Luis Induni is acteur.
Er zijn 43 films gevonden.

Sol sangriento

1979 | Actiefilm

Frankrijk/Spanje 1979. Actiefilm van Aldo Sambrell. Met o.a. Christopher Mitchum, Claudine Auger, Aldo Sambrell, José Canalejas en Luis Induni.

Een confrontatie tussen een avonturier en een bende misdadigers. E[KA1]en van de nevenprodukties, geproduceerd, geregiseerd en geschreven door de hoofdrolspeler, de produktieve Spaanse karakter-speler Aldo Sambrell (pseudoniem van Sánchez Brell).

La Isla de las virgines ardientes

1977 | Avonturenfilm

Spanje 1977. Avonturenfilm van Miguel I. Bonns. Met o.a. Sita Sadaffi, Inka Maria, Roxanne Dipré, Antonio de Enciso en Luis Induni.

Een bescheiden avonturenfilm waarin een ex-marinier met een stel zeebonken op zoek gaat naar een tijdens de oorlog gezonken Japans schip met een naar verluidt fabelachtige schat aan boord. Als de avonturiers aanleggen bij een naburig eiland worden ze aangevallen door een overlevende van het schip en drie door hem getrainde amazones. De man denkt dat het nog steeds oorlog is en dwingt de schattenjagers tot een bloedige strijd. Een curieuze mengeling van exotische avonturen, brutaal junglesadisme en voorzichtige softporno.

Desnuda inquietud

1976 | Fantasy, Erotiek

Spanje 1976. Fantasy van Miguel Iglesias. Met o.a. Nadiuska, Ramiro Oliveros, Luis Induni en Gil Vidal.

Een zeer aantrekkelijke vrouw bezit parapsychologische machten. Grof, te vaak gekopieërd verhaal, dat ook nog met een zeer klein budget gerealiseerd werd.

La Maldición de la bestia

1975 | Horror

Spanje 1975. Horror van Manuel Iglesias Bonns. Met o.a. Jacinto Molina, Grace Mills, Silvia Solar, Gil Vidal en Luis Induni.

Een expeditie trekt naar Tibet om de Verschrikkelijke Sneeuwman te zoeken. Daar verandert een der wetenschappers in een weerwolf - wat tot opzienbarende complicaties leidt. Een van de films uit Molina`s omvangrijke weerwolven-oeuvre. Een zeer goedkope produktie, zonder greintje spanning, grotendeels opgenomen in het fraaie Vale De Ar[KA1]an (Zuidelijke Pyreneeën), wat de authenticiteit niet bevordert. Molina staat op de titelrol als Paul Naschy. Ook bekend als THE WEREWOLF AND THE YETI.

Exorcismo

1975 | Horror

Spanje 1975. Horror van Juan Bosch. Met o.a. Jacinto Molina, Maria Perschy, Maria Kosti, Grace Mills en Jorge Torras.

Een telg uit een oud adellijk Engels geslacht (Mills) raakt bezeten door een demon en dat is het begin van weerzinwekkende misdaden en grove profanaties. Zeer goedkope vermenging van de elementen waaruit William Friedkins THE EXORCIST was opgebouwd, versierd met seksploiterende scènes, die met het gebodene in geen enkel verband staan. Onsmakelijke make-up-effecten. Molina staat op de titelrol als Paul Naschy. Ook bekend als EXORCISM.

La Diosa salvaje

1974 | Avonturenfilm

Spanje 1974. Avonturenfilm van Miguel Iglesias. Met o.a. Eva Miller, Ricardo Merino, Maria Perschy, Paul Naschy en Luis Induni.

In het woud stuiten een paar blanke jagers op een mooie wilde vrouw. Een zeer grove variatie op de mythe van Luana, die van haar kant niets anders dan een vrouwelijke versie van Tarzan is. Een waardeloze rolvertolking met uitzondering van de uitstekende Perschy.

