Onevenwichtige film, zowel wat plot als wat regie betreft.

Rayando el sol

1945 | Drama, Musical

Mexico 1945. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Pedro Armendáriz, Domingo Soler en David Silva.

Het einde van een oude vriendschap door toedoen van een mooi meisje. Derde film van Gavaldón, even onbetekenend als zijn twee voorgaande produkten.

Ocho hombres y una mujer

1945 | Komedie

Mexico 1945. Komedie van Julián Soler. Met o.a. Malú Gatica, Domingo Soler en Andrés Soler.

Door een misverstand komen acht pokerspelers op een onbewoond eiland terecht. Totdat er een mooi meisje voet aan wal zet. Een ordinaire komedie, slecht geregisseerd en slecht geacteerd.

Escuadrón 201

1945 | Drama

Mexico 1945. Drama van Jaime Salvador. Met o.a. Sara García, Domingo Soler, Angel Garasa en Gloria Aguilar.

De expeditie van het 201e eskader in de strijd in de Pacific. Eenvoudig en overtuigend. Aanbevolen.

El Ultimo amor de Goya

1945 | Drama

Mexico 1945. Drama van Jaime Salvador. Met o.a. Rosita Díaz Gimeno, Domingo Soler en Gustavo Rojo.

De vluchtige liefdes van de beroemde schilder op het hoogtepunt van zijn roem. Een film ter gelegenheid van het tweede eeuwfeest van de dood van Goya. Kraak noch smaak. Ook bekend als LA DIABLA.

Más allá del amor

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van Adolfo Fernández Bustamante. Met o.a. Susana Guízar, Domingo Soler en José Cibrián.

Dankzij een vriend raakt een drankzuchtige journalist weer op het rechte pad. Een zouteloos melodrama, het debuut van de regisseur.

La Barraca

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Domingo Soler, Anita Blanch, Amparo Morillo en José Baviera.

Een familie komt in het bezit van de grond die werd afgepakt van een dorpeling, en ondervindt daarbij allerlei moeilijkheden. Gebaseerd op de roman van Vicente Blasco Ibáñez, voor het witte doek aangepast door zijn eigen dochter, zeer treffend en geslaagd.

Imprudencia

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van Julián Soler. Met o.a. Domingo Soler, Blanca de Castejón en Julián Soler.

Door een ongeluk met zijn paard moet een man de reis voor zijn huwelijksjubileum uitstellen. Niet te verteren.

El Intruso

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van Mauricio Magdaleno. Met o.a. Domingo Soler, Narciso Busquets en Marta Elba.

Een musicus ontdekt dat zijn vrouw zwanger is van een andere man. Zij overlijdt in het kraambed en laat hem achter met een mank kind. Het regiedebuut van de schrijver Magdaleno, met als resultaat een druilerig melodrama zonder enige verdienste.

Amor prohibido

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van Arcady Boytler. Met o.a. Domingo Soler, Lupita Gallardo en Jorge Vélez.

De problemen en amoureuze verwikkelingen waarin een familie verzeild raakt. De laatste film van Boytler, doet in slechtheid niet onder voor zijn voorgaande films.

Sota, caballo y rey

1943 | Komedie, Musical, Avonturenfilm

Mexico 1943. Komedie van Roberto O'Quigley. Met o.a. Domingo Soler, Luis Aguilar, Susana Cora en Carlos López Moctezuma.

Een boer tiranniseert dorp en autoriteiten. Onderhoudend.

Los Miserables

1943 | Drama

Mexico 1943. Drama van Fernando A. Rivero. Met o.a. Domingo Soler, Andrés Soler en David Silva.

Een arme dief probeert zijn verleden te verhullen en een respectabel burger te worden. Een zwakke verfilming van de beroemde gelijknamige roman van Victor Hugo.

La Guerra de los pasteles

1943 | Muziek

Mexico 1943. Muziek van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Mapy Cortés, Domingo Soler en Pedro Armendáriz.

