Arturo Bragaglia

Acteur

Arturo Bragaglia is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

I due marescialli

1961 | Komedie

Italië 1961. Komedie van Sergio Corbucci. Met o.a. Totò, Vittorio De Sica, Roland Bartrop, Gianni Agus en Arturo Bragaglia.

In September 1943, tijdens de tweede wereldoorlog, wisselen een priester en een politie-officier van kleding. Volgt een aantal misverstanden en ongelukken, terwijl de Duitsers en de fascisten hoe langer hoe zenuwachtiger worden. Deze satire, waarin de oorlog belachelijk wordt gemaakt, is eén van de beste films van Totò. Prima bijrollen.

Non è mai troppa tardi

1953 | Fantasy, Familiefilm

Italië 1953. Fantasy van Filippo Walter Ratti. Met o.a. Paolo Stoppa, Isa Barzizza, Marcello Mastroianni, Giulio Donnini en Leda Gloria.

Een krenterige pandhuishouder weigert een juweel van zijn jeugdliefde in onderpand te nemen en droomt op kerstavond weg in herinneringen over hoe hij door zijn hebzucht zijn leven verknoeide, en krijgt nachtmerries over zijn eenzame toekomst. Hij ontwaakt herboren en zijn liefdadigheid wordt beloond met een gezellige kerst bij zijn familie. De Italiaanse variant op Dickens' Christmas Carol wordt door de modernisering van het verhaal en door de andere nationaliteit van de acteurs niet overtuigender, hoewel Stoppa een goede Scrooge blijkt.

Buon viaggio pover'uomo

1951 | Komedie

Italië 1951. Komedie van Giorgio Pàstina. Met o.a. Umberto Spadaro, Vera Carmi, Anna Di Leo, Sonia Lojudice en Arturo Bragaglia.

Een droevige en tragische komedie met een goed einde. Umberto Sparado zet overtuigend een bescheiden en verlegen vijftig-jarige Siciliaanse kantoorklerk neer, die met vrouw en drie kinderen in Milaan woont. Hij heeft sinds 1938 geen vakantie meer gehad. Op een dag ontvangt hij een brief met een uitnodiging om naar Capri te komen. Het geld is bijgesloten. Hij neemt afscheid van zijn vrouw en kinderen en stapt op de trein naar Napels. In de trein wordt hij beroofd van zijn identiteitskaart en zijn geld. Hij stapt in Rome uit om de gestolen portefeuille bij de politie aan te geven. Zonder geld en papieren komt hij ten slotte in een klooster terecht, waar de monniken hem onderdak verlenen en hij de tuin bijhoudt. Hij vindt er vrede en rust. Als zijn vrouw hem komt opzoeken omdat hun zoon ernstig ziek is, keert hij naar zijn gezin terug en blijft hij bij zijn zoon.

Bellissima

1951 | Drama, Experimenteel, Komedie

Italië 1951. Drama van Luchino Visconti. Met o.a. Anna Magnani, Walter Chiari, Tina Apicella, Gastone Renzelli en Tecla Scarano.

Een volksvrouw laat haar dochtertje Apicella een auditie doen voor een filmrol; ze laat zich imponeren en inspinnen door gewetenloze lieden van Cinecittà tot ze merkt, dat haar oogappel als onbegaafde lelijkerd alleen maar als mikpunt voor grappen dient. Een temperamentvolle rol van Magnani in een ongewoon luchtige film voor Visconti's doen, die zijdelings kritiek spuit op de verwatering van de idealen van het neo- realisme. Visconti's derde film. Magnani ontving de hoogste onderscheiding voor haar rol, de zilveren band.

Spie tra le eliche

1942 |

Italië 1942. Ignazio Ferronetti. Met o.a. Enzo Fiermonte, Eugenia Zaresca en Arturo Bragaglia.

Een agent onderzoekt een aantal gevallen van sabotage in een vliegtuigfabriek. Met behulp van een vrouwelijke werknemer ontdekt hij wie de saboteurs zijn. De openingsscène, met achtervolgingen en vuurgevechten in de woestijn, is opwindend en goed in beeld gebracht. De film is niet lang, maar de scènes zijn stuk voor stuk goed en efficiënt in elkaar gezet.

Se io fossi onesto

1942 | Komedie

Italië 1942. Komedie van Carlo Ludovico Bragaglia. Met o.a. Vittorio De Sica, Maria Mercader, Sergio Tofano, Paolo Stoppa en Virgilio Riento.

Een berooide, aan lager wal geraakte ingenieur (De Sica) moet naar de gevangenis in plaats van een uitgekookte, cynische fraudeur (Stoppa). Maar de oom van de cynicus denkt dat de ingenieur zijn neef is, en die persoonsverwisseling zorgt voor heel wat moeilijkheden en misverstanden. De Sica is verrukkelijk, zoals te doen gebruikelijk, maar Paolo Stoppa steekt hem dit keer toch naar de kroon.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Arturo Bragaglia op televisie komt.

Reageer