Un Silencio de tumba

1973 | Misdaad

Spanje 1973. Misdaad van Jesús Franco. Met o.a. Montserrat Prous, Alberto Dalbes, Glenda Allen, Kali Hansa en Luis Induni.

Op een verlaten eiland sterft de ene gast na de andere. Een armzalige en grove film - min of meer een plagiaat van TEN LITTLE INDIANS -, waarvan de regisseur Franco ook scenarioschrijver en producent was.

Las Garras de Loreley

1972 | Horror

Spanje 1972. Horror van Amando de Ossorio. Met o.a. Tony Kendall, Helga Liné, Silvia Tortosa, Josefina Jartin en Lolita Tovar.

Een Duits meisjesinternaat wordt geteisterd door een moordlustig monster, dat bij nader onderzoek niets minder dan de legendarische Lorelei blijkt te zijn. Zeer, zeer zwak. Ook bekend als THE LORELEY'S GRASP.

Sei gia' cadavere amigo...ti cerca Garringo

1971 | Western

Italië/Spanje 1971. Western van Juan Bosch. Met o.a. Richard Harrison, Fernando Sancho, Raf Baldassarre, Tania Alvarado en Indio Gonzales.

We vinden het gebruikelijke wraakthema in deze matte spaghetti-western waarin Harrison op jacht gaat naar de moordenaar van zijn vader. Dat is een grootgrondbezitter en die huurt een paar killers in om Harrison om zeep te helpen. Zo zijn er tenminste nog wat méér kandidaten om lijk te worden, en daar gaat het maar om. De rest is niet interessant. Scenario van Luciano Martino.

L'uomo più velenoso del cobra

1971 | Mysterie

Italië/Spanje 1971. Mysterie van Albert J. Walker. Met o.a. Giorgio Ardisson, Erika Blanc, Alberto De Mendoza, Ganine Raynau en Fernando Hilbek.

Vrij slechte film, zowel wat spel als wat regie betreft. Het gaat over een man die zich in Europa vestigt. Door een blunder in het verleden moest hij de V.S. ontvluchten, anders zou hij zeker zijn gedood. Hij hoort dat zijn broer is vermoord en neemt het risico weer terug te gaan naar New York. Zodra hij voet aan land zet wordt hij direct geschaduwd, maar hij weet zijn achtervolgers af te schudden. Op eigen initiatief speurt hij wat rond en komt erachter wie opdracht gaf om zijn broer te vermoorden en waarom.

El Zorro justiciero

1971 | Avonturenfilm

Italië/Spanje 1971. Avonturenfilm van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Martin Moore, Carlos Romero Marchent, Simoneta Blondell, Piero Lulli en Andres Mejuto.

Magere Zorro-film; de timide, gemaskerde held komt in actie om het recht te doen zegevieren. Marchent was met Fernando Mateo en Fulvio Lucisano scenarioschrijver. De film vile zo flinter-dun uit dat de Italianen van een normale release afzagen, ondanks de co-produktie van beide landen.

Doctor Jekyll y el hombre-lobo

1971 | Horror

Spanje 1971. Horror van Leon Klimowsky. Met o.a. Paul Naschy, Shirley Corrigan, Jack Taylor, Mirta Miller en Luis Induni.

Het kleinkind van Dr. Jekyll geeft een pechvogel, die onder de vervloeking van de weerwolf lijdt, een injectie met het drankje dat hem in Mr. Hyde verandert. Een op zich al idioot onderwerp dat bovendien vanwege de slechte regie van Kilimowsky en het slechte draaiboek van Paul Naschy een volledige mislukking werd. Een en ander doet niets af aan de stimulerende en uiterst filmgenieke sensualiteit van de actrices (Corrigan en Miller) alsmede aan de aantrekkelijke persoonlijkheid van Taylor.

Saranda

1970 | Western

Italië/Spanje 1970. Western van Manuel Esteba. Met o.a. Dean Reed, Albert (Alberto) Farley (Farnese), Patty Shepard, Luis Induni en Mery Pia Gan.

