Mary Murphy: cast.
Er zijn 23 films gevonden.

The Stranger Who Looks Like Me

1974 | Drama

Verenigde Staten 1974. Drama van Larry Peerce. Met o.a. Beau Bridges, Whitney Blake, Walter Brooke, Neva Patterson en Mary Murphy.

Bridges en Baxter, die geadopteerd zijn, gaan op zoek naar hun natuurlijke ouders. Goede weergave van een eigentijds probleem. Baxter en haar werkelijke moeder Blake hebben samen enkele aardige scènes.

Born Innocent

1974 | Drama

Verenigde Staten 1974. Drama van Donald Wrye. Met o.a. Linda Blair, Joanna Miles, Kim Hunter, Richard Jaeckel en Mary Murphy.

Oppervlakkig verhaal over de strijd van een tienermeisje om zich aan te passen aan de strenge behandelingen in een opvoedingsgesticht voor jongeren. Een film zonder omhaal die zich in zijn originele uitgave onderscheidt vanwege de realistische aanranding van Blair door haar medegevangenen (nu uit de film gesneden). Verder erg op sensatie gericht.

Junior Bonner

1972 | Drama, Western

Verenigde Staten 1972. Drama van Sam Peckinpah. Met o.a. Steve McQueen, Robert Preston, Ida Lupino, Ben Johnson en Joe Don Baker.

Een bijzonder boeiend rodeo-drama met komische noten over een al wat oudere McQueen die terugkeert naar zijn thuis en zijn familie om mee te doen aan een plaatselijk toernooi. Peckinpahs subtielste film met veel oprecht acteerwerk, met name van Preston en Lupino als McQueens vervreemde ouders. Scenario van Jeb Rosebrook.

My Daddy Can Lick Your Daddy

1962 | Sportfilm, Drama

Verenigde Staten 1962. Sportfilm van John Cassavetes. Met o.a. Lloyd Bridges, Gary Lockwood, Leila Goldoni, Mary Murphy en Frederick Draper.

In de jaren 1920 is Art `Pappy` Devlin (Bridges) een van de topboksers. Hij geniet van zijn faam en speelt graag de ster, omringd door lijfwachten en knappe meiden. Hij leeft al geruime tijd in onmin met zijn zoon, die als Charlie `Kid` Devlin (Lockwood) ook al wat naam heeft als bokser. In werkelijkheid hebben ze bewondering voor elkaar, maar kunnen dit niet uitdrukken. Dan daagt Charlie zijn vader uit tot een gevecht. De bokswereld staat op zijn kop. Dit wordt de gebeurtenis van het jaar. Zoals we van een Cassavetes kunnen verwachten is het boksen slechts een aanleiding die hem weinig interesseert. Zijn belangstelling gaat uit naar de relatie tussen vader en zoon, twee totaal verschillende karakters die exploderen in de ring. Een van de twee opmerkelijke korte tv-films die Cassavetes in 1962 draaide voor The Lloyd Bridges Show (de ander is A PAIR OF BOOTS). Het scenario is van de hand van niemand minder dan Robert Towne. Achter de camera nam Howard Schwartz plaats.

USA Crime & Punishment

1959 | Drama

Verenigde Staten 1959. Drama van Denis Sanders. Met o.a. George Hamilton, Mary Murphy, Frank Silvera, Marian Seldes en John Harding.

Goede, gemoderniseerde versie van Dostojevski's roman met Hamilton, die in deze film debuteert, als student rechten die betrokken raakt bij roof en moord.

Live Fast, Die Young

1958 | Misdaad

Verenigde Staten 1958. Misdaad van Paul Henreid. Met o.a. Mary Murphy, Norma Eberhardt, Mike Connors, Dawn Richard en Jaime O'Hara.

Een harde B-film over een weggelopen meisje en haar zuster die haar verhindert een nieuw crimineel leven te beginnen.

Die Young Live Fast

1958 |

1958. Paul Henreid. Met o.a. Norma Eberhardt en Mary Murphy.

Een harde B-film over een weggelopen meisje en haar zuster die haar verhindert een nieuw crimineel leven te beginnen.

