Ron Campbell

Acteur

Ron Campbell is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Babylon 5: A Call to Arms

1999 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1999. Sciencefiction van Michael Vejar. Met o.a. Bruce Boxleitner, Jerry Doyle, Jeff Conaway, Carrie Dobro en Peter Woodward.

De Alliantie mag zijn eerste lustrum vieren, maar de oorlog, waarbij de Shadows verdreven werden, heeft de gevaren niet uitgebannen. De Drakh, een ras van een lage soort arbeiders, heeft zich meester gemaakt van de technologie der Shadows en nu denken zij dat zij het herenvolk geworden zijn. Ze gaan op een vernietigingstoer en president Sheridan (Boxleitner) beschikt over twee prototypes van een slagschip: de Excalibur en de Victory. Kan hij daarmee de horde van Drakhs tegenhouden? Door de dromen van de Alliantie, waarin een dief, een gezagvoerder en een president bij elkaar komen, moet een nieuw bondgenootschap gesmeed worden dat de kruistocht kan ondernemen. Een uitstekende film, die nadat de serie is afgelopen, de weg voorbereidt voor het vervolg CRUSADE. Regisseur Vejar draaide in het verleden een aflevering van STAR TREK THE NEXT GENERATION - dat is bijna symbolisch. Het scenario is als vanouds van J. Michael Straczynski, hetgeen de fans garantie biedt. Het spel is alom genietbaar. Het camerawerk is van John C. Flynn. Dolby.

The Hypernauts

1996 | Familiefilm, Sciencefiction

Verenigde Staten 1996. Familiefilm van Leslie B. Hill. Met o.a. Marc Brandon, Glenn Herman, Heidi Lucas, Carrie Dobro en Tim Colceri.

Deze fantasierijke SF-film is een combinatie van [KL]Star Trek[KLE] en [KL]Mighty Morphin Power Rangers[KLE] die het beste uit deze twee succes-series verenigt. Drie eigenzinnige, jonge ruimtevaartkadetten (Brandon, Herman en Lucas), bekend als de Hypernauten, krijgen een laatste kans om hun carri[KA2]ere aan de Hypernaut-academie voort te zetten. Ze moeten daartoe een uitgewerkte satelliet binnenhalen. De missie is op zich simpel, maar als de satelliet ontploft, worden ze naar de andere kant van het universum geblazen. Daar raken ze bevriend met de vrouwelijke buitenaardse Kulai (Dobro), die in haar eentje vecht tegen de slechte Triiad. Kulai en de Hypernauten verdedigen het universum tegen het Rijk van het Kwaad. Het verhaal is niet bijster origineel, maar de vele acties en goede special effects zullen de aandacht van de kinderen gevangen houden. De computeranimatie is ongewoon goed voor een dergelijke voor kinderen bestemde produktie. Regisseur Hill weet bovendien het tempo hoog te houden en de jonge kijkers met high-tech popmuziek aan het scherm te kluisteren. Christy Marx heeft een prima SF-verhaal voor kinderen geschreven en ook het camerawerk van James Mathers is goed. Kinderen zullen hier gek op zijn. Deze proefaflevering van een uur gaat vooraf aan de een half uur durende, wekelijkse serie.

Menno's Mind

1996 | Sciencefiction, Thriller

Verenigde Staten 1996. Sciencefiction van Jon Kroll. Met o.a. Bill Campbell, Stephanie Romanov, Corbin Bernsen, Robert Vaughn en Bruce Campbell.

Computerprogrammeur Menno werkt voor de regering op een afdeling waar geëxperimenteerd wordt met virtuele technologie. Geïsoleerd in zijn saaie baan, interesseert hij zich niet voor de politiek. Om wat meer lol in zijn werk te hebben, maakt hij met collega Simon grappige virtuele fantasieën. De leider van een terroristische beweging, Felix Medina, stelt zich kandidaat tijdens de presidentsverkiezingen. De beweging beraamt een plan om de verkiezingsuitslag te beïnvloeden. Menno wordt gedwongen hen hiermee te helpen. Door middel van virtuele technologie manipuleert hij de hele bevolking, zodat Felix Medina tot president wordt uitgeroepen

Deacon Street Deer

1986 | Familiefilm

Verenigde Staten 1986. Familiefilm van Jackie Cooper. Met o.a. Bumper Robinson, Richard Mulligan, Eve Glazier, Mario Lopez en Sean De Veritch.

Een houten kist waarin een jong hert wordt vervoerd valt van een truck en het dier kan ontsnappen. De jonge Robinson ontdekt het, terwijl het in paniek midden op een kruispunt staat. De jongen redt het ranke beest, maar wordt vervolgens belaagd door Hernandez en zijn bende, die het willen afpakken en verkopen. Super sentimentele film over de vriendschap tussen een hert en een jongen, gemaakt volgens beproefd Disney-recept. Regisseur Cooper, zelf ooit een kinderster, heeft zijn jeugdige acteurs goed in de hand. Het scenario van James Allen Mangold zal voor heel wat vochtige oogjes zorgen. Positief vermaak voor kinderen, ook al zullen hun ouders het allemaal wat te naïef vinden. King Baggot stond achter de camera.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ron Campbell op televisie komt.

Reageer