Omdat niemand in de zaak komt van de Franse bakker André, verzint diens winkelmeisje een list om klanten te winnen. Middelmatige en warrige, slecht verfilmde musical.

El Rayo del sur

1943 | Historische film

Mexico 1943. Historische film van Miguel Contreras Torres. Met o.a. Domingo Soler, Estela Inda en Francisco Jambrina.

Het heldenleven van José María Morelos tijdens de Mexicaanse onafhankelijkheidsstrijd. Pulp.

Las Cinco noches de Adán

1942 | Komedie, Musical

Mexico 1942. Komedie van Met o.a. Mapy Cortés, Domingo Soler en Tomás Perrín.

Een oude rijkaard belast zijn huisknecht met de opsporing van zijn vijf buitenechtelijke kinderen. Domme musical, van geen enkel belang.

La Virgen que forjó una patria

1942 | Avonturenfilm, Historische film

Mexico 1942. Avonturenfilm van Julio Bracho. Met o.a. Ramón Novarro, Domingo Soler en Gloria Marín.

Een groep opstandelingen bereidt de Revolutie voor onder bescherming van de Maagd van Guadalupe. Een ongenuanceerd en onverteerbare film.

Historia de un gran amor

1942 | Drama, Romantiek

Mexico 1942. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Jorge Negrete, Domingo Soler en Gloria Marín.

Een koster vertelt de klanten van een herberg het zonderlinge verhaal van een mysterieuze, rijke reiziger die naar de provincie komt. Een lofzang op het snobisme. Voor zijn tijd een superproduktie.

El Verdugo de Sevilla

1942 | Avonturenfilm, Drama

Mexico 1942. Avonturenfilm van Fernando Soler. Met o.a. Fernando Soler, Sara García en Domingo Soler.

Een man vindt werk als beul in Sevilla. Zijn eerste opdracht bestaat uit het doden van de 'Konijnen', drie mannen die ter dood zijn veroordeeld. De filmbewerking van een stuk van Pedro Muñoz Seca, vervelend en saai. Vermeldenswaard is het debuut van de jonge acteur Ricardo Montalbán in een kleine bijrol.

El Padre Morelos

1942 | Historische film

Mexico 1942. Historische film van Miguel Contreras Torres. Met o.a. Domingo Soler, Gloria Morel en Francisco Jambrina.

Het verhaal over de jeugd van de beroemde held uit de Nationale Onafhankelijkheid, zijn liefdes en tenslotte zijn bekering tot het priesterschap. Een zeer waardige historische film, en de eerste die Contreras Torres wijdde aan hetzelfde personage.

Cuando viajan las estrellas

1942 | Komedie, Romantiek

Mexico 1942. Komedie van Alberto Gout. Met o.a. Jorge Negrete, Raquel Rojas, Angel Garasa en Domingo Soler.

Een Flamenco-dansleraar eist dat een actrice uit Hollywood hem naar Mexico vergezelt om haar de geheimen van zijn kunst te leren. Vermeldenswaard is de kleding van Royer (die in zijn goede tijd Loretta Young en Carole Lombard zou kleden). Voor de rest niets bijzonders.

La Liga de las canciones

1941 | Musical

Mexico 1941. Musical van Chano Urueta. Met o.a. Mapy Cortés, Ramón Armengod en Domingo Soler.

Op een Latijnsamerikaanse conferentie wordt een commissie belast met het ten uitvoer brengen van een pacifistisch plan. Een aaneenschakeling van liedjes moet het ontbreken van een verhaal in deze musical verdoezelen. De spaarzame intriges zijn nog smakelozer dan de gezongen en gedanste nummers.

La Gallina clueca

1941 | Drama

Mexico 1941. Drama van Fernando de Fuentes. Met o.a. Sara García, Domingo Soler en David Silva.

Een weduwe moet haar drie jonge kinderen opvoeden. Een complete lofzang op het moederschap, een type film waarop men in die tijd in Mexico verzot was. Van geen enkel belang.

