William C. Mellor (1903-1963): scenario en camera.
Er zijn 19 films gevonden.

Invisible Mom

1995 | Komedie, Sciencefiction, Familiefilm, Fantasy, Drama

Verenigde Staten 1995. Komedie van Fred Olen Ray. Met o.a. Barry Livingston, Trenton Knight, Russ Tamblyn, Stella Stevens en John Ashley.

De familie Logan staat bij velen bekend als de mafste familie uit de buurt. De vader des huizes is een ietwat doorgedraaide wetenschapper die er merkwaardige experimenten op nahoudt. Op een dag heeft hij een middeltje uitgevonden waarmee je mensen en dieren onzichtbaar kunt maken. Viervoeter Cosmo wordt als eerste proefobject getorpedeerd en al snel zweeft alleen zijn halsband nog door het huis. Wanneer ma Logan per ongeluk een portie van het goedje neemt, volgen de doldwaze en krankzinnige gevolgen van haar onzichtbaarheid elkaar in hoog tempo op

Mr. Hobbs Takes a Vacation

1962 | Komedie, Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1962. Komedie van Henry Koster. Met o.a. James Stewart, Maureen O'Hara, Fabian, John Saxon en Marie Wilson.

Meneer Hobbs (James Stewart) heeft een huisje gehuurd aan zee in de vooronderstelling dat hij en zijn familie aldaar een aangename zomervakantie kunnen doorbrengen. Hij heeft het mis. Het huisje is een bouwval, de kleinkinderen geven geen sjoege, de schoonfamilie blijkt een verzameling minkukels en mevrouw Hobbs wordt belaagd door een lokale schipper. Een wellustige buurvrouw en een sessie vogelspotten geeft meneer Hobbs (en de kijker) nog enig vermaak in een door de bank genomen tamme komedie.

Wild in the Country

1961 | Drama, Musical

Verenigde Staten 1961. Drama van Philip Dunne. Met o.a. Elvis Presley, Hope Lange, John Ireland, Tuesday Weld en Gary Lockwood.

Een pseudo-literaire Elvis-productie waarin hij een provinciale jongen is met talent voor het schrijven. Een eerlijke film die echter vol clichés zit. Scenario van Clifford Odets naar een roman van J.R. Salamanca. Camerawerk van William C. Mellor.

Peyton Place

1957 | Drama

Verenigde Staten 1957. Drama van Mark Robson. Met o.a. Lana Turner, Hope Lange, Arthur Kennedy, Lloyd Nolan en Lee Philips.

1937. Peyton Place, een onopvallend Amerikaans provinciestadje. Philips, directeur van de plaatselijke school, is er getuige van hoe moeder Field afscheid neemt van haar zoon. De jongen kan niet langer leven met zijn stiefvader, Kennedy. Ondertussen speelt zich ook in het huis van Turner een drama af: dochter Varsi gaat weer eens naar school zonder de foto van haar overleden vader te kussen. En zo gaat het maar door in deze `moeder van de soap-opera`s`. Het is ongeveer de eerste film die volledig opgebouwd is rond de kleine dingen die het leven in een gemeenschap boeiend maken. Knap in elkaar gezet, goed gespeeld en voorzien van alle emoties die je je maar kunt bedenken. John Michael Hayes baseerde zijn scenario op de (toenmalige) schandaalroman van Grace Metalious. Uitstekende fotografie van William Mellor. Het thema van Franz Waxman werd een wereldhit. Kreeg een vervolg: RETURN TO PEYTON PLACE en een langlopende tv- serie (1964-68). Gefilmd in CinemaScope.

Love in the Afternoon

1957 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1957. Komedie van Billy Wilder. Met o.a. Gary Cooper, Audrey Hepburn, Maurice Chevalier, John McGiver en Van Doude.

Vergeet het leeftijdsverschil tussen Cooper en Audrey en geniet van de sprankelende romantische humor met Chevalier als Hepburns vader die privé-detective is. McGiver geeft goede steun in deze geestige Wilderkomedie die in Parijs speelt. Het scenario is van Claude Anet. Het camerawerk is van William C. Mellor.

Giant

1956 | Western, Drama

Verenigde Staten 1956. Western van George Stevens. Met o.a. Elizabeth Taylor, Rock Hudson, James Dean, Chill Wills en Mercedes McCambridge.

Na een reis naar Maryland, keert de jonge, rijke Hudson terug naar zijn ranch in gezelschap van Taylor, waarmee hij zojuist getrouwd is. Het klikt niet tussen Taylor en Hudson's zuster, die over de ranch regeert als een despoot. Gigantische, maar veel te lange kroniek van twee generaties veehouders in Texas.

