Jane Kurson: montage.
Er zijn 8 films gevonden.

Monster

2003 | Thriller, Biografie, Misdaad, Drama, Romantiek

Verenigde Staten​/​​Duitsland 2003. Thriller van Patty Jenkins. Met o.a. Charlize Theron, Christina Ricci, Bruce Dern, Pruitt Taylor Vince en Lee Tergesen.

Amour fou tussen twee outcasts: Aileen Wuornos (Oscarwinnares Charlize Theron), en Selby Young (Ricci), een meisje dat door haar ouders naar familie in Florida is gestuurd om van haar homoseksualiteit te genezen. Omdat Aileen veel geld nodig heeft om verwende Selby gelukkig te maken, prostitueert ze zichzelf. Als ze aan het einde van een lange dag met nóg een man meegaat, slaat het noodlot toe: hij bindt haar vast in zijn auto, en dreigt haar te verkrachten en te vermoorden. Ze schiet de man dood. En later nog een, en nóg een. Opmerkelijk regiedebuut is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Amerika's beruchtste vrouwelijke seriemoordenaar.

Bed of Roses

1995 | Romantiek, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1995. Romantiek van Michael Goldenberg. Met o.a. Christian Slater, Mary Stuart Masterson, Pamela Adlon, Josh Brolin en Ally Walker.

Bloemist Lewis (Slater) verkent de grenzen van Onwaarschijnlijke Bonbondoosromantiek als hij zijn waar aanbiedt aan workaholic Lisa (Masterson). Beiden zijn gepokt en gemazeld door de grote boze buitenwereld en kunnen - tot vervelens toe - maar niet geloven dat ze bij elkaar passen. Slater en Masterson worstelen zich met zichtbare moeite door het stroperige script analoog aan het mythische strijkje op de Titanic. En de teleurstelling is groot wanneer Lewis zich in de laatste minuut niet ontpopt tot ziedende bijlmoordenaar. (VM/VPRO Gids)

Bad Girls

1994 | Western

Verenigde Staten 1994. Western van Jonathan Kaplan. Met o.a. Madeleine Stowe, Mary Stuart Masterson, Andie MacDowell, Drew Barrymore en James Russo.

Aan het scenario en het onderliggende verhaal van Bad Girls moesten vier man en een vrouw te pas komen, maar ondanks de gezamenlijke inspanningen is het resultaat niet origineel te noemen. Vier prostituees verkiezen het leven van outlaws nadat een van hen iemand heeft neergeschoten. Feministische western schildert de vier zo ondernemend af dat de kijker zich afvraagt waarom deze vrouwen die zo kundig schieten, paardrijden en op treinen springen, niet eerder tot een carrièrewending zijn gekomen. Esthetisch verantwoorde plaatjes met consequent sexy geklede dames zijn onderhoudend zolang je niet teveel nadenkt. De actrices doen overigens hun best, vooral de stoere Stowe maakt indruk.

Amos & Andrew

1993 | Komedie

Verenigde Staten 1993. Komedie van E. Max Frye. Met o.a. Samuel L. Jackson, Nicolas Cage, Margaret Colin, Michael Lerner en Dabney Coleman.

Uitbundige komedie van debuterend regisseur/scenarist E. Max Frye over de latente angst van liberaal blank Amerika voor gekleurde landgenoten. Andrew Sterling heeft een optrekje gekocht in een welgestelde blanke buurt maar wordt door zijn xenofobe buurman aangezien voor een inbreker. Zijn huis wordt prompt belegerd door politiebaas Tolliver die onder druk van het mediacircus uiteindelijk de crimineel Amos (subliem werk van Cage) laat opdraven om zijn huid te redden. Frye is gelukkig geen prediker en houdt de moralistische ondertoon luchtig.

Hot Shots!

1991 | Komedie, Actiefilm

Verenigde Staten 1991. Komedie van Jim Abrahams. Met o.a. Charlie Sheen, Cary Elwes, Valeria Golino, Lloyd Bridges en Kevin Dunn.

Abrahams' eerste, zelfstandig gemaakte 'spoof' (komedie waarin de grappen en verwijzingen naar andere films elkaar in rap tempo opvolgen) steekt effectief de draak met Airplane en Top Gun. Marinepiloot 'Topper' Harry (Sheen) gaat z'n kunnen bewijzen tijdens Operation Sleepy Weasel. Blijkt perfecte kans om afstand te nemen van de reputatie van z'n vader die zo'n kleine twintig jaar geleden een blunder maakte waarbij z'n co-piloot om het leven kwam. Erg leuk is de vrijpartij van Sheen & Golino die zich hier voor de ijskast voltrekt: een liefdesscène à la Nine 1/2 Weeks.

Immediate Family

1989 | Drama

Verenigde Staten 1989. Drama van Jonathan Kaplan. Met o.a. Glenn Close, James Woods, Mary Stuart Masterson, Kevin Dillon en Linda Darlow.

Close en Woods spelen een koppel dat na tien jaar huwelijk alles heeft behalve een kind. Ze komen in contact met een tienerstel dat in verwachting is, maar de verantwoordelijkheid van een kind niet aandurft. Een oplossing voor beide problemen ligt voor de hand, maar in dit drama van de schrijfster van The Big Chill gaat daar heel wat getob aan vooraf. Realistisch natuurlijk, maar dat maakt Immediate Family nog geen boeiende film, hoe hard de acteurs ook hun best doen. Wie een pittiger, minder voorspelbaar verhaal over adoptie en tienerzwangerschap zoekt, wordt Juno (2007) aanbevolen.

Beetlejuice

1988 | Fantasy, Komedie

Verenigde Staten 1988. Fantasy van Tim Burton. Met o.a. Michael Keaton, Alec Baldwin, Geena Davis, Winona Ryder en Annie McEnroe.

Na hun overlijden zijn Adam en Barbara geesten geworden. Ze wonen nog in hun oude huis, maar helaas, dat is verkocht aan de Deetzes, onaangename nieuwe bewoners. Adam en Barb proberen ze zelf weg te jagen, maar ze zijn te lief, bij benadering niet eng genoeg. Dus roepen ze de hulp in van een spook met een solide reputatie als griezel: Beetlejuice. Vroege film uit het oeuvre van Burton, met de van hem bekende gotische stijl, toen die nog fris en fruitig was. Keaton is leuk als het titelspook, Ryder is ook prima als de immer in stemmig zwart geklede dochter Lydia Deetz.

The Karate Kid, Part II

1986 | Actiefilm, Familiefilm, Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 1986. Actiefilm van John G. Avildsen. Met o.a. Ralph Macchio, Pat Morita, Martin Kove, Yuji Okumoto en Tamlyn Tomita.

Nadat tiener Daniel (Macchio) in het aardige eerste deel karate en aanverwante oosterse wijsheid leerde van de klusjesman Mr. Miyagi (Morita) om zich tegen pestkoppen te kunnen verdedigen, gaat hij ditmaal mee naar Japan, waar de vader van Miyagi op sterven ligt. Ook in Japan blijken pestkoppen rond te lopen. Herhaling van zetten waarbij vooral opvalt dat het sprieterige jongetje Macchio uit het origineel lang niet zo dun meer is. Veel minder goed dan deel een. Er kwam nog een aantal vervolgen.