Arcady Boytler

Regisseur

Arcady Boytler is regisseur.
Er zijn 6 films gevonden.

Amor prohibido

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van Arcady Boytler. Met o.a. Domingo Soler, Lupita Gallardo en Jorge Vélez.

De problemen en amoureuze verwikkelingen waarin een familie verzeild raakt. De laatste film van Boytler, doet in slechtheid niet onder voor zijn voorgaande films.

El Capitán aventurero

1938 | Muziek, Avonturenfilm

Mexico 1938. Muziek van Arcady Boytler. Met o.a. José Mojica, Manolita Saval, Carlos Orellana en Margarita Mora.

Een Spaanse kapitein reist door de landen van het Nieuwe Spanje (Latijns Amerika). Onderweg komt hij in een nonnenklooster terecht en raakt smoorverliefd op een van de beeldschone kloosterlingen. Voor deze ambitieuze produktie heeft de regisseur de tenor Mojica uit Hollywood laten overkomen en uit Argentinië Manolita Sabal, die vergezeld werd door de componist van de opera die het arragement voor zijn rekening heeft genomen. Het is helaas niet meer dan een kille film geworden.

Así es mi tierra

1937 | Drama, Komedie

Mexico 1937. Drama van Arcady Boytler. Met o.a. Mario Moreno 'Cantinflas', Manuel Medel, Antonio R. Frausto en Margarita Cortés.

De held moet vechten tegen de vuilak om de liefde van de heldin te winnen. Deze film richtte de aandacht op 'Cantinflas', die zich steeds beter in zijn karakterisering ging thuisvoelen. Voor de rest niets bijzonders.

Aguila o sol

1937 | Musical, Komedie

Mexico 1937. Musical van Arcady Boytler. Met o.a. Mario Moreno 'Cantinflas', Manuel Medel, Margarita Mora en Marina Tamayo.

Muzikale komedie die bij het publiek een enorm succes heeft geoogst en in de pers zeer goede kritieken heeft gehad. Een van de beste films die in Mexico in dit genre is gemaakt.

El Tesoro de Pancho Villa

1935 | Avonturenfilm

Mexico 1935. Avonturenfilm van Arcady Boytler. Met o.a. Victoria Blanco, Antonio R. Frausto, Raúl de Anda en Guillermo Calles.

De avonturen van Pancho Villa en zijn mannen tijdens de Revolutie. De film had als doel de acteur Raúl de Anda het aanzien van 'jeune premier' te geven en sterk de aandacht te vestigen op de komiek Chaflán, een van de meest waardevolle persoonlijkheden waarover de Mexicaanse film in die tijd beschikte. Afgezien daarvan is het niets bijzonders.

La Mujer del puerto

1933 | Drama

Mexico 1933. Drama van Arcady Boytler en Raphael J. Sevilla. Met o.a. Andrea Palma, Domingo Soler, Joaquín Busquets, Consuelo Segarra en Luisa Obregón.

Een jonge vrouw die noodgedwongen prostituée is geworden, wordt verliefd op een zeeman met wie zij vervolgens een romance beleeft. Na verloop van tijd ontdekt ze dat het om haar eigen broer gaat. Een saai melodrama waarvan het enige dat de moeite van het vermelden waard is, het uiterlijk van de hoofdrolspeelster is, die een zowel erotisch als teder personage speelt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Arcady Boytler op televisie komt.

Reageer