Ricardo Palacios is regisseur en acteur.
Er zijn 40 films gevonden.

Sirène des sables

1988 | Biografie, Historische film

Frankrijk 1988. Biografie van Christian-Jaque. Met o.a. Guy Marchand, Constance Engelbrecht, Sophie Renoir, Maria Rosaria Omaggio en Horst Frank.

Onderdeel van de reeks L'Homme de Suez over het turbulente leven van Ferdinand de Lesseps. Dit deel laat zien hoe hij probeert de concessie te verkrijgen, opdat hij zijn plannen voor het Suez-kanaal kan uitvoeren. Na veel moeilijkheden slaagt hij daarin. De regisseur, die beschikte over ruime middelen, heeft een respectabele film gemaakt die de historische waarheid geen geweld lijkt aan te doen. Het gepassioneerde leven van de Lesseps is boeiend weergegeven.

Biba la Banda

1987 | Komedie

Spanje 1987. Komedie van Ricardo Palacios. Met o.a. Alfredo Landa, Oscar Ladoire, Fiorella Faltoyano en Antonio Ferrandis.

In de Spaanse Burgeroorlog, besluit een soldaat uit het leger van Franco omwille van zijn verloofde te deserteren. Komedie van zowel opvallende ingetogenheid als bewonderenswaardige doeltreffendheid die getuigt van de grote vakbekwaamheid die de beroemde acteur Ricardo Palacios ook als regisseur tentoonspreidt.In overige rollen onder meer Jose Sancho, Mario Pardo, Florinda Chico en Manuel Alexandre.

Mujeres acorraladas

1986 | Avonturenfilm

Spanje 1986. Avonturenfilm van Jesús Franco. Met o.a. Lina Romay, Sonia Berco, Robert Foster en Ricardo Palacios.

Twee gevangenen ontsnappen uit de afschuwelijke strafgevangenis van Madero, maar moeten een wildernis doorkruisen, achtervolgd door de bewakers. Een van de vele wanprodukten van Jes[KA1]us Franco, met zijn onafscheidelijke Lina Romay en Antonio Mayans (Robert Foster) en in dit geval met een van de beste karakterspelers uit de Spaanse filmwereld, Ricardo Palacios.

Lulú de noche

1986 | Komedie

Spanje 1986. Komedie van Emilio Martínez-Lázaro. Met o.a. Imanol Arias, Antonio Resines, Amparo Muñoz, Assumpta Serna en Patricia Adriani.

Een theater-regisseur is op zoek naar actrices voor de hoofdrol in een nieuwe versie van Lulú. Niet erg goed, maar tot op zekere hoogte origineel aangezien hij genres en stijlen combineert op een wijze die soms naar het absurde neigt.

Fredy, el croupier

1985 | Komedie, Actiefilm

Spanje 1985. Komedie van Alvaro Sáenz de Heredia. Met o.a. Javier Elorrieta, Ana Obregón, Jaime Adalid, Luis Suarez en Ricardo Palacios.

Een spannende misdaad-komedie over de goed uitgedachte wraak van een Madrileense croupier wiens casino door toedoen van een concurrerende gangster in de lucht gevlogen was.

El Caballero del dragón

1985 | Sciencefiction, Fantasy, Komedie

Spanje 1985. Sciencefiction van Fernando Colomo. Met o.a. Klaus Kinski, Harvey Keitel, Fernando Rey, María Lamor en Miguel Bosé.

In een middeleeuws koninkrijk maakt een draak zich meester van een ruimteschip. Het is een domme demystificatie van middeleeuwse tradities. De film houdt het midden tussen een komische en een zogenaamd wetenschappelijke produktie, waarin zelfs het talent van grote acteurs als Klaus Kinski of Harvey Keitel, niet tot zijn recht komt. E[KA1]en van de duurste films (2 miljoen dollar) uit de Spaanse filmgeschiedenis.

Yendo hacia tí

1984 | Western

Verenigde Staten/Spanje 1984. Western van Ferdinando Baldi. Met o.a. Tony Anthony, Victoria Abril, Gene Quintano, Ricardo Palacios en Dan Barry.

Enkele bandieten ontvoeren een pas getrouwde vrouw om haar als prostituée te verkopen. Een zeer slechte western die in sommige landen uitkwam in cinerama.

