Giulia Lazzarini

1934 Acteur

Giulia Lazzarini (1934) is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Mia madre

2015 | Drama

Italië/Frankrijk 2015. Drama van Nanni Moretti. Met o.a. Margherita Buy, John Turturro, Nanni Moretti en Giulia Lazzarini.

Regisseur Margherita (het vrouwelijke alter ego van Moretti zelf) is bezig met de opnamen voor een nieuwe film, het is net uit met haar vriendje, haar dochter heeft problemen op school, en veel erger: haar moeder ligt op sterven. Maar de emoties en het verdriet in Mia madre worden nooit overweldigend. Dat staat Moretti niet toe. Als tegenwicht voert hij een onhandelbare Amerikaanse acteur ten tonele (een voortreffelijke Turturro), die voor veel hilarische momenten zorgt. Het resultaat is een meesterlijke mix van humor en verdriet in Moretti's beste film sinds La stanza del figlio (2001).

Resurrezione

2001 | Drama, Historische film

Duitsland/Italië/Frankrijk 2001. Drama van Paolo Taviani en Vittorio Taviani. Met o.a. Timothy Peach, Stefania Rocca, Marie Bäumer, Eva Christian en Marina Vlady.

Fraaie verfilming van Tolstois boek 'Opstanding', zijn artistieke testament waarin hij de 'verschrikkelijke vasthoudendheid van het beest in de mens' tracht te doorbreken om in het reine te komen met zichzelf. Hoofdpersoon Nekhludov is jurylid in de zaak tegen Katusha Maslova die wordt beschuldigd van prostitutie en moord. Jaren eerder had Nekhludov een affaire met het toen onschuldige boerenmeisje. Hij voelt zich verantwoordelijk voor haar neergang en neemt zich voor zijn leven te veranderen.

Grazie di tutto

1998 | Komedie, Drama

Italië 1998. Komedie van Luca Manfredi. Met o.a. Massimo Ghini, Nancy Brilli, Nino Manfredi, Giuliua Lazzarini en Sergio Forconi.

Innemend drama over een kinderloos koppel dat de stad inruilt voor het platteland. De vrouw hoort dat de buren op zoek gaan naar hun zoon in Afrika en ze stelt voor hun bejaarde ouders (o.a Nino Manfredi, de vader van de regisseur) tijdelijk in huis te nemen. Samenleven blijkt niet makkelijk maar na tragisch nieuws uit Afrika zijn de oudjes volledig op het koppel aangewezen. Nino Manfredi, een van de meest populaire Italiaanse film- en televisiesterren, overleed vier juni 2004 op 83-jarige leeftijd. Gefilmd in Abbadia Ardenga, een duizend jaar oude abdij even ten zuiden van Siena in Toscane.

Ho fatto splash

1980 | Drama

Italië 1980. Drama van Maurizio Nichetti. Met o.a. Maurizio Nichetti, Angela Finocchiaro, Luisa Morandini, Carlina Torta en Dante Mertini.

In zijn tweede film toont Nichetti dat hij weg weet met surrealistische humor. De film gaat over een jongen die de laatste twintig jaar niets anders gedaan heeft dan verveeld naar de televisie kijken. Hij gaat inwonen bij zijn nicht en haar vreemde vrienden en verzint een slagzin voor een frisdrank die een rage wordt. Nichetti is een van de zeer weinige Italiaanse regisseurs/acteurs die een onderhoudende film kunnen maken.

op televisie
3 uitzendingen

Mia madre (2015) is deze week driemaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
donderdag 06 december
ARTE
14:10 - 15:50
dinsdag 20 november
ARTE
14:05 - 15:50
zondag 18 november
ARTE
20:15 - 22:00

Reageer