Alan Lovell

Regisseur, Acteur

Alan Lovell is regisseur en acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Siam Sunset

1999 | Komedie

Australië 1999. Komedie van John Polson. Met o.a. Linus Roache, Danielle Cormack, Ian Bliss, Roy Billing en Alan Brough.

De Britse chemicus Perry (Roache) probeert een nieuwe kleur verf (zie de titel) te ontwikkelen in Australi[KA3]e. Deze kleur lijkt op de haarkleur van zijn vrouw Maree (Hill). Ze wordt op een hele kwade dag gedood door een ijskast die uit een overvliegend vliegtuig valt. Een bepaalde angst maakt zich meester van Perry, die het gevoel krijgt dat hij een nietig pionnetje is in een gigantisch schaakbord dat zo groot is als Australi[KA3]e. Hij wint op een kienavond ter plaatse een busreis door het land. Het is een reis met een oude bus, waarvan de chauffeur zijn passagiers behandelt als kinderen die op een schoolreisje zijn, terwijl hij voortdurend strijden moet tegen een concurrent met een mooie bus, die de betere hotels aandoet. Perry komt in een bont gezelschap terecht, maar er komt pas leven in de brouwerij als Grace (Cormack) onderweg instapt, nadat ze haar auto in de prak gereden had. Ze is op de vlucht voor haar vriendje Martin (Bliss), een drugsdealer die de politie in zijn nek heeft en vreest dat zijn 'bird' Grace zal gaan zingen. Als de bus met zijn passagiers ergens in een door god verlaten eenzaam gat is komen vast te zitten, breekt er paniek uit en is het algauw ieder voor zich, maar niet voor Perry en Grace, die hebben elkaar dan net gevonden. Hoofdrol Roache is heel goed en krijgt voortreffelijk steun van de tweede rol, een spirituele Cormack; de bijrollen zijn competent genoeg en vooral Bliss komt goed uit de verf als spitsboef. De rolprent is heel vlot gemonteerd en debuterend regisseur, ex-acteur Polson, heeft zijn eersteling met flair gedraaid. Het scenario van Max Dann en Andrew Knight bevat een hoop bizarre, soms zwarte humor, die niet door iedereen gelijk gewaardeerd zal worden, maar per saldo valt de mix van vlotte actie, slapstick en een vleugje seks positief uit. Het camerawerk is van Brian Breheny, die ook de plaatjes schoot voor de film ADVENTURES OF PRISCILLA, QUEEN OF THE DESERT van Stephan Elliot uit 1994, eveneens geproduceerd door veteraan Al Clark - enige referenties die de kijker meent te herkennen zijn dus niet ontoevallig. Zal oudere kijkers minder bekoren. Atlab color, Panavision, widescreen en Bolby Digital.

Glass

1989 | Thriller, Mysterie

Australië 1989. Thriller van Chris Kennedy. Met o.a. Alan Lovell, Lisa Peers, Peter Breen, Natalie McCurry en Rowan Jackson.

Schrijver en regisseur Kennedy maakte met deze weinig indrukwekkende thriller zijn debuut. Het plot weet noch de interesse, noch de geloofwaardigheid vast te houden. De echtgenote van een zakenman en zijn advocaat spannen tegen hem samen maar wie van hen is de moordenaar met het kapmes, die rondsluipt door het kantoorgebouw? De identiteit van de moordenaar is een knappe verrassing, maar wel de enige.

The kiss

-1 | Korte film

. Korte film van Alan Lovell. Met o.a. Zoe Carides, Hugo Weaving en Peter Brown.

Verhaal over een vrouw die per vergissing de verkeerde man op een intieme plaats kust

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alan Lovell op televisie komt.

Reageer