David Maysles is regisseur, producer en cameraman.
Er zijn 4 films gevonden.

Grey Gardens

1975 | Documentaire

Verenigde Staten 1975. Documentaire van Albert Maysles en David Maysles.

Smakeloze, verdachte maar interessante documentaire over Bouvier Beale (79) en haar dochter Edie (57) - tante en nicht van Jacqueline Onassis - opgenomen in hun vervuild en wegrottend landhuis met 28 kamers in East Hampton, N.Y., dat officieel onbewoonbaar verklaard is. Voyeurs kunnen hun hart ophalen, maar de film zou aan diepte hebben gewonnen als de jeugd van moeder en dochter wat beter uit de verf was gekomen.

Gimme Shelter

1970 | Documentaire

Verenigde Staten 1970. Documentaire van David Maysles, Albert Maysles en Charlotte Zwerin. Met o.a. Rolling Stones, The, Jefferson Airplane, Melvin Belli, Mick Taylor en Keith Richards.

In december 1969, vier maanden na Woodstock, gaven de Rolling Stones en Jefferson Airplane een gratis concert op de Altamont Speedway te Oakland, Noord-Californië. Er kwamen zo'n 300.000 mensen en de organisatoren besloten om Hell's Angels te belasten met de beveiliging rondom het podium. Tijdens het concert waren de Angels voortdurend bezig om met biljartkeus en messen het publiek te mishandelen; één persoon liet hierbij zelfs het leven. De film laat afwisselend beelden zien van optredens, geweld, de pogingen van Grace Slick en Mick Jagger om de gemoederen te bedaren en close-ups van jonge bezoekers (dansend, stoned of in shocktoestand na een confrontatie met de Hell's Angels). Ook worden de Stones gefilmd terwijl ze kijken naar beelden van het concert en hun gedachten over de gebeurtenissen laten gaan.

Salesman

1969 | Drama, Documentaire

Verenigde Staten 1969. Drama van Albert Mayles, David Mayles, Charlotte Zwerin, Albert Maysles en David Maysles. Met o.a. Paul Brennan, Charles McDevitt, James Baker en Raymond Martos.

Gedramatiseerde documentaire over bijbelverkopers die van huis tot huis trekken om aan hun verkoopquotum te komen, zodat ze hun baan kunnen behouden. Aangrijpend en onthullend.

Meet Marlon Brando

1966 | Documentaire

Verenigde Staten 1966. Documentaire van Albert Maysles en David Maysles.

Geestige documentaire over een publiciteitstournee van Marlon Brando op het hoogtepunt van zijn good looks. De pers is niet erg kritisch: "Wat een prachtige film, Meneer Brando!" Öh, je hebt hem gezien?""Nog niet..." Regisseur Albert Sayles werd ook bekend vanwege zijn Rolloing Stones documentaire Gimme Shelter.