Bad Day at Black Rock

1955 | Thriller, Western, Drama

Verenigde Staten 1955. Thriller van John Sturges. Met o.a. Spencer Tracy, Robert Ryan, Anne Francis, Dean Jagger en Walter Brennan.

Zwijgzame vreemdeling komt aan in stadje in het zuiden van Amerika dat in handen is van één man, en ontdekt dat men daar een verschrikkelijk geheim verbergt. Hij moet vrezen voor zijn leven. Inderdaad: net een Eastwood-film, maar Bad Day at Black Rock speelt kort na WO II. Spencer Tracy is de vreemdeling (extra kwetsbaar, want hij heeft maar één arm), die het moet opnemen tegen landeigenaar Robert Ryan en zijn mannen (onder wie meesterploerten Lee Marvin en Ernest Borgnine). Naar verluidt de eerste Hollywood-film waarin de schandelijke behandeling van de Japanse Amerikanen in WO II werd belicht.

The Naked Spur

1953 | Western

Verenigde Staten 1953. Western van Anthony Mann. Met o.a. James Stewart, Janet Leigh, Robert Ryan, Ralph Meeker en Millard Mitchell.

Premiejager Howard Kemp (Stewart) krijgt tegen z'n zin hulp van twee mannen bij zijn speurtocht naar boef Ben Vandergroat (Ryan), hij wil de beloning liever niet delen. Vandergroat, eenmaal gearresteerd, maakt daarvan listig gebruik om de mannen uit elkaar te spelen. Bovendien valt Kemp voor de fraaie vriendin van de outlaw (Leigh), wederom een zwakke plek. IJzersterk exemplaar uit een reeks goede westerns die Mann en Stewart in de jaren '50 maakten, waaronder de klassieker The Man From Laramie (1955). The Naked Spur is vooral bijzonder vanwege de voor een western onkarakteristieke psychologische diepgang.

Skirts Ahoy!

1952 | Komedie, Musical

Verenigde Staten 1952. Komedie van Sidney Lanfield. Met o.a. Esther Williams, Joan Evans, Vivian Blaine, Barry Sullivan en Keefe Brasselle.

De leuke rolbezetting houdt het wormstekige verhaal over drie vrouwtjes en hun vriendjes niet drijvende.

Carbine Williams

1952 | Drama, Thriller, Western

Verenigde Staten 1952. Drama van Richard Thorpe. Met o.a. James Stewart, Jean Hagen, Wendell Corey, Paul Stewart en James Arness.

Het krachtige verhaal over de uitvinder van het vermaarde geweer, zijn conflict met de wet en zijn eenvoudig gezinsleven. Stewart is erg overtuigend in de hoofdrol. Scenario van Art Cohn. Camerawerk van William Mellor.

Westward the Women

1951 | Western

Verenigde Staten 1951. Western van William A. Wellman. Met o.a. Robert Taylor, Denise Darcel, John McIntire, Beverly Dennis en Henry Nakamura.

Een intrigerende western waarin Taylor een karavaan huifkarren aanvoert vol met vrouwen die op weg zijn naar Californië om er hun mannen te ontmoeten, die ze met de handschoen getrouwd hebben! Scenario van Charles Schnee naar een verhaal van Frank Capra. Camerawerk van William C. Mellor.

Soldiers Three

1951 | Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1951. Actiefilm van Tay Garnett. Met o.a. Stewart Granger, Walter Pidgeon, David Niven, Cyril Cusack en Greta Gynt.

Een overdadig avonturendrama met een lichte toets; een onofficiële nieuwe versie van GUNGA DIN met drie soldaten die afwisselend met elkaar bevriend zijn tijdens gevechten in India in de vorige eeuw.

Across the Wide Missouri

1951 | Avonturenfilm, Western

Verenigde Staten 1951. Avonturenfilm van William A. Wellman. Met o.a. Clark Gable, Ricardo Montalban, John Hodiak, Adolphe Menjou en J. Carrol Naish.

Een groep zwervers trekt het gebied van de Zwartvoetindianen binnen om daar op pelsdieren te jagen. Hun aanvoerder trouwt met de kleindochter van de hoofdman, omdat hij daar voordeel van verwacht. Wat als een berekenend huwelijk begint, eindigt echter in echte liefde. Verbitterde gevechten tussen de pelsdierjagers en de indianen kosten zijn indiaanse echtgenote echter het leven.