The Electronic Monster

1957 |

1957. Montgomery Tully. Met o.a. Meredith Edwards, Mary Murphy en Rod Cameron.

Een harde B-film over een weggelopen meisje en haar zuster die haar verhindert een nieuw crimineel leven te beginnen.

Escapement

1957 | Mysterie, Sciencefiction

Verenigd Koninkrijk 1957. Mysterie van Montgomery Tully. Met o.a. Rod Cameron, Mary Murphy, Peter Illing, Meredith Edwards en Kay Callard.

De tweede film van Cameron, die hier een verzekeringsdetective speelt. Het geheel houdt het midden tussen een science-fictionfilm en een detective. Noch het één noch het ander is geslaagd. Illing is de geleerde die hoogst moderne apparatuur van Edwards gebruikt om mensen met belangrijke banen in zijn macht te krijgen. Cameron maakt een eind aan zijn praktijken. In 1960 werd de film in Amerika uitgebracht met twee titels: THE ELECTRONIC MONSTER en ZEX.

The Maverick Queen

1956 | Western

Verenigde Staten 1956. Western van Joseph Kane en Joe Kane. Met o.a. Barbara Stanwyck, Barry Sullivan, Scott Brady, Mary Murphy en Wallace Ford.

Stanwyck onderhoudt in haar saloon-hotel veel contacten met de Wild Bunch van de Sundance Kid (Brady) en Butch Cassidy (Petrie). Sullivan, een detective, moet de bende oprollen. Hij geeft zich uit voor Cole Younger, maar dan komt de echte Younger (Davis) te voorschijn. Stanwyck is ondertussen verliefd geworden op Sullivan en dat heeft catastrofale gevolgen. Kenneth Gamet en DeVallon Scott bewerkten een verhaal van Zane Grey, dat niet klaar was toen die in 1939 stierf. Het was de eerste maal dat een Republic-film in Naturama werd opgenomen, Jack Marta was de cameraman.

The Intimate Stranger

1956 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1956. Drama van Joseph Losey. Met o.a. Richard Basehart, Mary Murphy, Constance Cummings, Roger Livesey en Mervyn Johns.

Filmregisseur Basehart wordt gechanteerd door een vrouw, die beweert zijn maîtresse te zijn, wat een bedreiging vormt voor zijn carrière en huwelijk. Een intrigerende film met een teleurstellende afloop. Maar een goede kijk achter de coulissen van een Engelse filmstudio. Geregisseerd door de indertijd op de zwarte lijst staande Losey, onder de pseudoniems Alec Snowden/Joseph Walton. USA titel: FINGER OF GUILT.

The Finger of Guilt

1956 | Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1956. Misdaad van Joseph Walton. Met o.a. Richard Basehart, Mary Murphy, Constance Cummings, Roger Livesey en Mervyn Johns.

Basehart is een filmproducer, wiens carri[KA2]ere en huwelijk nagenoeg geru[KA3]ineerd worden door een aantal liefdesbrieven van een voor hem onbekende dame. Als hij haar (Murphy) uiteindelijk ontmoet, blijkt dat Baseharts voorganger, de ontslagen Johns, die hem in diskrediet wil brengen, er achter zit. Een prima, raadselachtige film van Joseph Losey, die, omdat hij in die jaren op de 'zwarte lijst' stond, de schuilnaam Walton gebruikte.

The Desperate Hours

1955 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1955. Misdaad van William Wyler. Met o.a. Humphrey Bogart, Fredric March, Arthur Kennedy, Martha Scott en Dewey Martin.

Drie ontsnapte gevangenen gijzelen een vierkoppig gezin om uit handen van de politie te blijven. Bogart speelt alfaboef Griffin, een moorddadig sujet dat tot alles bereid is om op vrije voeten te blijven. Tegenspeler March is het gezinshoofd, een man die koste wat kost zijn familie wil beschermen. Bogart deed zijn best maar werd overschaduwd door het gepassioneerde spel van March. 'Ik ben te oud voor gangsterrollen,' vertrouwde Bogart toe aan regisseur Wyler na het zien van de film. Ruim een jaar later bezweek hij aan keelkanker. Boek, toneelstuk en filmscenario van Joseph Hayes.