El Barbero prodigioso

1941 | Komedie

Mexico 1941. Komedie van Fernando Soler. Met o.a. Fernando Soler, Adriana Lamar, Domingo Soler en Irene de Bohuss.

De ongelooflijke gedaanteverandering van een dorpskapper in een superman die roem verwerft, rijkdom en vrouwen. Serieus gemaakt en geregisseerd. Deze film is gebasseerd op een theaterstuk waarvan de oorspronkelijke titel luidt El hombre que hizo un milagro. Erg amusant.

Del rancho a la capital

1941 | Komedie

Mexico 1941. Komedie van Raúl de Anda. Met o.a. Domingo Soler, Susana Guízar, Pedro Armendáriz en Carlos López Moctezuma.

Een plattelandsfamilie verhuist naar de stad waar zij moet wegvluchten door de vernederende ontvangst van de welgestelde familieleden. Een aardige film.

Que viene mi marido!

1939 | Komedie

Mexico 1939. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Arturo de Córdova, Joaquín Pardavé en Domingo Soler.

Een jong meisje krijgt een belangrijke erfenis op voorwaarde dat zij er geen gebruik van maakt voordat zij weduwe wordt. Om dat te bereiken trouwt zij met een ongeneeslijk zieke. Gebaseerd op een komische eenakter van Arniches. Te gekunsteld, maar wel goed gefilmd. Heeft in de bioscopen weinig opzien gebaard.

Perfidia

1939 | Drama, Musical

Mexico 1939. Drama van William Rowland. Met o.a. María Tereza Montoya, Marina Tamayo, Magda Haller en Domingo Soler.

Een melodrama met tal van liedjes dat zich afspeelt in Parijs. Dit was de eerste film van een serie van vijf 'superprodukties' die Rowland in Mexico voor RKO moest maken. Een erg ouderwetse, langdradige film.

Odio

1939 | Drama

Mexico 1939. Drama van William Rowland. Met o.a. Fernando Soler, Arturo de Córdova, Magda Haller en Domingo Soler.

Een man voelt zich gerechtigd een kennis die hem een hak heeft gezet, gemeen te behandelen. Gebaseerd op een bekend werk van George Elliott, op magistrale wijze ten tonele gebracht.

Corazón de niño

1939 | Drama

Mexico 1939. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Domingo Soler, Vicente Molina en Aurora Walker.

Een stel kinderen met een zeer verschillende sociale achtergrond begint aan een nieuw schooljaar. Degene die de hoogste cijfers haalt zal een baan krijgen. Banaal, kinderachtig en huilerig zoals er maar weinig zijn; in één woord onuitstaanbaar.

Con los dorados de Villa

1939 | Avonturenfilm, Historische film

Mexico 1939. Avonturenfilm van Raúl de Anda. Met o.a. Domingo Soler, Pedro Armendáriz, Susana Cora en Lucha Reyes.

Het verhaal over de Mexicaanse Revolutie opgesmukt met roemrijke heldendaden. De film is zo slecht geregisseerd dat hetgeen men heeft willen ophemelen, namelijk de revolutie, totaal belachelijk wordt.

La Reina del río

1938 | Komedie, Musical

Mexico 1938. Komedie van René Cardona. Met o.a. Rafael Falcón, Gloria Morel, Susana Guízar en Domingo Soler.

Het leven van de mensen aan de kust met al hun gevoelens van haat en liefde. Onopvallende maar wel aardige komedie.

La Golondrina

1938 | Drama, Romantiek

Mexico 1938. Drama van Miguel Contreras Torres. Met o.a. Medea de Novara, Domingo Soler, Pepe Ortiz en Estela Ametler.

Tijdens haar reis naar Yucatán beleeft een schrijfster een intense liefdesgeschiedenis. Dit verhaal is geïnspireerd op dat van Alma Reed, een Noordamerikaanse schrijfster die verliefd werd op de socialistische dirigent Felipe Carrillo Puerto. Ongeïnteresseerd en zonder enig talent geregisseerd.