Reed is half-Indiaans en wordt door de bevolking met de nek aangekeken. Maar als een vrouw door enkele bandieten wordt vermoord, werpt Reed zich als de wreker op. Achting, én het meisje vallen hem ten deel. Matige western met een aardige rol van Reed. Esteba wordt door de Spaanse bronnen als regisseur vermeld, de Italianen noemen een zekere A. Mollica die verder nergens valt terug te vinden. Op de video-releases bij onze oosterburen heet de man Ted Mulligan, hetgeen weer lijkt op de Italiaanse naam. Het is maar dat u het weet.

Plomo sobre Dallas

1970 | Western

Spanje 1970. Western van José María Zabalza. Met o.a. Charles Quiney, Claudia Gravy, Luis Induni en José Truchado.

De aandeelhouders van een spoorwegmaatschappij willen in bezit van een 'ranch' komen, teneinde rails over dit grondgebied te kunnen aanleggen. Een waardeloze western van het allerlaagste niveau die tegelijk met veel andere films opgenomen werd door Zabalza.

El Vampiro de la autopista

1970 | Horror

Spanje 1970. Horror van José Luis Madrid. Met o.a. Valdemar Wohlfart, Patricia Loran, Luis Induni en Barta Barry.

Verscheidene jonge vrouwen worden op mysterieuze wijze doodgebloed aangetroffen. Een gruwelfilm met een dubbele bodem geïnspireerd op een voorval dat korte tijd daarvoor had plaatsgevonden en in de sensatiepers uitvoerig beschreven werd.

Tiempos de Chicago

1969 | Misdaad

Spanje/Italië 1969. Misdaad van Julio Diamante. Met o.a. Peter Lee Lawrence, William Bogart, Ingrid Schoeller en Luis Induni.

De avonturen van een jonge Italiaanse emigrant in het Chicago uit de jaren van de drankwet. Een belachelijke Europese poging om de Amerikaanse gangstersfilms na te apen.

Manos torpes

1969 | Western

Spanje 1969. Western van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Peter Lee Lawrence, Alberto De Mendoza, Pilar Velazquez, Antonio Pica en Manuel de Blas.

Een rauwe Spaanse western met Lawrence als cowboy op een ranch waar hij verliefd wordt op de dochter van de rancher. Anders dan in oude Amerikaanse westerns wordt de jongen hier beetgepakt en in de woestijn achtergelaten. Wat niemand verwacht gebeurt: hij overleeft het. En als revolverheld keert hij terug om zich te wreken.

Gallos de pelea

1969 | Avonturenfilm

Tunesië/Spanje 1969. Avonturenfilm van Rafael Moreno Alba. Met o.a. Simón Andreu, Karin Meier, Luis Induni en Silvie Feit.

Een groep huurlingen onderneemt een reis dwars door de Afrikaanse woestijn. Een grove en stereotiepe film.

4 desertores

1969 | Avonturenfilm

Spanje 1969. Avonturenfilm van Pascual Cervera. Met o.a. Claudia Gravy, Luis Induni, Julio Pérez Tabernero en Luis Marín.

Vier huurlingen bedriegen hun baas en vluchten van Casablanca naar Spanje in deze slechte tweederangs avonturenfilm.

Voltati...ti uccido

1968 | Western

Italië/Spanje 1968. Western van Alfonso Brescia. Met o.a. Richard Wyler, Conrado San Martin, Fernando Sancho, Eleanora Bianchi en Luis Induni.

Wyler (als de held Willy Walsh) grijpt in als de bende van Sancho een mijn in handen wil krijgen. Hij doet dat samen met San Martin, die gemeen spel speelt. Wyler heeft het spel door en grijpt op het juiste moment in. Sancho is bij ons vooral bekend door spaghetti-westerns waarin hij altijd een Mexicaanse bandietenleider speelt. Deze in Zaragoza, in Spanje, op 7.2.1918 geboren acteur debuteerde echter al in 1941, en heeft een onafzienbare rij films op zijn naam staan in vele genres.

