Hassan El Hassani

Acteur

Hassan El Hassani is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

La Dernière image

1986 | Komedie

Algerije/Frankrijk 1986. Komedie van Mohamed Lakhdar-Hamina. Met o.a. Véronique Jannot, Merwan Lakhdar-Hamina, Michel Boujenah, Jean-François Balmer en Jean Bouise.

Liefdesperikelen van een Franse onderwijzeres in een dorpje in Algerije in 1939 met het gebruikelijke racisme en de gebruikelijke Pétain-mentaliteit. Deze regisseur gokt graag op geëngageerde onderwerpen en gebruikt ze in het algemeen voor filmfestivals en in het bijzonder voor het filmfestival van Cannes. Goed gefilmd, zonder enige twijfel, dus is het produkt over het algemeen heel rendabel. Laten we dus niet ingaan op zijn opportunisme, de simplistische psychologie, de zwart-wit-stelling van goed en kwaad en de ideologische inschikkelijkheid van deze Algerijnse sub-Costa Gavras.

Hassan Terro au maquis

1978 | Komedie

Algerije 1978. Komedie van Moussa Haddad. Met o.a. Rouiched, Boualem Ourais, Sid Ahmed Agoumi, Hassan El Hassani en Kaci Tizi.

Het zesdelige vervolg op HASSAN TERRO en HASSAN TERRO S'ENVADE, ofwel de avonturen van een legendarische held uit de Bevrijdingsoorlog. Hoe na zijn ontsnapping de bevolking van Algerije haar blijdschap uit, terwijl de parachutisten vergeefs naar hem blijven zoeken. De avondklok wordt ingesteld. Daarmee is de zaak echter nog niet afgedaan, want een bijzonder racistische commandant besluit persoonlijk achter onze held aan te gaan. Met het verstrijken der jaren heeft deze beschrijving van de kolonialen aan kracht ingeboet, en nu heeft de film meer van een mooie, goedmoedige, pretentieloze western. Gezien de lengte is dit beslist een onvolledige versie.

Les déracinés

1976 | Drama

Algerije 1976. Drama van Lamine Merbah. Met o.a. Hassan El Hassani, Keltoun, Sissani en Ariouet.

Vaag verhalend scenario gebaseerd op hedendaagse gebeurtenissen, namelijk de onteigening van de grond van de Algerijnse fellahs, met als onvermijdelijk gevolg de uittocht naar de steden, richting `lompenproletariaat`. Deze fictiefilm, die scherpe kritiek bevat op wetten die in de Franse tijd van kracht waren (zoals de wet-Garnier), komt amper los van het documentaire genre, wat de balans verstoort. De regisseur had zijn onderwerp iets afstandelijker en genuanceerder kunnen benaderen. Saai, ondanks de waarachtigheid van de acteurs, die loodzware teksten moeten uitspreken. Fraai camerawerk van Mahmoud Lakehal.

Echebka

1976 | Drama

Algerije 1976. Drama van Ghouti Bendedouch. Met o.a. Sid Ali Khouiret, Abdelhahim Rais, Fatima Belhadj, Sissani en Hassan El Hassani.

Een niet oninteressant Algerijns sociaal drama. Een onafhankelijke visser maakt kennis met de grote stad. Hij keert terug naar zijn dorpje waar de plaatselijke landheer het voor het zeggen heeft. Hoewel in de eerste plaats een sociaal-politiek pamflet, met alle beperkingen inherent aan dat type militante cinema, werd toch de nodige aandacht besteed aan de fotografie en de vertolking, wat de film in ieder geval toegankelijk maakt voor een breed publiek. Ook bekend als LES PÊCHEURS en RAYA OUINE.

Les Nomades

1975 | Drama

Algerije 1975. Drama van Sid Ali Mazif. Met o.a. Hassan El Hassani, Mohamed Choikh Chouikh en Zohra Bedrani.

Een nomadenfamilie uit het zuiden van Algerije wordt geconfronteerd met de dood van de patriarch. Vanaf dat moment ontstaat er verdeeldheid onder de drie zonen: de eerste verkoopt zijn deel van de kudde en voegt zich bij het leger werklozen dat aan de rand van de grote steden vegeteert; de tweede sluit zich aan bij een veeteeltcoöperatie en de derde besluit de patriarch op te volgen. Met andere woorden, de eerste loopt met zijn kop tegen de muur, de tweede leert de moderne wereld kennen door zijn nomadenbestaan op te geven en de derde houdt zich zo goed en zo kwaad als het gaat staande. De regie is een beetje aan de vlijtige kant, alsof de regisseur zijn huiswerk goed wilde maken. Ook valt er een zekere invloed van de sovjetfilm te bespeuren, hoewel het geheel niet demonstratief of breedsprakig is. Juist de niet-verbale elementen zijn het meest suggestief en het meest betekenisvol. Bovendien geven de drie acteurs de indruk dat ze hun eigen rol in het leven spelen! Maakt een zeer realistische indruk.

Sanoud

1972 | Actiefilm, Drama

Algerije 1972. Actiefilm van Slim Riad. Met o.a. Abderrahmane Rais, Mohamed Debbah, Hassan El Hassani, Zohra en Faiza.

Verdrijving van Palestijnen van hun grondgebied, waar kibboetsen worden gesticht. De jonge Sanoud verlaat zijn vluchtelingenkamp om zich aan te sluiten bij de PLO. Hij krijgt opdracht een militair kamp in bezet gebied aan te vallen. De aanval slaagt, maar het commando wordt achtervolgd en gedecimeerd. Een historisch thema, benaderd vanuit een Palestijnse invalshoek. Het kleine budget heeft zijn stempel gedrukt op de film. Enkele zeer fraaie scènes. Geraffineerde cameravoering van Rachid Merabtine.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hassan El Hassani op televisie komt.

Reageer