Nelo Risi is regisseur.
Er zijn 7 films gevonden.

Per odio, per amore

1992 | Mysterie, Misdaad

Italië 1992. Mysterie van Nelo Risi. Met o.a. Serena Grandi, Laure Del Sol, Gerardo Amato en Vincenzo Crivello.

Spannend verhaal, gebaseerd op een waar gebeurde geschiedenis. Aida (Grandi), een jonge vrouw uit de Italiaanse provincie R[KA1]eggio nell` Emilia, volgt haar geliefde naar Sicili[KA3]e. Het paar trekt in bij Mara, nicht en minnares van Aida`s vriend. De beide dames kunnen het niet zo best met elkaar vinden, maar als vriendje verdwijnt gaan ze toch samen op onderzoek uit. Ze verdenken een jongeman, Andrea (Crivello). Om hem tot een bekentenis te dwingen gaan ze geen middel uit de weg (ook het bed niet). Prachtig spel van de beide actrices.

Un Amore di donna

1988 | Drama

Italië 1988. Drama van Nelo Risi. Met o.a. Laura Morante, Bruno Ganz, Claudine Auger, Ivan Desny en Cinzia De Ponti.

Het verhaal speelt in Milaan, Varese en Genève en gaat over een fascinerende, maar gestoorde vrouw van dertig. Materieel is zij van haar veel oudere echtgenoot afhankelijk, van wie ze gescheiden leeft. Dan ontmoet zij Franco, met wie zij een relatie krijgt, maar iets over haar verleden houdt ze verborgen. Vrij goed spel in een verder middelmatige film.

La Colonna infame

1973 | Drama, Historische film, Oorlogsfilm

Italië 1973. Drama van Nelo Risi. Met o.a. Helmut Berger, Lucia Bosé, Vittorio Caprioli, Francisco Rabal en Salvo Randone.

Angst en bijgeloof rond de pestepidemie van de 17de eeuw in Milaan leiden tot een politiek gemanipuleerde heksenjacht op de 'verspreiders' van de ziekte. Twee mannen verklaren zich na langdurige processen en folteringen schuldig en worden geëxecuteerd als sussende afleiding voor het groeiend verzet onder de bevolking. Deze filmische reconstructie van een historisch proces kreeg een zorgvuldige aankleding en een sterke rolbezetting, maar heeft te weinig dramatische adem waardoor het resultaat nauwelijks boven een geïllustreerde geschiedenisles uitstijgt.

Una Stagione nell'inferno

1971 | Drama, Historische film

Italië/Frankrijk 1971. Drama van Nelo Risi. Met o.a. Terence Stamp, Jean-Claude Brialy, Florinda Bolkan, William Sabatier en Gilles Segal.

De jonge dichter Rimbaud leert zijn gevestigde collega Verlaine kennen die voor hem zijn gezin verlaat en een door armoede en drank getekende liefde-haat-verhouding begint. Na hun breuk gaat Rimbaud naar Abessinië waar hij sterft. De film blijft een milieu- en karaktertekening naast zijn fascinerende stof, zoals ook de acteurs er ondanks hun inzet niet in slagen een brug te slaan naar de dichters zoals we die uit hun werk kennen.

Ondate di calore

1969 | Drama

Italië/Frankrijk 1969. Drama van Nelo Risi. Met o.a. Jean Seberg, Luigi Pistilli, Paola Modugno, Lilia N'Guyen en Gianni Belfiore.

De vrouw van een ingenieur die betrokken is bij de wederopbouw van het door een aardbeving vernietigde Agadir, brengt het weekend alleen door, omdat het vliegtuig van haar man door een zandstorm is vertraagd. Door haar isolement en een hittegolf komt zij in een identiteitscrisis terecht. Ze bevrijdt zich hieruit door de schuld van de moord, die een jonge berber op haar tenslotte thuisgekomen echtgenoot heeft gepleegd, op zich te nemen. Dit gefilmde praktijkvoorbeeld van de psychiater-regisseur is een one-woman show van Seberg, die met een bewonderenswaardige intensiteit acteert. De film overtuigt zolang de Marokkaanse locaties haar crisis reliëf geven, maar ontspoort in symboliek en hallucinaties.

Diario di una schizofrenica

1968 | Drama

Italië 1968. Drama van Nelo Risi. Met o.a. Ghislaine D'Orsay, Margarita Lozano, Marija Tocinowsky en Umberto Raho.

In 1968 bekroond met de Golden Globe voor de beste film. Het verhaal gaat over Anna, een meisje van achttien, die sinds haar jeugd symptomen vertoont van ernstige geestelijke stoornis. Haar rijke ouders laten haar in verschillende gespecialiseerde klinieken behandelen, zonder veel resultaat. Tot ze haar in een Zwitserse kliniek toevertrouwen aan een psychiater, Mevrouw Blanche. Het meisje wordt weer normaal na een lange, geduldige en radikale behandeling. Een prachtige, emotionele film.

Andremo in città

1966 | Drama

Italië 1966. Drama van Nelo Risi. Met o.a. Geraldine Chaplin en Nino Castelnuovo.

Bijzonder ontroerend psychologisch drama met prachtig spel van de hoofdrolspeelster. Een Joegoslavische vrouw probeert de verschrikkingen die ze onder de nazi's moest doorstaan verborgen te houden voor haar blinde broer.