Bahram Beizai

Regisseur

Bahram Beizai is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Mosaferan

1992 | Drama, Fantasy

Iran 1992. Drama van Bahram Beizai en Bahram Beyzaie. Met o.a. Mozhdeh Shamsai, Jamileh Sheikhi, Fatemeh Motemed-Aria, Majid Mozaffari en Jamshid Esmailkhani.

Als de jonge Shamsai op het punt staat te gaan trouwen en de voorbereidingen voor de bruiloft in volle gang zijn, krijgen haar zuster en haar gezin, die buiten de stad Teheran wonen, op weg naar de huwelijksceremonie een fataal auto-ongeluk. Terwijl vrolijke gasten met cadeaus komen aanzetten, verandert het feest in een begrafenis. De mater familias, de bejaarde Sheikhi, wil de ceremonie toch laten doorgaan. Ze dwingt haar kleindochter haar witte bruidsjurk aan te doen en het huwelijk te laten voltrekken. De omgekomen zuster verschijnt met echtgenoot en kinderen op het feest en ze vermaken zich ongedwongen met de gasten. Daarna is de film afgelopen. Een voor westerse kijkers moeilijk te volgen prent al is het spel van de gehele cast goed. Regisseur Beizai schreef zijn eigen scenario en Mehrdad Fakhimi zorgde voor de stemmige beelden: een overdaad aan wit voor het huwelijk en sombere beelden tijdens de sfeer van rouw.

Bashu, Gharibeh Kouchak

1986 | Familiefilm, Oorlogsfilm

Iran 1986. Familiefilm van Bahram Beizai. Met o.a. Susan Taslimi, Parviz Pourhosseini, Adnan Afravian, Akbar Doudkar en Farokhlagha Houshmand.

Bashu ontvlucht tijdens de zeven-jarige, obscure oorlog tussen Iran en Irak het Zuiden des lands. Hij verstopt zich in een vrachtwagen, waardoor hij in het Noorden terechtkomt. Daar ontfermt een jonge vrouw, Naii, zich over hem. In het begin kunnen ze niet met elkaar praten omdat daar in het Perzisch gesproken wordt, maar gaandeweg ontstaat er een toenadering waarbij er een moeder-zoon situatie ontstaat. Een overtuigende film vanwege de rol van Naii (Taslimi), de pacifistische boodschap en de sterke symboliek.

Tcherikeh Tara

1980 | Drama, Fantasy

Iran 1980. Drama van Bahram Beizai. Met o.a. Sussan Taslimi, Manoutchehr Farid, Reza Babak, Siamak Atlassi en Sami Tahassoni.

De eerste Iraanse film gemaakt na de islamitische staatsgreep. Een lyrisch-fantastisch epos over een jonge vrouw die allerlei mythische avonturen beleeft en uiteindelijk oog in oog komt te staan met haar overleden geliefde. Visueel verrassend fraai, maar verder vrij ontoegankelijk en zwaartillend.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bahram Beizai op televisie komt.

Reageer