Eloy de la Iglesia is regisseur.
Er zijn 15 films gevonden.

Los novios Bulgaros

2003 | Komedie, Drama

Spanje 2003. Komedie van Eloy de la Iglesia. Met o.a. Fernando Guillen Cuervo, Dritan Biba, Pepón Nieto en Roger Pera.

Daniel is een veertig-plusser uit de betere kringen van Madrid. Zijn vrije tijd verdoet hij met jolige vrienden als Gildo, jagend op mannen in het homokwartier Chueca. De laatste tijd komen de meeste beschikbare mannen uit Oost-Europa. Zo ook de knappe Bulgaar Kyril. Voor Daniel is het lust op het eerste gezicht. Kyril is pas sinds drie maanden in Spanje, heeft in Bulgarije een vriendinnetje en is letterlijk uitgehongerd. Daniel geeft hem te eten en duikt met hem het bed in. Binnen de kortste tijd is hij tot over zijn oren verliefd op de schaamteloos van hem profiterende Kyril. Daniel laat zichzelf welbewust misbruiken.Hij accepteert alles, zelfs zijn eigen medewerking aan illegale zaken. Hij vergezelt Kyril dan ook zonder bedenking naar Bulgarije om daar diens huwelijk met Kalina bij te wonen, en als ze gedrieën terugkeren naar Spanje stelt hij het opportunistische koppel ruimhartig voor aan zijn snobistische ouders.

La Estanquera de Vallecas

1987 | Drama, Komedie

Spanje 1987. Drama van Eloy de la Iglesia. Met o.a. Emma Penella, José Gómez, José Manzano, José Luis Manzano en Maribel Verdú.

Bij een poging tot een overval op een sigarenwinkel, zien de twee overvallers zich genoodzaakt, samen met de eigenaresse en haar nichtje, in de winkel onder te duiken, wanwege de dreigementen van buurtbewoners die buiten staan. Bij de vier groeien gevoelens van onderlinge sympathie. Rampzalige opportunistische film over een nationale actualiteit, weergegeven met de voor de regisseur typerende beperktheid van visie.

Otra vuelta de tuerca

1985 | Drama, Fantasy

Spanje 1985. Drama van Eloy de la Iglesia. Met o.a. Pedro Mari Sánchez, Queta Claver, Asier Hernández Landa en Cristina Reparaz.

Een jonge jezuïet krijgt de taak om voor twee kinderen met psychologische problemen te zorgen. Een herverfilming van de film THE INNOCENTS van Jack Clayton. Onberispelijk gerealiseerd, hoewel het de film aan dramatische kracht ontbreekt.

Colegas

1982 | Drama

Spanje 1982. Drama van Eloy de la Iglesia. Met o.a. Antonio Flores, Rosario, José Luis Manzano en Quique San Francisco.

Het leven van drie jongens van lage komaf wordt geschetst in één van Eloy de la Iglesia's vele sociaal-politieke melodrama's, iets overtuigender dan de overige.

Navajeros

1980 | Drama, Erotiek

Spanje/Mexico 1980. Drama van Eloy de la Iglesia. Met o.a. José Luis Manzano, María Martín, Isela Vega en José Sacristán.

Een jonge misdadiger stuit op de belangen van de georganiseerde misdaad. Een van de links-erotische visies van Eloy de la Iglesia op de jeugdcriminaliteit in Madrid. Deze film onderscheidt zich slechts door de goede rol van de Mexicaanse actrice Isela Vega.

El Diputado

1978 | Drama

Spanje 1978. Drama van Eloy de la Iglesia. Met o.a. José Sacristán, María Luisa San José, José Luis Alonso, Queta Claver en Agustín González.

In het Spanje van 1977 wordt een communistische afgevaardigde door extreem rechts gechanteerd omdat hij homosexueel is. Een onzinnig onderwerp dat echter niet afglijdt tot het belachelijke dankzij de persoonlijke betrokkenheid, het gevoel voor verhoudingen en het observatievermogen dat De la Iglesia bij de mise-en-scene aan de dag legde. Een belangrijke film uit de geschiedenis van de Spaanse cinema.

