Lisa LoCicero (1970) is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Rush Hour 2

2001 | Komedie, Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten 2001. Komedie van Brett Ratner. Met o.a. Jackie Chan, Chris Tucker, John Lone, Zhang Ziyi en Roselyn Sanchez.

De eerste Rush Hour (1998) was in de VS binnen twee dagen uit de kosten. De komische kungfu van Jackie Chan plus de rappe tong van Chris Tucker bleek een gouden formule die in deel 2 tot achter de komma werd herhaald. Hongkongse hoofdinspecteur (Chan) neemt nu zijn overzeese collega (Tucker) mee naar China voor een welverdiende vakantie. Twee vermoorde Amerikaanse douaniers gooien roet in het eten en na wat obligaat gemok komen de heren in het geweer om de lokale topgangsters op hun nummer te zetten. De mystieke Zhang Ziyi tekende voor de rol van femme fatale. Ratner draaide ook Rush Hour 3 (2007).

Mr. Vincent

1997 | Film noir

Verenigde Staten 1997. Film noir van Robert Celestino. Met o.a. Frank John Hughes, Lisa LoCicero, Mimi Scott, Robert Bruzio en Shoshana Ami.

Mr. Vincent (Hughes), Johnny is zijn voornaam, geeft Engelse les op een high-school in het Newyorkse Yonkers. Zijn werk boeit hem maar matig. In zijn vrije tijd schrijft hij songs en tokkelt op de gitaar. Hij treedt op in goedkope bars en de bezoekers zijn meer ge[KA3]interesseerd in de drank dan in de muziek. Johnny`s ongeduldige vrouw is lastig en laat hem zitten. In een van de bars, waar hij speelt, ontmoet hij Lisa (LoCicero), die hij nog kent als klasgenote van de high-school. Hij legt het met Lisa aan, die wel af en toe met hem in bed wil duiken, maar geen vaste relatie wenst. Lisa heeft vage aspiraties om op Broadway in een musical terecht te komen. Johnny is vast besloten om zich vast te klampen aan Lisa en heeft een dusdanige sterke wil dat zij voor hem bezwijkt, al wordt zijn gedrag steeds bizarder, bezitteriger en bezetener. Op school vergeet hij les te geven en houdt ellenlange onsamenhangende betogen tegen de leerlingen en gebruikt steeds grovere taal. Dat leidt uiteindelijk tot zijn ontslag. Ondertussen weet de kijker hoe hij zijn frustraties botviert: als stalker. Als Lisa hem vanwege zijn ongenietbare jaloezie de bons geeft, bereikt Johnny's verwording een hoogtepunt. In zwart-wit gedraaide eersteling van Celestino, die samen met John Mollica het scenario schreef. De rollen in deze onafhankelijk geproduceerde film zijn heel sterk en de fotografie van Dick Fisher draagt bij aan de beklemmende sfeer. Een duister drama en regisseur Celestino is zeker iemand om te blijven volgen.