Hanna Dunowska

Acteur

Hanna Dunowska is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Vsichni moji blízcí

1999 | Oorlogsfilm, Drama

Polen/Tsjechië/Duitsland/Slovenië/Slowakije 1999. Oorlogsfilm van Matej Minác. Met o.a. Rupert Graves, Josef Abrhám, Jiří Bartoška, Libuse Safránková en Hanna Dunowska.

De joodse huisarts Jakub Silberstein (Abrh[KA1]am) kan in 1938 van een vriend voor een appel en een ei diens fraaie villa kopen. Zijn vriend wil halsoverkop het land verlaten. De familie Silberstein sluit zijn ogen voor het opkomende nazisme, omdat ze geloven dat het niet zo`n vaart zal lopen. Zijn broers Leo (Kolberger), Max (Vetch[KA1]y) en Sam (Barto[KA5]ska), een succesvolle violist, geloven het evenmin. Jakub vindt het ook niet nodig dat zijn zwangere dochter Hedviga (Brodsk[KA1]a) met haar a.s. man naar Palestina wil emigreren. Dan wordt Tsjechoslowakije geannexeerd en mogen Jakub en Sam niet meer werken. Nicholas Winton (Graves), een Britse makelaar in effecten, organiseert een transport voor kinderen naar Engeland om daar een onderkomen te vinden bij pleegouders. Ook daarvoor heeft Silberstein geen belangstelling, maar als hun tuinman hun zoon David (Holicek) de liedjes van de stormtroepers leert, gaan eindelijk de ogen open. David kan aan de holocaust ontsnappen met de laatste trein van Winton. De geschiedenis is fictief, maar hij is er niet minder aangrijpend om. De boodschap is belangrijk en Nicholas Winton had in werkelijkheid een kindertransport georganiseerd, waarover een documentaire is gemaakt, die met een Oscar is bekroond. Wie meer wil weten moet die film gaan zien of de tv-documentaire van de BBC, THE POWER OF GOOD - NICHOLAS WINTON, als deze wordt uitgezonden. Het spel in deze film is goed en geloofwaardig, de sfeer wordt verhoogd door het van tinten verwisselende camerawerk van Dodo Simoncic. Het einde doet denken aan Steven Spielberg's meesterwerk SCHINDLER'S LIST. Debuut van regisseur Minac. Het scenario is van Jirí Hubac. Meervoudig bekroond.

Łza ksiecia ciemnosci

1992 | Thriller

Polen 1992. Thriller van Marek Piestrak. Met o.a. Tomasz Stockinger, Hanna Dunowska en Vassili Lanovoi.

Een romanschrijfster haalt haar inspiratie uit haar hallucinatorische nachtmerries, die niet moeilijk te vinden zijn in het door het spook van een naderende oorlog geplaagde Polen van 1936. Nadat een hoteldetective haar weet te redden van een mysterieuze moordaanslag, ontstaat op slag veel belangstelling voor de vrouw, zowel bij politie als geheime diensten van diverse landen. Bevreemdend eerbetoon aan de Amerikaanse film noir uit de jaren rond 1945, inclusief sjofele detective met slappe vilthoed. De film maakt maximaal gebruik van het angstwekkende klimaat dat het land in die tijd in zijn greep had. Het scenario van Piestrak vermengt de politieke, historische realiteit met een schitterend vertelt fictief suspense-verhaal. Als toegift is de aftiteling in de vorm van een expressionistische tekenfilm gegoten. Wazig- dromerige fotografie van Roman Suszynsky.

Czułe miejsca

1980 | Sciencefiction

Polen 1980. Sciencefiction van Piotr Andrejew. Met o.a. Michał Juszczakiewicz, Hanna Dunowska, Marek Barbasasiewicz, Mariusz Dmochowski en Kasia Owczarek.

SF-film - de tweede van Andrejew - die een toekomstbeeld laat zien van de wereld die dan totaal is vervuild, volledig is volgebouwd, de grondstoffen bijna heeft verbruikt: kortom een schrikbeeld dat vele mensen hebben bij alle verontrustende berichten over onze toekomst. De menselijke omgang is geheel verkild en uniformiteit is troef. De hoofdpersoon probeert de menselijke waarden weer in te voeren. Schitterend zwart-wit camerawerk, maar ondanks interessant thema weinig overtuigend.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hanna Dunowska op televisie komt.

Reageer