Petr Cepek

Acteur

Petr Cepek is acteur.
Er zijn 13 films gevonden.

Faust

1994 | Animatie, Familiefilm, Historische film

Duitsland/Frankrijk/Tsjechië/Verenigd Koninkrijk 1994. Animatie van Jan Svankmajer. Met o.a. Petr Cepek, Josef Podsednik, Jaroslava Zelenkova, Jan Kraus en Jiri Suchy.

Toch niet helemaal bevredigende mengelmoes van teken-, poppenfilm en drama (inclusief een grootse balletopvoering) over het eeuwenoude Faust-verhaal, gesitueerd rond het jaar 2000. Vluchtbladen worden bij een metrostation in Praag uitgedeeld door helpers van de duivel. Faust (Cepek) wil er niks van weten, maar uiteindelijk belooft hij zijn ziel en zaligheid in ruil voor 24 aangename jaren. Algauw zit hij als een marionet verstrikt in de touwtjes van de duivel. De animaties en special-effects zijn van grote klasse, maar de afwisseling tussen poppenfilm en drama met acteurs en actrices van vlees en bloed dissoneren met Svankmajer's grote vakmanschap. Hierdoor beperkt voor ware liefhebbers. Scenario van regisseur Svankmajer, camerawerk van Svatopluk Maly en vormgeving van Eva Svankmajerova. Stem van Andrew Sachs door de hele film. Voorzien van Dolby-geluid.

Obecná skola

1991 | Komedie, Familiefilm

Servië en Montenegro 1991. Komedie van Jan Sverák. Met o.a. Jan Tríska, Zdenek Sverák, Rudolf Hrusínský, Libuse Safránková en Daniela Kolárová.

Jakoubek en Budác zijn beiden 10 jaar. Ze zitten in dezelfde klas op dezelfde school in een Praagse voorstad en gaan voor elkaar door het vuur. Hun klas staat bekend als de meest ongedisciplineerde. Nadat door hun toedoen de lerares vertwijfeld vertrokken is, krijgen ze een nieuwe leraar die de bezem erdoor haalt.

Krizová vazba

1990 | Drama

Servië en Montenegro/Tsjechië 1990. Drama van Antonin Kopriva. Met o.a. Vladimir Dlouhy, Lubica Mruskovicová, Radoslav Brzobohaty, Petr Cepek en Vlastimil Fisar.

Tsjechoslowakije vlak voor de Fluwelen Revolutie. Betonvlechter Ludek (Dlouhy) werkt op een grote bouwplaats. Hij studeert in zijn avonduren voor bouwingenieur. Zijn chef Velimsky (Brzobohaty) ziet dat deze arbeider zorgvuldig werkt en schakelt hem in bij de bouw van zijn datscha, een privéproject dat geheel zwart wordt uitgevoerd en waaraan voor de arbeiders privileges kleven.

Cesta na jihozapad

1989 | Familiefilm, Avonturenfilm

Servië en Montenegro 1989. Familiefilm van Zdenek Sirovy. Met o.a. Jiri Strach, Milan Sandhaus, Jiri Schmitzer, Zdenek Podhursky en Oldrich Vlach.

Strach als Ben, een jongen die door een stel ruwe goudzoekers als huisslaaf wordt uitgebuit, maar een trapper weet hem te bevrijden. Ze vluchten en nemen een hoeveelheid goud mee. Ze worden uiteraard achterna gezeten door de gouddelvers. Twee dimensionale verfilming van een verhaal van Jack London. Scenario van Jiri Krizan en camerawerk van Jiri Kolin.

Kdo se boji, utiká

1986 | Drama

Servië en Montenegro 1986. Drama van Dusan Klein. Met o.a. Pavel Kriz, Josef Somr, Ludek Munzar, Ilja Prachar en Anna Kazmierczak.

De sociale vorming van zigeuners in de moeilijke na-oorlogse jaren, gezien door de ogen van een jonge leraar uit een grensdorp. Zijn affaire met een zigeunermeisje leidt tot dramatische complicaties, maar hij besluit zijn school niet te verlaten en wint daarmee respect. Regisseur Klein zet hiermee zijn studie van de zigeunerminderheid in Tsjechoslowakije voort.

Prodlouzeny cas

1984 | Komedie

Tsjechië 1984. Komedie van Jaromil Jires. Met o.a. Petr Cepek, Tatana Fischerova en Milos Kopecky.

Een wat oudere kunsthistoricus in Praag hoort dat hij kanker heeft. Na van de schrik bekomen te zijn, vindt hij de kracht de hem nog resterende tijd zo nuttig mogelijk te besteden, iets wat hem daarvoor niet lukte. Als blijkt dat de behandeling goed aanslaat en daarmee zijn levenseinde weer verder weg komt te liggen, vervalt hij in zijn oude levensritme

spici Jára Cimrman, lezici

1983 | Komedie

Servië en Montenegro 1983. Komedie van Ladislav Smoljak. Met o.a. Denek Sverak, Valeria Kaplanová, Petr Cepek, Josef Abrhám en Libuse Safránková.