Los Placeres ocultos

1977 | Drama, Erotiek

Spanje 1977. Drama van Eloy de la Iglesia. Met o.a. Simón Andreu, Tony Fuentes, Germán Cobos, Beatriz Rossat en Charo López.

Een bank-employé houdt zijn verhouding met een jongen verborgen voor de buitenwacht. De eerste film waarmee Eloy de la Iglesia openlijk de homoseksuele problematiek aansneed. Voordien had hij dit thema vanwege de censuur slechts zijdelings aangekaart.

La Criatura

1977 | Drama

Spanje 1977. Drama van Eloy de la Iglesia. Met o.a. Ana Belén, Juan Diego, Claudia Gravy en Ramón Reparaz.

Een vrouw die zich door haar man verwaarloosd voelt vindt troost bij de uitzonderlijke hond van het echtpaar. Dit echte knoeiwerk kaart niet alleen dierenliefde aan, maar heeft ook een dubbele politieke bodem.

La Otra alcoba

1976 | Drama, Erotiek

Spanje 1976. Drama van Eloy de la Iglesia. Met o.a. Amparo Muñoz, Patxi Andion, Ricardo Merino en Simón Andreu.

Een getrouwde vrouw, van wie de man geen kinderen kan verwekken, verleidt een pompbediende. De film is mislukt omdat er getracht is tè veel filmische teksten samen te voegen, van louter melodramatische tot sociologisch-politieke.

Juego de amor prohibido

1975 | Drama, Erotiek

Spanje 1975. Drama van Eloy de la Iglesia. Met o.a. Javier Escrivá, John Moulder-Brown, Inma de Santi en Simón Andreu.

Een professor en zijn minnaar ontvangen in hun huis een verloofd paartje. Tussen de drie mannen en het meisje begint een vreemd spel... Een onzinnige erotische en morbide film die kenmerkend is voor de pederastische obsessies van Eloy de la Iglesia.

Nadie oyó gritar

1973 | Thriller

Spanje 1973. Thriller van Eloy de la Iglesia. Met o.a. Carmen Sevilla, Vicente Parra, Antonio Casas en Tony Isbert.

Een deftige prostituée begint een vreemde relatie met een buurman die getuige is geweest van de moord op een vrouw. Een middelmatige thriller waarmee Eloy de la Iglesia in de voetsporen van Hitchcock lijkt te willen treden en probeert zijn voorafgaande, succesvolle films EL TECHO DE CRISTAL en LA SEMANA DEL ASESINO te combineren.

La Semana del asesino

1971 | Horror

Spanje 1971. Horror van Eloy de la Iglesia. Met o.a. Vicente Parra, Emma Cohen, Eusebio Poncela, Lola Herrera en Charly Bravo.

Een arbeider wordt verplicht om - aanvankelijk tegen zijn wil - een week lang aan de lopende band moorden te plegen. Een bijzonder smerige film, die op veel plaatsen gecensureerd werd. De uitstekende opzet ging door een grove regie en rolvertolking helemaal de mist in.

El Techo de cristal

1971 | Thriller, Erotiek

Spanje 1971. Thriller van Eloy de la Iglesia. Met o.a. Carmen Sevilla, Patty Shepard, Dean Selmier, Emma Cohen en Hugo Blanco.

Elke nacht gooit een vrouw een brokstuk van het lijk van haar man voor de varkens. Een claustrofobische thriller, rijk aan nimfomane, krankzinnige en lesbische elementen is. Destijds was de film een groot kassucces.

Cuadrilátero

1969 | Drama, Sportfilm

Spanje 1969. Drama van Eloy de la Iglesia. Met o.a. José Legrá, José María Prada, Rossana Yanni en Gerard Tichy.

Verbitterd door afgunst organiseert een bokspromotor een wedstrijd tussen twee boksers die met elkaar bevriend zijn. Een smerig en onbetekenend melodrama met een jazzband die werd samengesteld door de regisseur Jesús Franco.

Fantasía 3

1967 | Fantasy

Spanje 1967. Fantasy van Eloy de la Iglesia. Met o.a. Juan Diego, Dyanik Zurakowska, Tomás Blanco en Luis Prendes.

Verschillende 'sketchjes' over drie fantastische verhalen. De eerste en weinig vermeldenswaardige film van een heden ten dage beroemde regisseur.