Beryl Cunningham

Acteur

Beryl Cunningham is acteur.
Er zijn 10 films gevonden.

Sterminatori del anno 3000

1983 | Sciencefiction, Thriller

Italië 1983. Sciencefiction van Jules Harrison. Met o.a. James Clayton, Beryl Cunningham, Robert Warner en Robert Janucci.

Clichématig spaghetti SF-geval met als thema het enorme watertekort na de grote atoomoorlog. De arrogante geleerden die het schaarse water beheersen, vormen de nieuwe elite en machtige meedogenloze bendes zijn de nieuwe orde, die door de eenlingen Clayton en Cunningham worden bestreden.

L'isola degli uomini pesci

1979 | Sciencefiction, Avonturenfilm

Italië 1979. Sciencefiction van Sergio Martino. Met o.a. Barbara Bach, Claudio Cassinelli, Richard Johnson, Joseph Cotten en Beryl Cunningham.

Een kapitein Nemo-achtige schurk aast op de schatten van Atlantis en wil ze laten opduiken door vismensen, die onder invloed van een toverdrank willoze slaven zijn geworden. Typisch Italiaanse onzin. Ook bekend als THE ISLAND OF THE FISHMEN, ISLAND OF MUTATIONS, SCREAMERS en THE FISHMEN.

La Nipote del prete

1975 | Komedie, Erotiek

Italië 1975. Komedie van Sergio Grieco. Met o.a. Crippy Yocard, Corrado Lojacomo, Gigi Bonos, Beryl Cunningham en Christina Amidei.

De dochter van een Zweedse immigrant moet na diens dood naar verwanten in een Italiaans dorp, waar de veronderstelde 'Zweedse losse zeden' in en buiten de familie de gemoederen hevig doen oplaaien. Een dienstvaardige Afrikaanse huishoudster wordt verkozen om de lokale jongeheren tot 'mannen te maken'. Beide vrouwen gaan tenslotte met onvoorziene partners terug naar hun geboorteland. Een platvloerse, hoewel vakbekwaam gemaakte sekskomedie, die inhaakt op alle stereotypen over buitenlandse vrouwen, waar tegenover een te gemakkelijk beeld van de Italiaanse dubbele moraal weinig tegenwicht geeft.

Il Decamerone nero

1973 | Erotiek

Italië 1973. Erotiek van Piero Vivarelli. Met o.a. Beryl Cunningham, Lucien Lemoine, Djbril Dlop en Serigne N'Diaye.

Seksvijfluik tegen een exotische, Afrikaanse achtergrond. Een zwarte minnestreel vertelt, helemaal in de stijl van Boccaccio, vijf zinnelijke Afrikaanse volksverhalen, gebaseerd op een boek van Leo Frobemus. Een buitenkansje voor Afrikanisten en liefhebbers van donker bloot.

Concerto per pistola solista

1971 | Komedie, Misdaad

Italië/Verenigd Koninkrijk 1971. Komedie van Michele Lupo. Met o.a. Anna Moffo, Lance Percival, Gastone Moschin, Evelyn Stewart en Peter Baldwin.

Britse aristocraat laat zijn hele vermogen na aan een toegewijd nichtje tot teleurstelling van andere nabestaanden die alleen een erfdeel kunnen krijgen door haar te doden. Scotland Yard wordt echter geconfronteerd met moorden op vier andere familieleden en vindt tenslotte de schuldige in de minst voor de hand liggende (?) verdachte. Poging tot moordkomedie naar een Brits voorbeeld uit de jaren vijftig faalt door weinig ingenieus scenario en een rolbezetting waarin Italiaanse acteurs naast echte Britten zeer niet-overtuigende Engelsen spelen. Operadiva Moffo bewijst opnieuw dat ze zich beter bij zang had kunnen houden.

La Salamandre

1970 | Erotiek

Frankrijk/Italië 1970. Erotiek van Alberto Cavallone. Met o.a. Erna Schürer, Beryl Cunningham, Tony Canel en Antonio Casale.

Gefrustreerd na een liefdesavontuur met haar oom raakt een jong meisje gepassioneerd door een vurig negerinnetje en zo ontdekt zij de lesbische liefde. Deze film is een wanprodukt voor de seksmarkt (en iedere andere markt)

La Morte risale a ieri sera

1970 | Drama, Thriller

Duitsland/Italië 1970. Drama van Duccio Tessari. Met o.a. Raf Vallone, Eva Renzi, Frank Wolff, Gabriele Tinti en Gigi Rizzi.

De mentaal gestoorde dochter van een zakenman wordt ontvoerd en vermoord. Onafhankelijk van de politie stelt haar vader zijn eigen onderzoek in en doodt de daders. Deze voorloper van de zg. `vigilante` films legt meer het accent op de (weinig overtuigende) psychologie dan op de actie, maar Vallone geeft de vaderrol een treffende emotionaliteit.

Il Dio Serpente

1970 | Horror, Erotiek

Italië/Argentinië 1970. Horror van Pierre Vivarelli. Met o.a. Nadia Cassini, Beryl Cunningham, Sergio Tramonti, Evarist Marquez en Benito Ferrari.

Een onevenwichtig samenraapsel van diverse horror-elementen waarin een jonge Italiaanse via allerlei voodoo-rituelen geofferd wordt aan Jambaya, een liefdesgod die zich manifesteert in de vorm van een slang. Er komen ook zombies en bizarre seksuele specialiteiten aan te pas, maar het raakt allemaal kant noch wal en is bijzonder vervelend.

Dorian Gray

1970 | Horror, Drama, Erotiek

Verenigd Koninkrijk/Italië/Duitsland 1970. Horror van Massimo Dallamano. Met o.a. Richard Todd, Helmut Berger, Herbert Lom, Beryl Cunningham en Marie Liljedahl.

Een beeldschone jongeman verkoopt zijn ziel waardoor de sporen van ouderdom en liederlijkheid alleen op een geschilderd portret te zien zijn en hijzelf zijn jeugd kan bewaren. Beroemde roman van Oscar Wilde werd van Victoriaanse repressie overgeheveld naar swingend Londen en verliest daarmee elke zin. Berger heeft alles mee voor de titelrol, maar werd alleen als decoratief seks-object gebruikt. Ook bezienswaardig, maar de film is potsierlijk. Ook bekend als THE SECRET OF DORIAN GREY en DORIAN GREY.

Tarzana, sesso selvaggio

1969 | Avonturenfilm

Italië 1969. Avonturenfilm van Guido Malatesta. Met o.a. Ken Clark, Franca Polesello, Franco Ressel, Femi Benussi en Beryl Cunningham.

Een vermogende Engelse lord verneemt dat zijn kleindochter een vliegramp boven Nairobi heeft overleefd en nu als jungle-prinses diep in het binnenland vertoeft. Hij organiseert een expeditie om haar terug te vinden. De lachwekkende rimboe-avonturen worden zo bloedserieus vertolkt dat de film als onbedoelde klucht overkomt. Malatesta regisseert als James Reed. USA/GB-titel: TARZANA, THE NAKED JUNGLE CAT.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Beryl Cunningham op televisie komt.

Reageer