Juego sucio en Casablanca

1984 | Misdaad

Spanje 1984. Misdaad van Jesús Franco. Met o.a. William Berger, Analía Ivars, Victoria Adams, Carlos Mendy en Antonio Mayans.

Een remake van JUEGO SUCIO EN PANAMÁ, en beter wat betreft acteurs en regie. Het verhaal is net zo zwak als voorheen. Goede acteerprestaties van de gewoonlijk nogal apathische Berger.

The Ark of the Sun God

1983 | Avonturenfilm

Italië/Turkije 1983. Avonturenfilm van Antonio Margheriti. Met o.a. David Warbeck, John Steiner, Susie Sudlow, Anthony Berner en Ricardo Palacios.

De zoveelste naäperige avonturenfilm van Margheriti, opgenomen in Engeland met de Britse acteur David Warbeck als Londense inbreker die naar Istanboel wordt gestuurd om de tempel van de Zonnegod te vinden. Een legendarische met edelstenen bezette koningsscepter die zich daar moet bevinden, geeft de drager ervan onbeperkte macht. De Turkse locaties zijn indrukwekkend, maar verder zorgt Margheriti, alias Anthony M. Dawson, voor weinig spektakel.

Sola ante el terror

1983 | Mysterie

Spanje 1983. Mysterie van Jesús Franco. Met o.a. Katia Bienert, Ann Stern, Karin Field, Lina Romay en Flavia Hervás.

Het leven van een jonge verlamde vrouw is gevuld met vreemde obsessies. Een produkt van Franco, waarin de regisseur onderwerpen van zijn voorafgaande films LOS OJOS DEL DOCTOR ORLOFF en AL OTRO LADO DEL ESPEJO combineert.

Leviatan

1983 | Horror

Verenigde Staten/Spanje 1983. Horror van Clyde Anderson. Met o.a. Alice Cooper, Victoria Vera, Ricardo Palacios, Charlie Bravo en Barta Barry.

Het buitenverblijf waar een groep dansers bij elkaar komt, wordt aangevallen door wilde honden, in opdracht van een kolossale 'monster dog'. Deze horrorfilm uit de B-categorie is fascinerend ondanks zijn eenvoud. Ook bekend als MONSTER DOG.

Camino solitario

1983 | Thriller, Erotiek

Spanje 1983. Thriller van Jesús Franco. Met o.a. Antonio Mayans, Lina Romay, Carmen Carrión, Ricardo Palacios en Flavia Hervás.

De detective Alfredo Pereira krijgt de opdracht de verdwenen echtgenote van een miljonair op te sporen. Een van de weinige interessante films van Jesús Franco uit de jaren tachtig, waarin op verontrustende wijze tederheid en schandaligheid met elkaar zijn verbonden. De trouwe kenmerken uit zijn films zijn ook hier aanwezig: sexualiteit als voornaamste motivering van het menselijk gedrag, de muziek als katalysator voor emoties en de alomtegenwoordige humor.

Furia en el Trópico

1982 | Avonturenfilm, Erotiek

Spanje 1982. Avonturenfilm van Jesús Franco. Met o.a. Lina Romay, Antonio Mayans en Ricardo Palacios.

In een Zuidamerikaanse dictatuur belanden twee prostituées in een gevangenis die onder leiding staat van een sadistische lesbienne. Eén van de vele films over vrouwengevangenissen die door Jesús Franco werden geregisseerd.

Freddy el croupier

1982 | Komedie, Actiefilm

Spanje 1982. Komedie van Alvaro Sáenz de Heredia. Met o.a. Ana Obregón, Javier Elorrieta, Jaime Adalid en Ricardo Palacios.

De zoon van een vermoorde croupier wil zijn vader wreken. Een goed geregisseerde actiefilm, die echter in alle opzichten grote onvolmaaktheden heeft.

Safari erótico

1981 | Komedie, Erotiek

Spanje/Frankrijk 1981. Komedie van Jean Luret. Met o.a. Ricardo Palacios, Dominique Laterniewr, Patricia Belfont en André Chazel.

In Afrika bespiedt een zwaarlijvige sex-maniak enige mooie toeristes. Een bijzonder idioot erotisch-toeristisch blijspel.

Comin' At Ya!

