Alan Tam

Acteur

Alan Tam is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Sworn Brothers, Part II

1987 | Actiefilm, Misdaad

Hongkong SAR van China 1987. Actiefilm van Taylor Wong. Met o.a. Chow Yun-Fat, Lau Tak Wah, Man Chi Leung, Alan Tam en Li Sau Yin.

Deze film is de voorloper van het kassucces SWORN BROTHERS, geproduceerd door Johnny Mak, die de 'realistische actiefilm' populair maakte. De sterren staan garant voor een groot publiek. De film heeft zogenaamd als thema de gevoelens tussen broers, vrienden, vader en zoon, man en vrouw, maar draait in feite om intriges en verraad binnen de Kantonese mafia. Veel bloederig geweld dus. De onderwereld wordt verheerlijkt, waarbij de smaak van het grote publiek in het oog wordt gehouden, zodat vuur- en vuistgevechten en achtervolgingen per auto domineren. Geen artistieke waarde, maar een geheid succes in 'Chinatowns' over de hele wereld. Ook bekend als RICH AND FAMOUS.

Rich and Famous (Tragic Hero Prequel)

1987 | Mysterie, Misdaad

Hongkong SAR van China 1987. Mysterie van Wong Tai-Le. Met o.a. Chow Yun-Fat, Alex Man, Andy Lau, Alan Tam en Carina Liu.

De wereld van de gangster à la THE GODFATHER wordt weer eens verheerlijkt. De producent is de 'uitvinder' van de 'realistische actiefilm'. De schietpartijen en achtervolgingen en het buitensporige geweld zullen het grote publiek zeker aanspreken. Het versleten thema - liefde, vriendschap en vergelding in de onderwereld van Hongkong - heeft een modern jasje gekregen, en de grootste Hongkong-sterren van 1987 doen mee.

Long Xiong Hu Di

1986 | Actiefilm, Avonturenfilm

Hongkong SAR van China/YU 1986. Actiefilm van Jackie Chan. Met o.a. Jackie Chan, Alan Tam, Lola Forner, Rosamund Kwan en Bozidar Smiljanic.

Onder de voorwerpen die Chan wil laten veilen, bevindt zich een middeleeuws harnas dat begeerd wordt door een godsdienstige sekte die het steelt en zijn vriendin heeft ontvoerd. Chan en zijn vrienden vinden na heel wat aktiesc[KA2]enes het goddelijke harnas en de vriendin terug. Een onge[KA3]inspireerde martial arts-film met gooi- en smijtwerk, grappen en grollen. Gedraaid in voormalig Joegoslavi[KA3]e. Scenario van Edward Tang, Eric Tsang en Barry Wong (naar diens verhaal). Jackie Chan heet in werkelijkheid Cheng Long. Achter de camera stond Bob Thompson.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alan Tam op televisie komt.

Reageer