Edwin H. Knopf: regie en productie.
Er zijn 10 films gevonden.

The King's Thief

1955 | Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 1955. Avonturenfilm van Robert Z. Leonard. Met o.a. David Niven, Ann Blyth, George Sanders, Edmund Purdom en Roger Moore.

Aan het hof van King Charles II wordt een complot gesmeed om hem van de troon te stoten ten gunste van de gemene Hertog van Brampton, maar een dief die een dagboek steelt van voornoemde schurk, laat de boze opzet mislopen. Het is onbegrijpelijk dat MGM, de studio die bijna alle betere cape- en degenfilms tussen 1950 en 1960 produceerde, zo'n zwakke prent heeft voortgebracht. De film mist alle vaart en stijl en is slechts sporadisch boeiend. Gelukkig zijn er enkele uitstekende acteurs aan het werk, vooral Niven en Sanders en het is altijd een plezier die te zien spelen. Als de film echt gaat vervelen, kan je nog altijd eventjes de ogen sluiten en genieten van de prachtige muzikale score van Miklós Rósza. Gesitueerd in Engeland in de 17e eeuw. Het scenario is van Christopher Knopf. Het camerawerk is van Robert Planck. Gedraaid in CinemaScope.

The Glass Slipper

1955 | Musical

Verenigde Staten 1955. Musical van Charles Walters. Met o.a. Leslie Caron, Michael Wilding, Keenan Wynn, Estelle Winwood en Elsa Lanchester.

Musicalversie van het sprookje Assepoester, waarin het weesmeisje Ella opgroeit bij de weduwe Sonder. De vrouw verwaarloost haar en vindt haar eigen dochters Birdena en Serafina belangrijker, maar dan ontmoet Ella een charmante jongeman.

Scandal at Scourie

1953 | Drama

Verenigde Staten 1953. Drama van Jean Negulesco. Met o.a. Greer Garson, Walter Pidgeon, Donna Corcoran, Agnes Moorehead en Arthur Shields.

Een lauwe Garson-Pidgeon-productie, spelend in Canada, over een protestants echtpaar dat de gemeente shockeert door een katholiek kind te adopteren. Scenario van Norman Corwin, Leonard Spiegelgass en Karl Tunberg naar een verhaal van Mary McSherry. Camerawerk van Robert Planck.

The Law and the Lady

1951 | Misdaad, Komedie

Verenigde Staten 1951. Misdaad van Edwin H. Knopf. Met o.a. Greer Garson, Michael Wilding, Fernando Lamas, Marjorie Main en Hayden Rorke.

Een stijlvolle, nieuwe standaardversie van THE LAST OF MRS. CHEYNEY met Garson (in de kleren van Beaton) die samenwerkt met Wilding als handige juwelendieven van standing. Het scenario is van Leonard Spiegelgass en Karl Tunberg naar het toneelstuk van Frederick Lonsdale. Het camerawerk is van George J. Folsey.

Edward my Son

1949 | Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1949. Drama van George Cukor. Met o.a. Ian Hunter, Deborah Kerr, Spencer Tracy en James Donald.

Een stijlvolle, nieuwe standaardversie van THE LAST OF MRS. CHEYNEY met Garson (in de kleren van Beaton) die samenwerkt met Wilding als handige juwelendieven van standing. Het scenario is van Leonard Spiegelgass en Karl Tunberg naar het toneelstuk van Frederick Lonsdale. Het camerawerk is van George J. Folsey.

B.F.'s Daughter

1948 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1948. Drama van Robert Z. Leonard. Met o.a. Barbara Stanwyck, Van Heflin, Charles Coburn, Richard Hart en Keenan Wynn.

Stanwyck als dominerende rijkelui's dochter die het huwelijk van de anti-kapitalistische professor Heflin ruïneert. Een desastreuze film, naar de roman van J.P. Marquand. De film kan gekenmerkt worden als een 'socio-exploitation'-werkje, dat handig probeerde in te haken op de na-oorlogse socialistische gezindheid van het publiek, door toespelingen op de bittere ervaringen van de depressie-jaren in de V.S. die vooral gekenmerkt werden door grote werkloosheid en armoede.

The Valley of Decision

1945 | Drama

Verenigde Staten 1945. Drama van Tay Garnett. Met o.a. Greer Garson, Gregory Peck, Donald Crisp, Lionel Barrymore en Preston Foster.

Pittsburgh, 1873. Mary Rafferty komt als dienstmeisje bij de familie Scott in huis, tot grote ergernis van haar vader Pat, die als mijnwerker voor de Scotts werkte en door een bedrijfsongeval in een rolstoel terecht is gekomen. Mary wint al snel het respect van de Scotts. De oudste zoon van de familie, Paul, wordt verliefd op haar.

The Santa Fé Trail

1930 | Western

Verenigde Staten 1930. Western van Otto Brower en Edwin H. Knopf. Met o.a. Richard Arlen, Rosita Moreno, Eugene Pallette, Mitzi Green en Junior Durkin.

Sam Mintz bewerkte het boek Spanish acres van Hal George Evarts, maar er bleef niet zo veel van over in deze doorsnee-western. Arlen is een schapenhouder die Indianen als herders aanneemt, maar Atchley vermoordt het opperhoofd Standing Bear en geeft Arlen de schuld. David Abel deed het camerawerk. Standing Bear behoorde niet tot de bekendste Indianenacteurs. Hij speelde in vrij weinig films en stierf in 1939.

The Light of Western Stars

1930 | Western

Verenigde Staten 1930. Western van Otto Brower en Edwin H. Knopf. Met o.a. Richard Arlen, Mary Brian, Harry Green, Regis Toomey en Fred Kohler.

Een uitstekende, actievolle, 3e verfilming van het boek van Zane Grey en tevens de eerste sprekende western van een Grey-roman. In deze versie wordt het boek niet zo nauwkeurig aangehouden als in de andere versies en Arlen heeft hier de naam Dick Bailey. Maar knokken moet hij toch om de hand van Brian tegen outlaw Kohler en haar vriend Toomey.

The Border Legion

1930 | Western

Verenigde Staten 1930. Western van Otto Brower en Edwin H. Knopf. Met o.a. Richard Arlen, Jack Holt, Fay Wray, Eugene Pallette en Stanley Fields.

De derde verfilming, de eerste sprekende, van het boek van Zane Grey. Zwijgende versies werden gemaakt in 1918 en 1924. In 1934 is het boek nogmaals verfilmd als THE LAST ROUNDUP, en in 1940 volgde de Roy Rogers-versie. Hier is Arlen Jim Cleve wiens leven gered wordt door outlaw Holt die daarbij zelf om het leven komt. Zijn bendelid Fields had het op Arlen begrepen. Wray is Arlens 'beloning'.