Federico Curiel

Regisseur, Acteur

Federico Curiel is regisseur en acteur.
Er zijn 32 films gevonden.

Santo contra la mafia del vicio

1972 | Fantasy, Misdaad

Mexico 1972. Fantasy van Federico Curiel. Met o.a. Santo, Elsa Cárdenas, Patricia Ferrer en Fernando Osés.

Santo stuit op een ring van drugshandelaren. Een van de laatste en slechtste films uit de serie, zonder enig fantatsisch bestanddeel gemaakt.

Santo en la venganza de las mujeres vampiro

1970 | Horror

Mexico 1970. Horror van Federico Curiel. Met o.a. Santo, Norma Lazareno, Gina Romand en Aldo Monti.

Dit is het vervolg op de onvergetelijke film SANTO CONTRA LAS MUJERES VAMPIRO, die weinig succes had behaald. Het was één van de laatste films met wijlen Santo in de hoofdrol.

Las Momias de Guanajuato

1970 | Horror

Mexico 1970. Horror van Federico Curiel. Met o.a. Blue Demon, Mil Máscaras, Santo en Elsa Cárdenas.

De mummies van Guanajuato komen onvoorzien tot leven. Een samenkomst van helden van het vrij worstelen in de Mexicaanse fantastische cinema: SANTO EL ENMASCARADO DE PLATA, BLUE DEMON en MIL MÁSCARAS. Een zeer groffe film, die echter niet gespeend is van trefzekere naïeve impressies.

María Isabel

1967 | Drama

Mexico 1967. Drama van Federico Curiel. Met o.a. Silvia Pinal, José Suárez, Norma Lazareno en Irma Lozano.

Een eenvoudige dienstbode gaat zorgen voor het weeskind van een jonge miljonairsvrouw die failliet was gegaan. Een afgesleten Mexicaans feuilleton.

Los canallas

1966 | Avonturenfilm

Mexico 1966. Avonturenfilm van Federico Curiel. Met o.a. 'Mil Máscaras', Regina Torné, David Silva en Manolo Muñóz.

De misdaadbestrijder 'Mil Máscaras' wordt achtervolgd door een groep misdadigers, aangevoerd door ene Karena, priesteres van een vreemde sekte. Opdat duidelijk wordt dat de jonge delinquenten wel heel erg slecht zijn, rijden ze rond op vreselijk lawaaiige motoren.

La sombra del Murciélago

1966 | Horror

Mexico 1966. Horror van Federico Curiel. Met o.a. 'Blue Demon', Jaime Fernández, Martha Romero en Fernando Osés.

Een beroemde ex-bokser die verminkt is, ontvoert verschillende vrouwen. Hij wil dat ze hem liefhebben ondanks de weerzin die hij bij hen oproept. Een andere bokser, 'Blue Demon', probeert zijn schuilplaats te vinden. Het verhaal heeft veel weg van THE PHANTOM OF THE OPERA. Stompzinnig en vervelend.

El imperio de Drácula

1966 | Horror

Mexico 1966. Horror van Federico Curiel. Met o.a. Lucha Villa, César del Campo, Eric del Castillo en Ethel Carrillo.

Bij de dood van zijn moeder zweert een jongen de laatste Draculstein te doden, een vreselijke vampier die zijn vader vermoordde. Hij, zijn vrouw, zijn schoonzuster en haar gezelschapsdame gaan op weg naar het 'grijze slot', vastbesloten een eind te maken aan de vloek. Een nogal flauwe versie van Dracula, een mislukte imititatie van wat de Hammer-studios tien jaar eerder in Engeland produceerden. Slecht en belachelijk.

Arañas infernales

1966 | Fantasy

Mexico 1966. Fantasy van Federico Curiel. Met o.a. 'Blue Demon', Blanca Sánchez en Martha Elena Cervantes.

Op een planeet in een ver sterrenstelsel leven spinnen die zich in mensen kunnen veranderen. De spinnen proberen de aarde te veroveren, maar ze worden dwarsgezeten door een worstelaar. Nogal belachelijk. De held in kwestie verslaat de zogenaamd veel intelligentere buitenaardse wezens met stompen en schoppen.