Rattler Kid

1968 | Western

Spanje/Italië 1968. Western van Leon Klimovsky. Met o.a. Richard Wyler, Jesus Puente, Brad Harris, Aurora De Alba en Giullermo Spoletini.

Een sergeant wordt ten onrechte van roof beschuldigd. Hij weet te ontsnappen en gaat achter de ware bandieten aan. Na voor de nodige lijken te hebben gezorgd weet hij zijn onschuld te bewijzen. Eenvoudige spaghetti-western met de gebruikelijke ingrediënten.

I Morti non si contano

1968 | Western

Spanje/Italië 1968. Western van Rafael Marchent. Met o.a. Anthony Steffen, Mark Damon, Maria Martin, Luis Induni en Miguel Del Castillo.

Een oninteressante spaghetti-western over twee premiejagers, Steffen en Damon, die de ene bende na de andere uitroeien teneinde dollars te kunnen incasseren. Marchent is óók de scenarist.

Un Día después de Agosto

1967 | Drama

Spanje 1967. Drama van Germán Lorente. Met o.a. Brett Halsey, Ilia Sushan, Cristina Galbó en Luis Induni.

Een Franse chirurg, die verbitterd is omdat zijn echtgenote samen met haar minnaar gestorven is, aarzelt tussen een naïve adolescente en een hete oudere vrouw. Het typische melodrama van Germán Lorente, dat zich altijd in kosmopolitische milieus afspeelt en theoretisch schunnige onderwerpen pretendeert aan te snijden.

Il Magnifico Texano

1967 | Western

Spanje/Italië 1967. Western van Luigi Capuano. Met o.a. Glenn Saxson, Beny Deus, Barbara Loy, Helen Wart en Luis Induni.

Saxon neemt het alleen op tegen een bende die een hele familie (op één na) uitgemoord heeft, en tegen een corrupte rechter die omgeven is door revolverhelden. Een film volgens het bekende spaghetti-western stramien.

Dove si spara di piu

1967 | Western

Italië/Spanje 1967. Western van Gianni Puccini. Met o.a. Peter Lee Lawrence, María Cuadra, Cristina Galbó, Andres Mejuto en Jose Rubio.

Twee families in het wilde westen zijn doodsvijanden en vechten al generaties lang met elkaar. Totdat een zoon uit de ene en een dochter uit de andere familie op elkaar verliefd worden. Dat geeft complicaties. Hele revolvergevechten breken los maar de liefde overwint. Desondanks niet meer dan routine. Lawrence - die in 1945 in Duitsland geboren werd als Karl Hirenbach - schijnt in Italië in deze film ARTHUR GRANT geheten te hebben. In Spanje is de film wel met zijn juiste acteursnaam uitgebracht. Lawrence maakte in 1967 zijn filmdebuut en zou zich ongeveer tien jaar lang in actie-films weten te handhaven.

Una Donna per Ringo

1966 | Western

Spanje/Italië 1966. Western van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Sean Flynn, Milly Bay, Philys Bay, Rogello Madrid en Beni Deus.

Een matig opwindende western met de zoon van Errol in de hoofdrol. Twee meisjes erven een ranch maar die wordt hen door bepaalde lieden niet gegund. De zoon van een nabij gevestigde rancher (Flynn) helpt de beide meisjes. Er zit veel te weinig actie in en in de film wordt veel te veel gepraat zodat het geheel een vrij doffe indruk maakt.

The Texican

1966 | Western

Spanje/Verenigde Staten 1966. Western van Lesley Selander. Met o.a. Audie Murphy, Broderick Crawford, Diana Lorys, Luz Marques en Antonio Casas.

Murphy wreekt zich op Crawford, die verantwoordelijk is voor de dood van zijn broer. In Spanje opgenomen is dit de enige Europese western die Murhpy maakte. De film draaide in Spanje onder de titel TEXAS KID, en eerder als EL TEJANO.