Hell's Island

1955 | Mysterie, Misdaad, Film noir

Verenigde Staten 1955. Mysterie van Phil Karlson. Met o.a. John Payne, Mary Murphy, Francis L. Sullivan, Eduardo Noriega en Arnold Moss.

Een obscuur werkje van Karlson over advocaat Mike Cormack (Payne), die geconfronteerd wordt met zijn ex-verloofde, Janet Martin (Murphy). Zij blijkt betrokken te zijn bij diefstal van een kostbare edelsteen en een serie enge moorden. Op de soundtrack is 'muziek uit voorraad' te horen van o.a. Franz Waxman en Victor Young zonder dat zij op de credits staan vermeld. Het scenario is van Maxwell Shane, producenten William H. Pine en William C. Thomas naar een verhaal van Martin Goldsmith en Jack Leonard. Ook regisseur Karlson schaafde aan het scenario, maar hij staat in die hoedanigheid niet op de aftiteling. Het camerawerk is van Lionel Lindon. In 1962 opnieuw uitgekomen als SOUTH SEA FURY.

Hell's Island

1955 | Avonturenfilm, Misdaad, Actiefilm

Verenigde Staten 1955. Avonturenfilm van Phil Karlson. Met o.a. John Payne, Mary Murphy, Francis L. Sullivan, Eduardo Noriega en Paul Picerni.

Flink wat actie in een prent over een groep gangsters die op een Cara[KA3]ibisch eiland op zoek naar zijn een kostbare robijn. Wanneer ex-jurist Payne vermoedt dat zijn vroegere vriendin Murphy bij de zaak betrokken is, besluit hij mee te doen. Het scenario van Maxwell Shane roept duidelijk herinneringen op aan THE MALTESE FALCON tot en met een Sydney Greenstreet-figuur toe (Sullivan). Routinewerk van het betere soort met uitstekende locatie-fotografie van Lionel Lindon. Payne en Murphy zijn echter maar een flauw afkooksel van Bogart en Astor. Voor tv werd de film herdoopt tot SOUTH SEAS FURY.

A Man Alone

1955 | Western

Verenigde Staten 1955. Western van Ray Milland. Met o.a. Ray Milland, Mary Murphy, Ward Bond, Raymond Burr en Lee Van Cleef.

Na in Hitchcocks Dial M for murder te hebben gespeeld voelde Oscarwinnaar Milland zich goed genoeg om eens de regie in handen te nemen. Het ging hem zo goed af dat hij het daarna nog een paar keer deed. Lang voordat Clint Eastwood zijn stille cowboy-act deed, had Milland de stilte al volkomen uitgebuit in A man alone. In de eerste tien minuten wordt gewoon niet gesproken. De van moord beschuldigde Wes Steel (Milland zelf) ontsnapt ternauwernood aan een stel lynchers en duikt onder in de boerderij van de sheriff (Bond). Met de dochter (Murphy) van de sheriff kan Wes het erg goed vinden, maar eerst moet zijn naam gezuiverd worden.

The Mad Magician

1954 | Horror, Misdaad

Verenigde Staten 1954. Horror van John Brahm. Met o.a. Vincent Price, Mary Murphy, Eva Gabor, Patrick O'Neal en John Emery.

De bedenker van goocheltrucs Price vindt dat zijn kans om door te breken wordt tegengehouden door zijn collega's. Hij weet er dan ook niets beter op te vinden dan hen één voor één af te slachten op de meest afschuwelijke manieren. Vlug in elkaar gezet na het succes van HOUSE OF WAX mist deze film een goede opbouw van spanning en gruwel. Het gratuite geweld werd aangepast aan het 3-D systeem, maar of je hem nu plat of in reliëf ziet, veel sensatie is er niet te beleven. Specialist ter zake Crane Wilbur baseerde het scenario op een verhaal van hemzelf. Price speelt zijn rolletje niet erg gemotiveerd. Voor de fotografie tekende Bert Glennon. Opgenomen in 3-D Reliëf.