Juicio contra un ángel

1964 | Familiefilm, Avonturenfilm

Spanje/Puerto Rico 1964. Familiefilm van Federico Curiel. Met o.a. Pachín, Jesús Tordesillas, Braulio Castillo en Maribella García.

Bij vergissing wordt een kind veroordeeld. De klassieke Spaanse film over een 'wonderkind' uit de jaren 1950-1960.

Las invencibles

1963 | Avonturenfilm

Mexico 1963. Avonturenfilm van Federico Curiel. Met o.a. Kitty de Hoyos, Dacia González, Eduardo Fajardo en Pancho Córdova.

Derde en laatste deel van de serie gewijd aan de avonturen van de dochters van Zorro. Even onuitstaanbaar als de vorige delen. Ook dit deel werd in drieën verdeeld: Las invencibles, La huida en La tración.

Las hijas del Zorro

1963 | Avonturenfilm

Mexico 1963. Avonturenfilm van Federico Curiel. Met o.a. Kitty de Hoyos, Dacia González, Rafael Bertrand en Eduardo Fajardo.

Vervolg op LAS DOS GALLERAS. De dochters van Zorro gaan door met het wreken van de dood van hun vader en het verdedigen van de onderdrukten. Net als bij zijn voorganger zijn er drie episodes: Las hijas del Zorro, La zeta fatídica en El castigo. Het volgende deel heet LAS INVENCIBLES. Slecht en vervelend.

Las dos galleras

1963 | Avonturenfilm

Mexico 1963. Avonturenfilm van Federico Curiel. Met o.a. Kitty de Hoyos, Dacia González, Dagoberto Rodríguez en Noé Murayama.

Twee zusters willen de dood van hun vader wreken. De eerste aflevering van een serie van drie, gewijd aan deze twee zusters, die de dochters van Zorro blijken te zijn. De film bestaat uit drie episoden en is nogal ingewikkeld, en toch dom, uitgevallen. Het vervolg heet LAS HIJAS DEL ZORRO.

Santo contra el rey del crimen

1962 | Fantasy, Avonturenfilm

Mexico 1962. Fantasy van Federico Curiel. Met o.a. Santo, Fernando Casanova, Ana Bertha Lepe en Begoña Palacios.

De heldhaftige Santo strijdt tegen een ondergrondse misdadigers-organisatie. Een van de eerste, beste en zuiverste films uit de serie die begon met SANTO, EL ENMASCARADO DE PLATA.

Las vengadoras enmascaradas

1962 | Avonturenfilm

Mexico 1962. Avonturenfilm van Federico Curiel. Met o.a. Kitty de Hoyos, Eric del Castillo en Dagoberto Rodríguez.

Vervolg op LAS HERMANAS X. Deze keer proberen twee gemaskerden een dief te grijpen. Net als zijn voorganger bestaat de film uit drie episoden: Las vengadores enmascerados, Jimmy en Astucia diabólica.

Las hermanas X

1962 | Avonturenfilm

Mexico 1962. Avonturenfilm van Federico Curiel. Met o.a. Kitty de Hoyos, Dacia González, Dagoberto Rodríguez en Rafael Bertrand.

Deze keer zijn het twee gemaskerde zusters die het goede en rechtvaardige moeten verdedigen tegen een aantal bandieten. Het enige opmerkelijke aan de film was de verandering die de zusters ondergingen zodra ze in broek gestoken waren. Het is het eerste deel van twee films en bestaat uit drie episoden: Avonturas de las hermanas X, La mancha de sangre en La veganza del destino. Het vervolg heet LAS VENGADORES ENMASCARADAS.

El tesoro del rey Salomón

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Federico Curiel. Met o.a. Tin Tan, Ana Bertha Lepe, Ingrid Garbow en Arturo Martínez.

De komiek 'Tin Tan' speelt in de wildernis, voor Tarzan in deze tot in het belachelijke overdreven parodie.

Santo en el hotel de la muerte

1961 | Horror

Mexico 1961. Horror van Federico Curiel. Met o.a. Santo, Fernando Casanova en Ana Bertha Lepe.