A Place in the Sun

1951 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1951. Drama van George Stevens. Met o.a. Montgomery Clift, Elizabeth Taylor, Shelley Winters, Keefe Brasselle en Raymond Burr.

Clift, een simpele jongeman uit Connecticutt, werkt in de fabriek van zijn rijke oom. Hij heeft een verhouding met inpakster Winters. Op het moment dat hij hoort dat ze zwanger is, is hij net een relatie begonnen met de rijke, mondaine Taylor. Wanneer Winters toevallig om het leven komt, wordt Clift verdacht van moord. Een pakkend melodrama naar de roman An American Tragedy van Theodore Dreiser (reeds in 1931 verfilmd door Von Sternberg) met een scenario van Michael Wilson en Harry Brown. Clift is schitterend en de rest van de cast zit op hoog niveau, maar de film valt wat lang uit en de sociale kritiek is nu passé. Film kreeg zes Oscars: regie, muziek (Franz Waxman), scenario, fotografie (William C. Mellor), montage (William Hornbeck) en kostuums (Edith Head).

Love Happy

1949 | Komedie

Verenigde Staten 1949. Komedie van David Miller. Met o.a. Harpo Marx, Chico Marx, Groucho Marx, Ilona Massey en Vera-Ellen.

Geen A NIGHT AT THE OPERA, maar een flauwe Marx-Brothers is zelfs beter dan geen. De musical-achtergrond dient voor Harpo's dwaasheden met hulp van Chico. Groucho - die toen al naar de tv was verhuisd - zit in een paar niet ter zake doende scènes en Marilyn heeft een klein bijrolletje. Scenario van Frank Tashlin en Mac Benoff naar een verhaal van Harpo Marx. Camerawerk van William C. Mellor. Geproduceerd door Mary Pickford.

My Favorite Blonde

1942 | Komedie, Thriller

Verenigde Staten 1942. Komedie van Sidney Lanfield. Met o.a. Bob Hope, Madeleine Carroll, Gale Sondergaard, George Zucco en Victor Varconi.

Middels titel, plot en ster Carroll (39 Steps) profileerde My Favorite Blonde zich als een satire op Hitchcockfilms. Maar eigenlijk is alles gewoon een ideale etalage voor de zich nog immer ontwikkelende komiek Bob Hope. Tijdens hun radio-samenwerking met Hope wisten de schrijvende vrinden Melvin Frank en Norman Panama donders goed hoe zij de super-komiek met zijn smetteloze timing het beste in stelling konden brengen. Hope speelt pinguïn-trainer en entertainer Larry, die in de kleedkamer wordt aangeklampt door de nerveuze spionne Karen (Carroll). Natuurlijk helpt rokkenjager Larry de blonde schoonheid, maar op meedogenloze nazi's had hij niet gerekend.

The Great McGinty

1940 |

Verenigde Staten 1940. Preston Sturges. Met o.a. Brian Donlevy, Muriel Angelus, Akim Tamiroff, Allyn Joslyn en William Demarest.

Sturges' eerste film als schrijver/regisseur is helaas bijzonder gedateerd; het is niet meer de geruchtmakende politieke satire van weleer. Donlevy speelt een schooier die zich een hoop macht verwerft, maar deze dan weer verliest. Het script, waarmee Sturges een Oscar won, heeft nog steeds zijn goede momenten, en de uitstekende acteurs die hij in zijn film plaatste, blazen er leven in. Het camerawerk is van William C. Mellor.

Road to Singapore

1940 | Komedie

Verenigde Staten 1940. Komedie van Victor Schertzinger. Met o.a. Charles Coburn, Jerry Colonna, Bing Crosby, Dorothy Lamour en Bob Hope.

Zanger-acteur Crosby en komiek Hope vormden in deze komedie voor het eerst een duo. Ze spelen playboys die in Singapore van het goede leven genieten en beiden in de ban raken van een inlandse schone (Lamour, natuurlijk onweerstaanbaar in een sarong). De formule van leuke liedjes, gekke grappen en een simpele plot op een exotische locatie bleek een hit. Het tweetal zou in de navolgende serie Road to-films nog onder meer Bali, Hong Kong, Rio en Utopia aandoen.

Poppy

1936 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1936. Komedie van A. Edward Sutherland. Met o.a. W. C. Fields, Rochelle Hudson, Richard Cromwell, Catherine Doucet en Lynne Overman.

Gemoedelijke Fields die zijn toneelrol van de steeds op 't randje balancerende Hudson herschept. Te veel romantisch tussenspel, onvoldoende Fields-grollen. Eerder gefilmd als SALLY OF THE SAWDUST.