Svend Johansen

Regisseur, Acteur

Svend Johansen is regisseur en acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Rödtotterne og Tyrannos

1988 | Familiefilm, Avonturenfilm

Denemarken 1988. Familiefilm van Svend Johansen. Met o.a. Sune Carlsson Kölster, Sara Danielle Arentsen, Michel Belli, Line Kruse en Michael Kastberg.

Zeven twaalf-jarige schoolkinderen trekken met een zeer menselijk uitziende sprookjesfee ten strijde tegen een makelaar die op hun favoriete plekje in het bos een bouwproject wil starten. Een onderhoudende kinderfilm.

Das haut einen Seemann doch nicht um

1958 | Komedie, Drama

Duitsland/Denemarken 1958. Komedie van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Karlheinz Böhm, Georg Thomalla, Antje Geerk, Annie Rosar en Hans Nielsen.

Varensgezel Böhm ontdekt bij terugkomst van een lange zeereis dat zijn vriendin in Kopenhagen bevallen was van een jongen. Zij is in het kraambed gestorven. Haar moeder had zich ondertussen over de baby ontfermd. Böhm wil zelf voor zijn zoon zorgen en neemt hem mee naar het zeemanshuis, waar hij woont als hij niet vaart. Samen met ex-zeerot Thomalla vertroetelt hij de kleine, die inmiddels Bob heet. De kost aan wal verdienen door een deuntje te spelen, bevalt hem geen spat. Gelukkig komt de lieftallige Geerk op tijd langs, zodat Böhm de woelige baren weer kan kiezen. Ondanks het onwaarschijnlijke uitgangspunt, de dito finale en de combinatie van overdreven sentiment en humor, een netjes in elkaar gezet werkje, waarmee je bijna veertig jaar later geen hond meer de zaal in krijgt, zelfs niet met een stok. Scenario van F.M. Schilder en Grete Frische en camerawerk van Albert Benitz.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Svend Johansen op televisie komt.

Reageer