De worstelaar en avonturier 'Santo' daagt een archeoloog uit die vrouwen vermoordt. Een van de eerste films uit de geliefde Mexicaanse serie SANTO, EL ENMASCARADO DE PLATA.

Santo contra el cerebro diabólico

1961 | Fantasy, Horror

Mexico 1961. Fantasy van Federico Curiel. Met o.a. Santo, Fernando Casanova, Ana Bertha Lepe en Luis Aceves Castañeda.

Een van de eerste avonturen van Santo, met het de Zilveren Masker, waarin hij het opneemt tegen een schurk, de Zwarte Schaduw. Het geheel speelt zich af in een westernsfeer en is verdeeld in drie episodes: Santo contre el cerebro diabólico, Pueblo sin ley en La lucha final.

Neutrón, El enmascarado negro

1961 | Sciencefiction

Mexico 1961. Sciencefiction van Federico Curiel. Met o.a. Wolf Rubinski, Julio Alemán, Armando Silvestre, Rosa Arenas en Claudio Brook.

De 'Robin Hood' Neutrón bindt de strijd aan tegen de verraderlijke Dr. Caronte. Het filmdebuut van Neutrón, eertijds zeer populair in Mexico, hier aangepast aan een bijna sadomasochistische entourage.

Los encapuchados del infierno

1961 | Western

Mexico 1961. Western van Federico Curiel. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Julio Alemán, Oscar Pulido en René Cardona.

Een geheimzinnige bandiet, `El encapuchado Negro` (Het Zwarte Masker) probeert een sarcofaag te stelen die de helft van een schatkaart bevat. De andere helft is in het bezit van een ander gemaskerde `El Jinete Negro` (De Zwarte Ruiter). Een infame western met maskers in alle kleuren en soorten, die twee opvolgers kent. Hij bestaat uit drie episoden: Los encapuchados del infierno, El tesoro maldito en Grito mortal.

La venganza del resucitado

1961 | Western

Mexico 1961. Western van Federico Curiel. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Julio Alemán, Noé Murayama en Raúl Meraz.

Vervolg op LOS ENCAPUCHADOS DEL INFIERNO, waarin een van hen, vermoedelijk de goede, tegen twee andere gemaskerden vecht, de schat vindt én trouwt. De film bestaat net als zijn voorganger uit drie episoden: La venganza del resucitado, La recompensa mortal en La serpiente asesina.

La barranca sangrienta

1961 | Western

Mexico 1961. Western van Federico Curiel. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Julio Alemán, Oscar Pulido en Quintín Bulnes.

Laatste deel van de trilogie LOS ENCAPUCHADOS DEL INFIERNO. Na veel wederwaardigheden (sinds de laatste avonturen zijn er twee jaar verstreken) slagen noch de bandieten noch de gemaskerde held erin de schat te verwerven: die blijft door een explosie voor altijd verborgen. Net als bij zij voorgangers zijn er drie episodes: La barranca sangriente, Secuestro trágico en Intrigas de muerte. Net zo slecht als zijn voorgangers.

Nostradamus y el destructor de monstruos

1959 | Horror

Mexico 1959. Horror van Federico Curiel. Met o.a. Germán Robles, Domingo Soler, Aurora Alvarado, Julio Alemán en Rogelio Jiminez Pons.

Het derde deel van de geschiedenis van 'Nostradamus'. Matig, maar niet echt slecht te noemen. Bestaat uit drie episoden: El destructor de monstruos, El estudiante y la horca en El ataúd vacó. Ook bekend als MONSTER DEMOLISHER.

Nostradamus el genio de las tinieblas

1959 | Horror

Mexico 1959. Horror van Federico Curiel. Met o.a. Germán Robles, Julio Alemán, Domingo Soler en Aurora Alvarado.

Het vervolg op LA MALDICION DE NOSTRADAMUS, waarin dit personage doorgaat met iedereen te terroriseren. Evenals de voorganger bestaande uit drie episoden. Het zijn: El genio de las tinieblas, Más allá de la vida en El hijo de la noche.