Sitting Bull

1954 | Western

Verenigde Staten 1954. Western van Sidney Salkow. Met o.a. Dale Robertson, Mary Murphy, J. Carrol Naish, Iron Eyes Cody en John Litel.

Naish speelt het befaamde Sioux-opperhoofd, en Cody is Crazy Horse. Kennedy is de Indianenhater generaal Custer, en samen zijn ze de hoofdpersonen van de slag van Little Big Horn. Robertson wordt er in het scenario van Salkow en Jack DeWitt van beschuldigd dat hij de Indianen in die slag geholpen zou hebben. Hij moet bewijzen dat dat niet zo was. Naast dit dunne verhaaltje is er met de historische feiten een loopje genomen. Een serieuze benadering van de fameuze Indianenleider is dit zeker niet.

Make Haste to Live

1954 | Misdaad

Verenigde Staten 1954. Misdaad van William A. Seiter. Met o.a. Dorothy McGuire, Stephen McNally, Mary Murphy, Edgar Buchanan en John Howard.

McGuire in de geloofwaardige rol van een vrouw die met haar criminele echtgenoot wordt geconfronteerd, die terugkeerde om wraak te zoeken.

Beachhead

1954 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1954. Oorlogsfilm van Stuart Heisler. Met o.a. Tony Curtis, Frank Lovejoy, Mary Murphy, Eduard Franz en Skip Homeier.

Aardige verhandeling met veel actie over vier mariniers die in WO II een gevaarlijke opdracht moeten uitvoeren.

The Wild One

1953 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1953. Drama van Laslo Benedek. Met o.a. Marlon Brando, Mary Murphy, Lee Marvin, Robert Keith en Jay C. Flippen.

Het is moeilijk voorstelbaar dat deze film jarenlang aanleiding was voor controverse. Het in beginsel verontrustende gegeven van twee rivaliserende bendes motorrijders die een stadje op stelten zetten - werkelijk gebeurd in 1947 in Hollister, Californië - verzandt immers al snel in een drama over een onbegrepen rebel die gehoor vindt bij een goedhartig meisje. Brando, die zijn eigen Triumph berijdt, wordt nooit echt angstaanjagend, maar zorgt toch voor memorabele scènes en werd met zijn leren jack en petje een iconische verschijning. Marvin is sterk als biker Chino.

Main Street to Broadway

1953 | Komedie

Verenigde Staten 1953. Komedie van Tay Garnett. Met o.a. Tom Morton, Mary Murphy, Tallulah Bankhead, Ethel Barrymore en Lionel Barrymore.

Een mager verhaaltje over een meisje dat moet kiezen tussen een zogenaamde toneelschrijver en een succesvolle zakenman uit New York. De film heeft interessante gastrollen van theaterpersoonlijkheden.

Carrie

1952 | Romantiek

Verenigde Staten 1952. Romantiek van William Wyler. Met o.a. Jennifer Jones, Laurence Olivier, Miriam Hopkins, Eddie Albert en Mary Murphy.

Rond 1900 komt het plattelandsmeisje Jones naar Chicago in de hoop daar het geluk te vinden. Het geluk is voor haar niet weggelegd. Na een mislukte relatie ontmoet ze de getrouwde restauranteigenaar Olivier. Wanneer zijn vrouw uiteindelijk toestemt in een scheiding is het al te laat voor hun liefde. Prachtig gespeelde en gemaakte soaper die nu misschien wat zwaar op de hand overkomt, maar die toch nog steeds het bekijken waard is, vooral door de prestatie van beide hoofdrolspelers. Ruth en Augustus Goetz baseerden hun moraliserende scenario op de roman Sister Carrie van Theodore Dreiser. Achter de camera stond Victor Milner.