Djurado

1966 | Western

Spanje/Italië 1966. Western van Gianni Narzisi. Met o.a. Montgomery (Dante) Clark (Posani), Scilla Gabel, Mary Jordan, Isarco Ravaioli en Luis Induni.

Een bende terroriseert een stad, mensen worden zonder meer omgebracht, totdat de held en de sheriff zij aan zij het tuig opruimen. Het is allemaal maar zozo.

Solo contro tutti

1965 | Western

Italië/Spanje 1965. Western van Antonio Del Amo. Met o.a. Robert Hundar, Mercedes Alonso, Adrian Hoven, Roberto Camardiel en Raf Baldassarre.

In dit onzinnige westernverhaal zou Hundar de zoon zijn van de befaamde bandiet Jesse James die door Bob Ford in de rug werd geschoten. Twintig jaar later zou Hundar dan zijn vader wreken, na eerst geprobeerd te hebben in alle rust te leven onder een andere naam.

La Tumba del pistolero

1965 | Western

Spanje 1965. Western van Armando de Osorio. Met o.a. Jorge Martin, Mercedes Alonzo, Silvia Solar, Todd Martins en Jack Taylor.

Een in Boston studerende cowboy hoort van de geheimzinnige dood van zijn broer, die zou zijn geliquideerd omdat hij zijn trouweloze geliefde had vermoord. Tijdens zijn onderzoek wordt de postkoets waarin hij reist overvallen door bandieten onder leiding van de doodgewaande broer. Het ingenieuze scenario weegt op tegen de doorzichtigheid van het Spaanse 'Wilde Westen' in deze vlot gemaakte 'paella'-western.

L' Ultimo dei Mohicani

1965 | Western

Italië/Spanje 1965. Western van Matteo Cano. Met o.a. Jack Taylor, Barbara Loy, Paul Muller, Sara Lezana en Jose Manuel Martin.

Alain Baudry en Vinicio Marinucci bewerkten de roman The Last of the Mohicans van James Fenimore Cooper met Taylor als Hawkeye, Daniel Martin als Uncas en Marco als Chingachgook. Het overbekende verhaal wordt op routineuze wijze gebracht zonder enige opwinding.

I Quattro inesorabili

1965 | Western

Italië/Spanje 1965. Western van Primo Zeglio. Met o.a. Adam West, Robert Hundar, Renato Rossini, Roberto Camardiel en Raf Baldassarre.

West komt te laat (door toedoen van vier premiejagers) om een onschuldig veroordeelde man mee te delen dat zijn onschuld is bewezen. Wel zorgt hij ervoor dat de vier hun premie niet kunnen opstrijken. Bij een kaartspel wordt een rancher doodgeschoten en West krijgt de schuld. De vier zetten de achtervolging in, in deze redelijk spannende spaghetti-western.

I Tre spietati

1964 | Western

Spanje/Italië 1964. Western van Joaquín Luis Romero Marchent. Met o.a. Richard Harrison, Fernando Sancho, Gloria Milland, Robert Hundar en Billy Hyden.

Een vrouw stelt zich bij de opvoeding van haar kinderen slechts één doel: dat zij hun vermoorde vader zullen wreken.Een van de meest acceptabele Europese westerns, met een goede regie en een juiste dosering van het geweld. De film heeft zich op eerlijke wijze aan Amerikaanse voorbeelden gespiegeld.

Cavalca e uccidi

1964 | Western

Italië/Spanje 1964. Western van José Luis Borau. Met o.a. Alex Nicol, Robert Hundar, Margaret Grayson, Lawrence Palmer en Giuseppe Addobbati.

In een stadje in Arizona laat een winkeliersvereniging de sheriff vermoorden. In de hoop vrij spel te krijgen maken zij de plaatselijke dronkaard tot sheriff. Maar ze hebben hem onderschat. Een weinig belangwekkende spaghettiwestern uit de begintijd van dit genre. Oorspronkelijk duurde de film 88m.

