Eugene O'Connor is cameraman.
Er zijn 2 films gevonden.

Classic Albums: Songs In The Key Of Life - Stevie Wonder

1997 | Documentaire, Muziek, Biografie

Nederland/Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1997. Documentaire van David Heffernan. Met o.a. Stevie Wonder, Berry Gordy, Herbie Hancock, Quincy Jones en Gary Bird.

Na drie succesalbums achter elkaar in 1972-73 en 74, besloot Stevie Wonder een jaar over te slaan zodat hij zich volledig kon geven voor zijn volgende elpee, de legendarische Songs In The Key Of Life, waaraan hij meer dan twee jaar werkte. Het album werd opgenomen in twee studios: The Hit Factory in New York en Crystal in Los Angeles. De documentaire werd opgenomen tijdens een reünie van de muzikanten die meewerkten aan het album, t.g.v. de twintigste verjaardag ervan, in juli 1996. Stevie vertelt de geschiedenis achter de songs die van het album een autobiografisch werk maakten. Hij legt uit hoe hij zijn muzikanten selecteerde en hoe de muziek gemixt werd. Ook zijn medewerkers, de muzikanten, Motown-baas Berry Gordy en producers Quincy Jones en Herbie Hancock komen uitvoerig aan het woord. Het geheel werd gefilmd door Eugene O'Connor. Stereo.

Classic Albums: Rumours - Fleetwood Mac

1997 | Documentaire, Muziek

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk/Nederland 1997. Documentaire van David Heffernan. Met o.a. Mick Fleetwood, Lindsay Buckingham, Christine McVie, Stevie Nicks en John McVie.

In 1977 stond de populaire rockgroep Fleetwood Mac op een belangrijk keerpunt in hun carriëre. Lindsay Buckingham en Stevie Nicks werden opgenomen in de groep en Mick Fleetwood, de leider, wou zijn nieuwe plaat op vinyl laten zetten in de technisch meest volmaakte studio van dat ogenblik, in Sausolito. Tot op dat ogenblik was Fleetwood Mac voornamelijk een blues- band, maar onder invloed van Lindsay kregen ze een nieuwe sound. Een jaar lang werkten ze aan hun nieuwe album dat Rumours zou heten, een titel die gesuggereerd werd door John McVie omdat er op dat ogenblik heel wat geruchten rond gingen over de groep en over zijn scheiding van Christine, een ander lid van de band. De muzikanten geven elk hun oordeel over elk nummer van het album, zoals 'Dreams', 'Second Hand News', 'Gold Dust Woman', 'Songbird' en 'Never Going Back Again'. Dit laatste nummer zou Fleetwood Mac in de jaren 1990 terug populair maken toen President Bill Clinton verklaarde dat dit zijn persoonlijke nummer 1-hit was. Sé Merry Doyle stond in voor de montage van deze film die staat of valt naar gelang de liefde van de kijker voor de muziek van Fleetwood Mac. Fotografie van Eugene O'Connor, Patrick Stewart, Geoff Zimmerman en Hamid Mosiehi. Stereo.