Max Neufeld

Regisseur, Scenarist

Max Neufeld is regisseur en scenarist.
Er zijn 7 films gevonden.

Der Schönste Tag meines Lebens

1957 | Drama

Oostenrijk 1957. Drama van Max Neufeld. Met o.a. Paul Hörbiger, Michael Ande, Richard Eybner, Wiener Sängerknaben en Elinor Kensen.

Een verschrikkelijke kitscherige Heimatfilm over een weesjongetje dat een nieuw tehuis vindt bij de Wiener S[KA3]angerknaben (totdat hij de baard in de keel krijgt en dan begint zijn persoonlijke drama opnieuw). Fraai hoog gekweel voor de liefhebbers van knapenkoren. Super, supersentimenteel. Scenario van regisseur Neufeld en Karl Leitner.

Dein Mund verspricht mir Liebe

1954 | Komedie

Duitsland 1954. Komedie van Max Neufeld. Met o.a. Hertha Feiler, Peter Pasetti, Inge Egger, Erwin Strahl en Ingrid Lutz.

Als haar echtgenoot, op de avond dat ze naar het carnavalsbal zouden gaan, naar kantoor geroepen wordt voor een belangrijke bespreking, gaat eega Feiler heimelijk in d'r eentje. Op het gemaskerde bal ontmoet zij, zonder het te weten, een collega van haar man en begint te flirten. Dat leidt tot de nodige heisa. Een voorspelbare komedie met een uitgebreide operette-achtige muzikale omlijsting. Feiler is in werkelijkheid de gade van Heinz Rühmann.

Madrid de mis sueños

1942 | Komedie

Spanje 1942. Komedie van Max Neufeld. Met o.a. María Mercader, Roberto Rey en Ana Farra.

De liefdesavonturen en de carrière van een jonge Andalusische vrouw in Madrid. Een zotte en flauwe film.

Singende Jugend

1936 | Romantiek

Oostenrijk 1936. Romantiek van Max Neufeld. Met o.a. Hans Olden, Ferdinand Mayerhofer, Otto Hartmann en Franz Schafheitlin.

Een weesjongen, die lid is geworden van de Wiener Sängerknaben, wordt ten onrechte van diefstal verdacht. In de film gaat het natuurlijk voornamelijk om het befaamde koor, maar de jongens acteren heel natuurlijk en de zang is, evenals het landschap, aardig in het geheel verwerkt.

Hoheit tanzt Walzer

1935 | Muziek

Servië en Montenegro/Oostenrijk 1935. Muziek van Max Neufeld. Met o.a. Hans Homma, Anna Kallina, Phillis Fehr, Hans Jaray en André Mattoni.

Een musicus houdt van een prinses, maar zij is voor een ander bestemd. De verfilming van de gelijknamige operette van Ascher, die ook onder vele andere titels is gespeeld, in Nederland b.v. als 'In einer kleinen Konditorei' door de Hoofdstadoperette.

Ein Stern fällt vom Himmel

1934 | Muziek

Oostenrijk 1934. Muziek van Max Neufeld. Met o.a. Joseph Schmidt, Egon von Jordan, Herbert Hübner, Rudolf Carl en Elisabeth Markus.

Een schuchtere conservatorium-student 'leent' zijn stem aan een beroemde film-tenor. Volop kans voor Schmidt om te zingen. Er is een Engelse versie uit 1936, met Schmidt zelf, onder regie van Paul Merzbach: A STAR FELL FROM HEAVEN.

Purpur und Waschblau

1931 | Komedie

Oostenrijk 1931. Komedie van Max Neufeld. Met o.a. Hansi Niese, Else Elster, Fred Döderlein en Hans Marr.

Vorstin Anna Maria von Weissenburg en de eigenaresse van een wasserij lijken sprekend op elkaar. Wanneer in het land politieke onrust gaat heersen vlucht de vorstin en neemt de wasvrouw haar plaats in. Een niet erg geslaagde, nogal onbenullige, komedie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Max Neufeld op televisie komt.

Reageer