1981 | Western

Italië 1981. Western van Ferdinando Baldi. Met o.a. Ricardo Palacios, Gene Quintano, Tony Anthony en Victoria Abril.

In Afrika bespiedt een zwaarlijvige sex-maniak enige mooie toeristes. Een bijzonder idioot erotisch-toeristisch blijspel.

Car Crash

1981 | Actiefilm, Avonturenfilm

Mexico/Spanje/Italië 1981. Actiefilm van Antonio Margheriti. Met o.a. Vittorio Mezzogiorno, Joey Travolta, Ana Obregón, John Steiner en Sal Borgese.

Een automonteur (Mezzogiorno) en zijn vriend (Travolta), een professionele autocoureur, weigeren zich te laten omkopen door een midaadorganisatie die wil dat ze een race verliezen. Hiermee halen ze zich de woede van de organisatie op de hals die hen van Californië tot in Mexico achtervolgt. Tijdens dit avontuur ontmoeten ze een jonge vrouw die waardevolle, oude Indiaanse voorwerpen verzamelt voor een excentrieke miljonair uit Mexico. Deze laatste verzamelt niet alleen antiek, maar is ook dol op autoraces. De film bevat veel goede autostunts.

Los Cántabros

1980 | Avonturenfilm

Spanje 1980. Avonturenfilm van Jacinto Molina. Met o.a. Paul Naschy, Dan Barry, Verónica Miriel, Julia Saly en Alfredo Mayo.

Een Cantabrische aanvoerder komt in opstand tegen het Romeinse Rijk. Het klassieke knoeiwerk van Jacinto Molina/Paul Naschy, maar nu met enkele goede acteurs in de bijrollen.

El Retorno del hombre-lobo

1980 | Horror

Spanje 1980. Horror van Jacinto Molina. Met o.a. Paul Naschy, Julia Saly, Silvia Aguilar, Azucena Hernández en Narciso Ibáñez Menta.

Enkele mooie studentes stuiten op de Weerwolf en een verraderlijke vampier-vrouw. Een uiterst vervelende en groffe pseudo-herverfilming van de niet minder slechte LA NOCHE DE WALPURGIS. Toch is de aanwezigheid van uitstekende acteurs in de bijrollen de moeite van het bekijken waard.

Aventuras de Pinin y sus amigos

1979 | Familiefilm, Avonturenfilm

Spanje 1979. Familiefilm van José Antonio Arévalo. Met o.a. Adrián Mieres, Luis G. Iglesias, Manuel del Rivero en Ricardo Palacios.

Een groep kinderen zit achter een geheimzinnige schat aan. Een infantiele film zonder belang.

Superbaby - der Kleine mit der grossen Klappe

1978 | Komedie, Thriller

Duitsland 1978. Komedie van Rudolf Zehetgruber. Met o.a. Rud Rittberg, Kathrina Oginski, Sal Borgese, Fernando Sancho en Brad Harris.

Twee computergestuurde mechanische reuzenkevers worden door hun toeverlaat en constructeur/uitvinder ingezet tegen een groep gangsters, die zich op het eiland Lanzarote met geweld willen meester maken van een goudschat uit WO II. In de jaren 1971-74 regisseerde Zehetgruber vier z.g. Käfer-avonturen in bloedarme en fantasieloze navolging van Disney's Herbie, het wonderlijke Volkswagentje uit o.m. THE LOVE BUG. In SUPERBABY gaat Zehetgruber verder op het hardware-spoor met nieuwe, buitengewoon onleuke en zelfs gênante avonturen, die bovendien met logica, en vooral logistiek, resoluut de kachel aanmaken. Pijnlijke onzin. Ook bekend als: ZWEI TOLLER KÄFER RÄUMEN AUF.

Uno del millón de muertos

1976 | Oorlogsfilm

Spanje 1976. Oorlogsfilm van Andrés Velasco. Met o.a. Sara Lezana, Antonio Mayans, Florinda Chico, José Nieto en Ricardo Palacios.

Aan het begin van de Spaanse burgeroorlog maakt een jonge en knappe non een serie tegenslagen door. Dit melodrama is van een regisseur die maar weinig films op zijn naam heeft staan.

Más allá del deseo

1976 | Romantiek

Spanje 1976. Romantiek van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. María Luisa San José, Ramiro Oliveros, Mónica Randall, Patricia Granada en Francisco Valladares.