El Ruido del silencio

1963 | Misdaad

Spanje 1963. Misdaad van José María Zabalza. Met o.a. José Campos, Malila Sandoval en Luis Induni.

Een jongen die door de politie achtervolgd wordt, zoekt zijn toevlucht in een verlaten dorp. Een armoedige film, zowel qua financiële middelen als qua artistieke ideeën.

El Precio de un asesino

1963 | Drama, Misdaad

Spanje 1963. Drama van Miguel Lluch. Met o.a. Julián Mateos, Víctor Valverde, Fernando Sancho en Luis Induni.

Een seminarist doet een poging om zijn misdadige broer weer op het goede pad te brengen. Een schijnheilige en moralistische film, geproduceerd door regisseur Iquino.

Siega verde

1960 | Romantiek, Drama

Spanje 1960. Romantiek van Rafael Gil. Met o.a. Jeanne Valerie, Carlos Larrañaga, Luis Induni en José Rubio.

Tussen de kinderen van twee concurrerende families -de ene rijk en de andere arm- ontstaat een romance. Zeer slecht, zoals alle films van Gil.

La Extranjera

1958 | Avonturenfilm, Romantiek

Spanje 1958. Avonturenfilm van Juan Xiol Marchal. Met o.a. María del Valle, Francisco Piquer, Luis Induni en Maruja Bustos.

Twee broers die een groot huis op het platteland bewonen, worden verliefd op een Franse smokkelaarster...Een waardeloze film.

Un Traje blanco

1956 | Komedie

Spanje 1956. Komedie van Rafael Gil. Met o.a. Miguel Gil, Miguel Angel Rodríguez, Julia Martínez en Luis Induni.

De problemen die een kind ondervindt bij het bemachtigen van een pakje voor zijn eerste communie. Een onverdraaglijke film.

El Pequeno ruisenor

1956 | Familiefilm, Musical, Drama

Spanje 1956. Familiefilm van Antonio del Amo. Met o.a. Joselito Jimenez, Lina Canalejas Resenda, Mariano Azeno, Luis Induni en Mario Berratua.

Jaren voor Heintje had Spanje al een hartveroverende jongenssopraan, die na zijn platensuccessen als filmster gelanceerd werd in de rol van kleinzoon van een koster, die zingend het geluk van familie en dorpsgenoten ten gunste tracht te keren. Als het hem vocaal niet lukt laat hij zich onder de voet lopen door een kudde stieren zodat de redding-op-het- nippertje door een bloedtransfusie iedereen tot betere gedachten brengt. De aangedikte sentimentaliteit en het gekweel te pas en te onpas van de debuterende ster doet alle sympathie uitgaan naar de stieren. (Joselito deed er zeer lang over om de baard in de keel te krijgen, zodat hij nog zeven jaar dit soort films kon maken.)

Relato policiaco

1954 | Misdaad

Spanje 1954. Misdaad van Antonio Isasi-Isasmendi. Met o.a. Conrado San Martín, Luis Induni en Jaime Avellán.

De inspecteur Nogués vertelt zijn leerlingen over twee criminele zaken die in de werkelijkheid hebben plaatsgevonden. De eerste film van de later beroemd geworden Isasi-Isasmendi en tevens een behoorlijke film.

El Presidio

1954 | Thriller

Spanje 1954. Thriller van Antonio Santillán. Met o.a. Barta Barry, Carlos Otero, Isabel de Castro en Luis Induni.

Uit liefde wordt een man lid van een misdadigersbende. Het goedkope plagiaat van verschillende klassieke Amerikaanse thrillers.

Milagro en la ciudad

1953 | Komedie

Spanje 1953. Komedie van Juan Xiol Marchal. Met o.a. Juny Orly, Marta Flores en Luis Induni.

Een naïeve boerin komt naar de stad. Het gebruikelijke recept, en bovendien slecht gemaakt.