Dick Swidde

Acteur

Dick Swidde is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Dag dokter

1979 | Drama

Nederland 1979. Drama van Ate de Jong. Met o.a. Bill Ward, Kitty Janssen, André van den Heuvel, Monique van de Ven en Derek de Lint.

Een jong medicus, getrouwd met een doktersdochter, lijkt voorbestemd om de praktijk over te nemen van zijn schoonvader, die hartklachten heeft. Een generatieconflict en een identiteitscrisis zijn het onontkoombare gevolg. Een matige film, die wèl een stap vooruit betekende voor regisseur Ate de Jong.

De Peetmoeder

1977 | Komedie, Muziek, Erotiek

Nederland 1977. Komedie van Tom Manders Jr en Tom Manders jr.. Met o.a. Teddy Schaank, Bert Dijkstra, Dick Swidde, Hans Cornelissen en Liela Kosuchi.

Teddy Schaank, eigenaresse van de platenmaatschappij White Label voert een strijd tegen Blue Label van zangeres Sasi Naz. `Puur amusement, een lied, een lach, een traan, actie, geweld, romantiek... en seks` kondigde producent en scenarioschrijver Kees Manders (een oom van de regisseur) aan. De film werd een grote flop en alleen geschikt geacht voor publiek van het laagste allooi (?)

Dorp aan de rivier

1958 | Drama

Nederland 1958. Drama van Fons Rademakers. Met o.a. Max Croiset, Mary Dresselhuys, Jan Retèl, Hans Kaart en Dick Swidde.

Dokter Tjerk van Taeke (Croiset) heeft een wat eigenzinnige manier van werken, die door de gewone bewoners van een gehucht aan de rivier wordt gewaardeerd. Maar niet door de maatschappelijk hogergeplaatsten. De verhoudingen binnen de kleine samenleving komen na de zelfmoord van een molenaarsknecht op scherp te staan. Bewerking van de roman van Antoon Coolen heeft fraai camerawerk van Eduard van der Enden. Speelfilmdebuut en nationale klassieker van een van Nederlands belangrijkste naoorlogse filmmakers, Fons Rademakers, werd genomineerd voor de Oscar voor beste buitenlandse film.

Lentelied

1936 | Komedie, Muziek

Nederland 1936. Komedie van Simon Koster. Met o.a. Ank van der Moer, Jan Teulings, Dick Swidde, Nell Knoop en Lau Ezerman.

Ank van der Moer schittert als een aardige, jonge actrice in een moedig en fris filmexperiment dat schlagers bevat als 'In Mei' en 'Het Lied van de Sterren'. 'Wij wilden natuurlijkheid en geen romantische flauwekul', zei Koster veertig jaar later. Cameraman Andor von Barsy leverde voor alle buitenopnames fraai vakwerk. De film werd op de zonnige Zeeuwse eilanden en in Rotterdam opgenomen, en een fraaie cabriolet steelt bijna als een echte ster de scènes van Van der Moer.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dick Swidde op televisie komt.

Reageer