Een man wordt hartstochtelijk verliefd op een getrouwde vrouw. Het verval van een vroeger zeer interessante regisseur.

La Perla negra

1976 | Avonturenfilm

Verenigde Staten/Spanje 1976. Avonturenfilm van Saul Swimmer. Met o.a. Mario Custodio, Carlos Estrada, Gilbert Roland, Carl Anderson en Perla Cristal.

Een jonge visser lokt de aanvallen van een geweldige zeeduivel uit op zijn eigen dorp. Een curieuze, onevenwichtige maar uiteindelijk acceptabele avonturenfilm, die op sommige punten beïnvloed is door JAWS.

Fantasmas en el Oeste

1976 | Western, Komedie, Fantasy

Spanje/Italië 1976. Western van Antonio Margheriti. Met o.a. Fred Harris, Tom Scott, Maribel Martín en Ricardo Palacios.

De avonturen van twee vrienden in het Westen, waarvan de [KA1]éen de geestverschijning van Davy Crockett is. Een goedkope imitatie van de van TRINITA-films. Ook bekend als WHISKY Y FANTASMAS.

A la legión le gustan las mujeres

1976 | Komedie, Oorlogsfilm

Spanje 1976. Komedie van Rafael Gil. Met o.a. Fernando Sancho, Francisco Cecilio, Luis Varela en Ricardo Palacios.

Tijdens de Spaanse Burgeroorlog voeren vier soldaten van het vreemdelingenlegioen een bijzondere operatie uit. Ze willen zo het leven redden van de verloofde van hun officier. Deze komedie, gemaakt ter verering van het Spaanse legioen, wekte veel verontwaardiging. Ook bekend als ... Y A LAS MUJERES LES GUSTA LA LEGIÓN.

Ultimo deseo

1975 | Sciencefiction, Horror

Spanje 1975. Sciencefiction van Leon Klimowsky. Met o.a. Nadiuska, Alberto de Mendoza, Paul Naschy, Teresa Gimpera en Maria Perschy.

Als gevolg van een atoomramp wordt de mensheid blind behalve een kleine groep mensen, wier huis aangevallen wordt door de blinden. Een middelmatige maar schilderachtige en geestige film, die elementen in zich draagt uit onderling zo verschillende films als THE DAY OF THE TRIFFIDS, SALO en THE NIGHT OF THE LIVING DEAD.

Dick Turpin

1974 | Avonturenfilm

Spanje 1974. Avonturenfilm van Fernando Merino. Met o.a. John Gaffari, Paloma Cela, Sanny Green, Sancho Gracia en Antonio Mayans.

De edelmoedige straatrover Dick Turpin weet de galg voortdurend te ontlopen. Een groteske Spaanse interpretatie van de Engelse romanfiguur Dick Turpin.

Ninguno de los 3 se llamaba Trinidad

1972 | Western

Spanje 1972. Western van Pedro L. Ramírez. Met o.a. Daniel Martín, Ricardo Palacios, Cris Huerta, Tito García en Margit Koscis.

De film toont de avonturen van drie zwaarlijvige broers in het Wilde Westen. Dit is een van de vele onuitstaanbare Spaanse films die in het kielzog van het fenomeen Trinidad zijn ontstaan.

Los Fabulosos de Trinidad

1972 | Western, Komedie

Spanje 1972. Western van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Richard Harrison, Fernando Sancho, Fanny Grey, Cris Huerta en Ricardo Palacios.

Drie corpulente broers trekken door het westen en plegen allerlei gewelddadigheden. Een onuitstaanbare kopie van de TRINITA-formule van Terence Hill en Bud Spencer.

El Sobre verde

1971 | Komedie, Muziek

Spanje 1971. Komedie van Rafael Gil. Met o.a. Tony Leblanc, Esperanza Roy, Carlos Ballesteros en Ricardo Palacios.

Op zekere dag wordt een kind geboren in het Apollo-theater. Een komische musical zonder enige charme.

Socrate

1970 | Biografie, Historische film

Spanje/Frankrijk/Italië 1970. Biografie van Roberto Rossellini. Met o.a. Jean Sylvère, Anne Caprile, Ricardo Palacios, Bepy Mammaiuolo en Manuel Angel Egea.

