Dimitris Papadimitriou

Componist

Dimitris Papadimitriou is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Verspielte Nächte

1998 | Drama

Duitsland 1998. Drama van Angeliki Antoniou. Met o.a. Jasmin Tabatabai, Vicky Volioti, Sharon Brauner, Frank Stieren en André Hennicke.

Na de plotselinge dood van haar vader op een Grieks eilandje in de Aegaeische Zee, waar Maria (Volioti) een restaurantje runt, verbaast het iedereen dat haar zuster Helena (Tabatabai), die een succevolle danseres in Berlijn is, niet naar de begrafenis is gekomen. Maria probeert haar te bellen, maar tevergeefs. Ze besluit terug te keren naar de Bondsrepubliek, waar zij met Helena als dochters ven een gastarbeider geboren werden, en haar zus op te zoeken. Helena blijkt helemaal geen gevierde danseres te zijn, maar verdient moeizaam de kost als croupier in een illegaal casino en hokt in een rommelig appartement met Eva (Brauner), die aan de coca[KA3]ine verslaafd is. Helena is niet erg ingenomen met het bezoek van haar zus, maar Maria is vastbesloten de aan lager wal geraakte Helena er weer boven op te helpen. Ze sluit ondertussen vriendschap met Roberto, wordt verliefd op hem zonder te weten dat hij een verklikker van de politie is. Na een inval van de sterke arm in een speelhol komt het tot een schietpartij, waarbij Eva het loodje legt. Beide zusters tonen dan wat mediterraans temperament betekent in het land van Sauerkraut-mit-Schweinefleisch-eters. Het scenario van Kriton Kalaitzides en regisseur Antoniou is beslist niet origineel en mikt doelbewust op de gastarbeidersgeneratie, maar het spel van Volioti is erg goed, behoorlijk gesteund door Tabatabai en Brauner (die door voornoemd scenario minder te doen hebben), waardoor het geheel toch aantrekkelijk is. Het camerawerk is van Sebastian Richter en Pio Corradi. Eigenlijk een tv-film (voor het ZDF), maar buiten Duitsland hoopvol gepresenteerd als bioscoopfilm.

Xenia

1990 | Drama

Griekenland/Frankrijk 1990. Drama van Patrice Vivancos. Met o.a. Thémis Bazaka, Denis Podalides en Francisco Algora.

Langs een weg in Griekenland ontmoeten de jonge zwangere Griekse vrouw Xenia Mathieu, een jonge Franse toneelspeler, elkaar. Vervolgens brengt het lot hen, als gevolg van allerlei verwikkelingen, steeds weer samen. Ze gaan van elkaar houden maar Xenia sterft, terwijl zij een baby achterlaat, en Mathieu is plotseling vader. Het thema doet bijna melodramatisch aan, maar zo ver komt het toch niet, dankzij de subtiele, discrete karaktertyperingen en ondanks het tamelijk onsamenhangende scenario. Een ballade met dichterlijke (mede te danken aan de beelden van Yorgos Arvanitis) en aandoenlijke momenten. Onbekende maar intrigerende spelers.

To dendro pou pligoname

1985 | Familiefilm

Griekenland 1985. Familiefilm van Dimos Avdeliodus. Met o.a. Yiannis Avdeliodis, Nikos Mioteris, Marina Delivoria, Takis Agoris en Dimos Avdeliodis.

Rond 1965 op het Griekse eiland Chios. De regisseur herinnert zich zijn eigen jeugd. De zomervakantie begint en de kinderen zwemmen in de zee, spelen in de bossen. De vriendschap tussen twee jongens staat centraal.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dimitris Papadimitriou op televisie komt.

Reageer