William Bletcher is regisseur en acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

The Lost City

1935 | Sciencefiction, Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1935. Sciencefiction van Harry Revier. Met o.a. Kane Richmond, William 'Stage' Boyd, Claudia Dell, Josef Swickard en George 'Gabby' Hayes.

Serial in twaalf hoofdstukken. Boyd is een krankzinnige geleerde die vanuit zijn ondergrondse schuilplaats diep in Afrika probeert de wereld te veroveren. Richmond moet het verhinderen. Technisch is het een goede serial van de onafhankelijke producent Sherman Krellberg, door Regal uitgebracht. Uitstekend camerawerk van Roland Price en Eddie Linden, maar met een beetje bizarre racistische ondertoon in het scenario. Boyd krijgt de mogelijkheid om blanken voor straf neger te maken. Boyd (1890- 1935) is niet de Hopalong Cassidy-Boyd, daarom de toevoeging 'Stage' om onderscheid te kunnen maken. Deze serial was het laatste filmwerk van Boyd voor hij aan een leverziekte overleed.

The Silent Guardian

1926 | Western

Verenigde Staten 1926. Western van William Bletcher. Met o.a. Art Acord, Louise Lorraine, Harry Tenbrook, L.J. O'Connor en Grace Woods.

O'Connor blijkt in staat te zijn de relatie tussen Acord en Lorraine kapot te krijgen. Hij chanteert haar met de bedreiging enige minder leuke praktijken van haar vader aan het daglicht te brengen en probeert Acord om zeep te helpen, maar bijt uiteindelijk toch in het stof. Ewart Adamson was scenarist, Abe Fried was cameraman.

The Wild Girl

1925 | Western

Verenigde Staten 1925. Western van William Bletcher. Met o.a. Art Acord, Louise Lorraine en Andrew Waldron.

Tussen Acord en Lorraine (in werkelijkheid man en vrouw in die tijd) groeit iets moois, maar een derde kan dat niet hebben. Als deze door Lorraine wordt afgewezen , weet hij haar opa een moord in de schoenen te schuiven en zo het meisje in zijn macht te krijgen. Maar hij heeft buiten Acord gerekend.

Billy Jim

1922 | Western

Verenigde Staten 1922. Western van Frank Borzage. Met o.a. Fred Stone, Millicent Fisher, George Hernandez, William Bletcher en Marian Skinner.

Stone was in Amerika een populair entertainer die vrij weinig films gemaakt heeft. Deze western produceerde hij zelf en hij speelde zijn rol met humor. Fisher is het meisje in nood, dat door cowboy Stone ter zijde wordt gestaan in haar diverse ontberingen. Frank Howard Clark bewerkte het verhaal van Jackson Gregory. In 1927 won Borzage zijn eerste Oscar; hij was bij Universal begonnen, onder meer met westerns.