Roseline Vincent

Producer

Roseline Vincent is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Francis Scott Fitzgerald : Retour à Babylone

1999 | Documentaire, Biografie

Frankrijk 1999. Documentaire van Claude Ventura. Met o.a. Frances Kroll Ring, Honoria Murphy Donnelly, Maureen O'Sullivan, Bud Schulberg en Ring Lardner jr.

Ventura en Villetard gaan naar Hollywood waar ze sporen trachten te vinden van de laatste jaren van het leven van de schrijver F. Scott Fitzgerald. In 1937 kwam hij als has-been naar tinseltown met een contract van MGM in handen voor het schrijven van scenario`s. Hij zou er slechts een voltooien, THREE COMRADES (1938), dat echter voor een groot deel herschreven werd omdat de producenten het té literair vonden. In 1940 stierf hij aan de gevolgen van een hartaanval, amper 46 jaar oud, ten gronde gericht door drugs en alcohol. De makers gaan op zoek naar mensen die hem nog gekend hebben in die periode, maar veel waren er niet meer in leven. De actrice Maureen O'Sullivan en schrijver Ring Lardner, Jr. konden toch nog over hem getuigen. Enkele zeldzame filmopnamen en een fotoalbum, gelardeerd met teksten van Fitzgerald vervolmaken dit eigenzinnige portret van een man die een tijdlang als genie door het leven ging, om dan haast vergeten te sterven. Ventura en Villetard schreven het scenario. Commentaar is van Philippe Paringaux en wordt ingesproken door Jim Palette. Voor de montage was Babeth Ramdane verantwoordelijk en Ventura zelf stond achter de camera.

Le regard Clair

1998 | Documentaire, Biografie

Frankrijk 1998. Documentaire van Pierre Philippe.

Aan de hand van veertien hoofdstukken, ingeleid door evenveel liedjes op tekst van de cineast of komende uit een van zijn films, wordt leven en carri[KA2]ere geschetst van Ren[KA1]e Clair (1898-1981) die als Ren[KA1]e Chomette geboren werd te Parijs. De lichtstad wordt ge[KA3]evoceerd door oude foto`s, film- en actualiteitsbeelden. We volgen zijn jeugd, zijn werk als dichter, zijn intrede in de Franse artistieke kringen van begin jaren 1920, zijn samenwerking met Louis Feuillade en zijn debuut als filmregisseur met PARIS QUI DORT (1923). Be[KA3]invloed door het dada[KA3]isme draaide hij in 1924 zijn eerste meesterwerk ENTR`ACTE. Datzelfde jaar volgde zijn eerste speelfilm LE FANTOME DU MOULIN ROUGE. Binnen de kortste tijd was hij niet enkel de lieveling van de kunstwereld, maar werd hij ook op handen gedragen door het publiek. Na enkele films in Engeland trok hij eind jaren 1930 naar Amerika, daar hij gehuwd was met een joodse vrouw en de druk van het nazisme te groot werd. Hier kreeg hij echter niet dezelfde vrijheid als in Frankrijk, ook al draaide hij enkele juweeltjes als I MARRIED A WITCH (1942) en IT HAPPENED TOMORROW (1944). Onmiddellijk na het einde van WOII keerde hij dan ook terug naar Frankrijk. Een boeiend document dat wat ontsierd wordt door de moderne uitvoeringen van de liedjes eerder onpersoonlijk gebracht door Judy Cehmm en Nicolas Reggiani. Philippe baseerde zijn scenario op de biografie Le mystère René Clair van Pierre Billard. De teksten worden gesproken door André Dussolier en Laurence de la Baume. Montage is van Annie Chevallay en Annabelle Le Dœuff. Achter de camera nam Jean-Claude Ducouret plaats.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Roseline Vincent op televisie komt.

Reageer