Hombres de mar

1938 | Drama

Mexico 1938. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Vilma Vidal, Arturo de Córdova, Esther Fernández en Domingo Soler.

Een jonge weduwe verhuist naar het dorp van haar overleden echtgenoot, waar verscheidene mannen verliefd op haar worden. Niets bijzonders, behalve dat de 'Indiaanse' Fernández regisseur Urueta beschuldigde van plagiaat.

El Señor alcalde

1938 | Komedie

Mexico 1938. Komedie van Met o.a. Domingo Soler, Andrea Palma, Joaquín Pardavé en Matilde Palou.

Een stel jonge meisjes uit de stad maakt misbruik van de naïviteit van de arbeiders in een klein dorpje; zij staan op het punt de burgemeester te verleiden. Het debuut van Martinez Solares. De film is gebaseerd op een verhaal van de schrijver Jorge Ferretis die jaren later bekendheid zou verwerven als filmregisseur. Dit werk toont ons een goed geregisseerde zedenschildering.

Canción del alma

1937 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1937. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Vilma Vidal, Rafael Falcón, Domingo Soler en Antonio R. Frausto.

Een verliefd stel wordt ontvoerd door een bandiet. Niets bijzonders.

Vámonos con Pancho Villa

1935 | Avonturenfilm, Historische film

Mexico 1935. Avonturenfilm van Fernando de Fuentes. Met o.a. Antonio R. Frausto, Domingo Soler, Manuel Tamés en Ramón Vallarino.

Een groep vrienden besluit zich aan te sluiten bij het leger van Pancho Villa en te strijden voor de Revolutie. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Rafael F. Muñoz dat meer lijkt op een aaneenschakeling van gebeurtenissen rondom Villa dan op een roman. Een bezienswaardige film met een gezonde dosis humor.

Oro y plata

1934 | Drama

Mexico 1934. Drama van Ramón Peón. Met o.a. Carmen Guerrero, Adolfo Girón, Alfredo del Diestro en Domingo Soler.

Een welgesteld en invloedrijk man heeft genoeg van het losbandige leven dat zijn zoon leidt en besluit hem in een van zijn mijnen te werk te stellen. Daar leert de jongen een meisje kennen dat hij verleidt en vervolgens in de steek laat. Een onbelangrijk zedendrama.

El Primo Basilio

1934 | Drama

Mexico 1934. Drama van Carlos de Nájera. Met o.a. Andrea Palma, Ramón Pereda, Domingo Soler en Joaquín Busquets.

Neef Brasilio verleidt zijn nicht als haar man niet thuis is. Men heeft getracht een ambitieuze film te maken (voor de cameraopnames is zelfs Alvin Wickof uit Hollywood overgekomen) maar het is een té schematisch produkt geworden.

Corazón bandolero

1934 | Avonturenfilm, Romantiek

Mexico 1934. Avonturenfilm van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Juán José Martínez Casado, Victoria Blanco, Domingo Soler en Joaquín Busquets.

De romantische avonturen van een bandiet die tegen de wil van een verdorven imperialistische kolonel, vecht om de liefde van een jong, rijk meisje. Een pretentieloze moord-en-doodslag film met de destijds in Hollywood zeer bekende 'Indio' Fernández.

La Mujer del puerto

1933 | Drama

Mexico 1933. Drama van Arcady Boytler en Raphael J. Sevilla. Met o.a. Andrea Palma, Domingo Soler, Joaquín Busquets, Consuelo Segarra en Luisa Obregón.

Een jonge vrouw die noodgedwongen prostituée is geworden, wordt verliefd op een zeeman met wie zij vervolgens een romance beleeft. Na verloop van tijd ontdekt ze dat het om haar eigen broer gaat. Een saai melodrama waarvan het enige dat de moeite van het vermelden waard is, het uiterlijk van de hoofdrolspeelster is, die een zowel erotisch als teder personage speelt.