Een surrealistische komedie gebaseerd op het met opzet misleidende radio-programma dat het schrijver/acteurkoppel Smoljak en Sverak in 1966 heeft gemaakt: een reportage over de niet bestaande 19e-eeuwse kunstenaar Cimrman. Later zijn ze in Praag een cabaret begonnen met nep-toneelstukken van deze 'Cimrman'. De film bouwt via een reeks nogal toneelmatige maar grappige episoden een biografie op van De Meester en doet voorkomen alsof hij nog steeds incognito leeft als de vrouwelijke gids in een museum. Een goed voorbeeld van het Tsjechische absurdistische toneel.

Tri veterçni

1983 | Fantasy

Tsjechië 1983. Fantasy van Oldrich Lipsky. Met o.a. Rudolf Hrusínský, Jir´ Somr, Petr Cepek en Josef Somr.

Na de oorlog brengen drie veteranen door kou en honger overmand een nacht door in een bos, waar ze bezoek krijgen van drie kobolden met wonderbaarlijke geschenken. De tovercylinder, de magische portomonee en de goochelharp mogen echter niet baten, want al gauw krijgt de boze koningsdochter Bosana ze in haar macht. Dus zetten de mannen hun laatste redmiddel in: neusgroei-appeltjes

Tri veterani

1983 | Familiefilm, Fantasy

Servië en Montenegro 1983. Familiefilm van Oldrich Lipsky. Met o.a. Rudolf Hrusínský, Petr Cepek, Jirí Somr, Julius Satinsky en Zdenek Sverák.

Fantasievolle sprookjesfilm bestemd voor het jonge volkje dat heeft leren lezen en schrijven. Drie hebzuchtige, egoïstische oorlogsveteranen krijgen van de kaboutertjes verschillende gaven, maar slagen er niet in ze goed te gebruiken. Uiteindelijk zullen ze eindigen als bedelaars bij een draaiorgeltje. Zo ontdekken ze dat mensen nog de meeste vreugde schenken. Naar een idee van Jan Werich. Jiri Macak deed het camerawerk.

Slavnosti Sněženek

1983 | Komedie

Servië en Montenegro 1983. Komedie van Jirí Menzel. Met o.a. Rudolf Hrušinský, Jaromir Hanzlik, Josef Somr, Petr Cepek en Miroslav Stibich.

Een satirische komedie die de eigentijdse zeden en gewoonten op de korrel neemt. Een ongebruikelijke zwijnenjacht wordt gevolgd door ruzies over het te houden feestmaal. Menzel verfilmde hiermee voor de vierde maal in zijn twintigjarige, grillige loopbaan een kort verhaal van Bohumil Hrabal. Het geheel is een mengsel van bittere spot en nostalgie.

O statecnem kovari

1983 | Familiefilm, Fantasy

Servië en Montenegro 1983. Familiefilm van Petr Sveda. Met o.a. Vlado Müller, Pavel Križ, Petr Cepek, Karolina Slunéčková en Jiri Knot.

In dit klassieke sprookjesverhaal gaat een jonge smid samen met twee vrienden op zoek naar drie spoorloos verdwenen prinsessen. De tocht wordt een zware beproeving en leidt hen naar het onderaardse rijk van een zwarte koning. Scenario van Jaroslav Petrik en Bohumil Steiner. Camerawerk van Jiri Kolin. Er bestaat een Nederlands gesproken versie onder de titel DE MOEDIGE SMID.

Skaredç dedina

1975 |

Tsjechië 1975. Karel Kachyna. Met o.a. Petr Cepek, Marie Mçlkovç en Karel Chromik.

Tijdens de economische depressie van 1932 verhuist Josef met zijn gezin terug naar de familieboerderij. Zijn broer Vendel is niet blij met hun komst, omdat hij vreest dat hun vader de boerderij nu aan Josef zal nalaten. Wanneer Vendel op een dag de voordelen van een brandverzekering verneemt, ziet hij een manier om zijn toekomst veilig te stellen. (RdL/VPRO Gids)

Der Autovampir

-1 | Horror

. Horror van Jurai Harz. Met o.a. Dagmar Veskrnová, Jirí Menzel en Petr Cepek.

Tijdens de economische depressie van 1932 verhuist Josef met zijn gezin terug naar de familieboerderij. Zijn broer Vendel is niet blij met hun komst, omdat hij vreest dat hun vader de boerderij nu aan Josef zal nalaten. Wanneer Vendel op een dag de voordelen van een brandverzekering verneemt, ziet hij een manier om zijn toekomst veilig te stellen. (RdL/VPRO Gids)

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Petr Cepek op televisie komt.

Reageer