Deze televisiefilm is een beschouwing over de dood in de vorm van een concept. Het is de concrete weergave van een project, waarover de regisseur twintig jaar heeft nagedacht. Een uiterst strak werk, dat in de laatste sc[KA2]enes een soort van filosofie over de dood als ervaring bevat. Maar het is ook een testament in de stijl van Rossellini, die allerlei verwarrende overeenkomsten tussen de cineast en de filosoof laat zien. Zeker, een `moeilijke` film maar het feit dat de Franse versie tot nu toe (1990) nooit werd uitgezonden, is een grof schandaal.

No disponible

1969 | Romantiek, Komedie

Spanje 1969. Romantiek van Pedro Mario Herrero. Met o.a. Analía Gadé, Alfredo Landa, Carmen Lozano, Marisa Paredes en Ricardo Palacios.

Het liefdesverhaal van een naïeve, onaantrekkelijke en bovendien mislukte bokser en een elegante prostituée uit Barcelona. Een werkelijk prijzenswaardige film met een zuurzoete geestigheid en een voortreffelijke regie die in niets lijkt op het soort komedie waarin Alfredo Landa jaren later voortdurend de hoofdrol speelt.

Las Secretas intenciones

1969 | Drama

Spanje 1969. Drama van Antonio Eceiza. Met o.a. Jean-Louis Trintignant, Haidee Politoff, Teresa del Río, Julio Núñuz en Antonio Iranzo.

De ontgoochelingen van een veertigjarige tekenaar in zijn beroep en persoonlijke leven. Een volledig mislukte schoolmeesterachtige film die ook nog zwaar op de hand is.

El Perfil de Satanás

1969 | Experimenteel

Spanje 1969. Experimenteel van Juan Logar. Met o.a. Eduardo Fajardo, Manuel Gil, Ricardo Palacios en María Kosty.

Satan neemt zich voor de westerse beschaving te vernietigen. Een zeer vreemd allegorisch knoeiwerk, dat pretentieus is en een regisseur heeft die alles in eigen hand houdt: het scenario, de produktie en de muzikale begeleiding.

La esclava del Paraíso

1968 | Avonturenfilm, Fantasy, Komedie

Italië/Spanje 1968. Avonturenfilm van José María Elorrieta. Met o.a. Jeff Cooper, Luciana Paluzzi, Raf Vallone, Rubén Rojo en Perla Cristal.

De zoon van de kalief komt erachter hoe de Grote Baas zich de troon van zijn vader heeft toegeëigend. Een bescheiden en armoedige Spaans-Italiaanse kopie van de Amerikaanse fantasyfilms over het Nabije Oosten. Ook bekend als Sharaz.

Rumbo a Belén

1967 | Familiefilm, Avonturenfilm

Spanje 1967. Familiefilm van José Ochoca. Met o.a. Manuel Aranda, Isabel Hidalgo en Ricardo Palacios.

Een groep kinderen ontmaskert een smokkelaarsbende. Een behoorlijk stompzinnige sleur-film.

Frontera al sur

1967 | Western

Spanje/Italië 1967. Western van José Luis Merino. Met o.a. George Hilton, Piero Lulli, Gustavo Rojo en Ricardo Palacios.

Een jonge stroper wordt in dienst genomen om toezicht te houden op een lading goud van het leger. Afschuwelijke western met de pretenties van een klassieker.

Los diablos rojos

1966 | Familiefilm, Avonturenfilm

Spanje 1966. Familiefilm van José Luis Vitoria. Met o.a. Gonzalo Cañas, José Cordero, Manuel Galiana en Ricardo Palacios.

Een groep kinderen die zichzelf 'Los Diablos Rojos' noemt, beleeft diverse avonturen. Een zeer slechte, infantiele film, die net als veel andere aan het eind van de jaren 1960-1970 door officiële instanties is gemaakt en op zeer beperkte schaal uitgebracht is.

Huyendo del halcón

1966 | Misdaad

Verenigde Staten/Spanje 1966. Misdaad van Cecil Barker. Met o.a. John Ireland, Dianne McBain, Ricardo Palacios en Pedro Mari Sánchez.

Een zoon van een Amerikaans echtpaar hoort in Madrid een gesprek tussen moordenaars, waardoor ze alle drie doelwit worden van een achtervolging. Een onbeduidende film.