Látigo Negro contra los farsantes

1959 | Avonturenfilm

Mexico 1959. Avonturenfilm van Federico Curiel. Met o.a. Julio Alemán, Martha Elena Cervantes, Roberto Ramírez en Pancho Córdova.

Een gemaskerde rechtdoener bindt de strijd aan met een reeks bandieten. Deze film bestaat uit drie episoden: 'El farsante', 'La escuela del crimen' en 'La heredera impaciente'. Het was de eerste van vier films onder regie van Curiel rond de avonturen van 'Látigo Negro', de een nog matiger dan de ander.

La Sangre de Nostradamus

1959 | Horror

Mexico 1959. Horror van Federico Curiel. Met o.a. Germán Robles, Julio Alemán, Domingo Soler en Manuel 'Manver' Vergara.

De beroemde tovenaar 'Nostradamus' is in de moderne tijd geplaatst en veranderd in een soort Dracula. Het laatste deel van de lotgevallen van Nostradamus, dat net als zijn voorgangers uit drie episoden bestaat: El aparecido en el convento, El ave negra en La última víctima. Filmtechnisch heel behoorlijk, en goed gespeeld.

La Muerte pasa lista

1959 | Avonturenfilm

Mexico 1959. Avonturenfilm van Federico Curiel. Met o.a. Julio Alemám, Martha Elena Cervantes, Roberto Ramírez en Pancho Córdova.

De derde film rond de avonturen van de rechtdoener 'Látigo Negro'. De episoden van deze film heten: Mensaje de sangre, El Látigo en acción en La marca del Chacal.

La Marca del Gavilán

1959 | Avonturenfilm

Mexico 1959. Avonturenfilm van Federico Curiel. Met o.a. Julio Alemán, Martha Elena Cervantes, Roberto Ramírez en Pancho Córdova.

De tweede aflevering van de avonturen van `El L[KA1]atigo Negro`, waarin de held het wederom aan de stok krijgt met allerlei bandieten. Evenals zijn voorganger (EL LATIGO NEGRO CONTRA LOS FARSANTES) bestaat deze film uit drie episoden: La marca del Gavilán, La trampa en Matrimonio y mortaja. Even onbeduidend als het eerste deel.

La Maldición de Nostradamus

1959 | Horror

Mexico 1959. Horror van Federico Curiel. Met o.a. Germán Robles, Julio Alemán, Domingo Soler en Aurora Alvarado.

Om te bereiken dat de naam van zijn vader opeisbaar wordt, toont de zoon van Nostradamus de overblijfselen van de beroemde tovenaar aan de Vereniging voor Bovennatuurlijk Onderzoek. Het is de eerste van vier films over hetzelfde personage en bestaat uit drie episoden.

Con la misma moneda

1959 | Avonturenfilm

Mexico 1959. Avonturenfilm van Federico Curiel. Met o.a. Julio Alemán, Martha Elena Cervantes, Roberto Ramírez en Pancho Córdova.

De gemaskerde rechtdoener 'Látigo Negro' wreekt zich op een bende bandieten die een dorp uitbuiten. Vierde en laatste film rond de avonturen van de gemaskerde van het type 'Zorro', gespeeld door een nieuwkomer in het genre: Alemán. De film bestaat uit de volgende episoden: 'Con la misma moneda', 'La flecha delatora' en 'Los profanadores'. Even pover als zijn voorgangers.

El Buen ladrón

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Mauricio de la Serna. Met o.a. Elmo Michel, Angélica María, Federico Curiel en Elsa Cárdenas.

De jeugdige priester Paquito wordt in een wijk geplaatst waar hij voor het zieleheil van onderwereldfiguren moet zorgen. Zeer moraliserend drama.

Traigo mi 45

1952 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1952. Drama van Vicente Oroná. Met o.a. David Silva, Lilia Prado, Miguel Funes Jr., Dagoberto Rodríguez en Federico Curiel.

Een scherpschutter, wiens vriendin zangeres is, wordt verwond door haar ex-minnaar als deze er achter komt dat hij voor hem belastende documenten in zijn bezit heeft. Deze slordige film heeft kop noch staart.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Federico Curiel op televisie komt.

Reageer