Robert L. Simpson (1910-1977): montage.
Er zijn 12 films gevonden.

Cahill U.S. Marshal

1973 | Western

Verenigde Staten 1973. Western van Andrew V. McLaglen. Met o.a. Neville Brand, Gary Grimes, George Kennedy, John Wayne en Royal Dano.

In Valentino is een bank beroofd en hierbij zijn twee doden gevallen: sheriff Grady en zijn hulp Jim Kane. Intussen zit Cahill's zoon Danny vanwege een vechtpartij in de gevangenis. Cahill weet zijn zoon vrij te krijgen en er volgt een serieus gesprek tussen vader en zoon. Cahill weet dat Danny het nooit leuk gevonden heeft dat hij altijd zo lang van huis was en voelt zich hier schuldig over. Mede hierdoor is Danny met de verkeerde mensen omgegaan. Danny's geweten begint op te spelen. Hij heeft er ontzettend veel spijt van dat hij zich heeft laten ompraten door Struther en zijn jongste broer Billy Joe om Fraser en Brown te helpen om de bank te beroven. Hij realiseert zich dat hoewel hijzelf en zijn broer geen aandeel hadden in de moord op sheriff Grady en Jim Kane, ze wel medeplichtig zijn. Wat hij zich niet realiseert, is dat z'n vader dit scenario al lang zelf had bedacht. Cahill blijkt zijn zoon beter te kennen dan hij had gedacht

Chisum

1970 | Western

Verenigde Staten 1970. Western van Andrew V. McLaglen. Met o.a. John Wayne, Forrest Tucker, Christopher George, Pamela McMyler en Ben Johnson.

Western gebaseerd op de perikelen rond de Lincoln County War (1878-1881), het conflict dat aan de wieg stond van de fameuze Billy the Kid (gespeeld door Geoffrey Deuel in zijn enige filmrol). Chisum (John Wayne) was toentertijd een grootgrondbezitter (een 'cattle king') die de almacht van lokaal despoot Murphy (Tucker) met rechtszaken probeerde te breken. McLaglens versie is slechts een zeepkist voor de faam van John Wayne en gaat voorbij aan het politieke statement dat scenarist Fenady wilde maken. Superbe fotografie van William H. Clothier.

The Undefeated

1969 | Western

Verenigde Staten 1969. Western van Andrew V. McLaglen. Met o.a. John Wayne, Rock Hudson, Tony Aguilar, Roman Gabriel en Marian McCargo.

Deze onderhoudende western speelt vlak na de Burgeroorlog en werd geschreven door James Lee Barrett naar een verhaal van Stanley Hough. Hudson is een officier bij de Zuidelijken die zijn huis verbrandt en met zijn familie naar Mexico wil uit angst voor Noordelijke profiteurs. Wayne, officier van de Noordelijken, drijft zijn 3.000 paarden naar Mexico voordat ze door het leger in beslag worden genomen. De mannen sluiten zich bij elkaar aan en staan gemeenschappelijk tegenover de gevaren die hen in Mexico wachten. Tussen hen groeit respect en vriendschap. Het was de laatste maal dat Vincent zijn volledige naam niet gebruikte. Hij speelt een verliefd heethoofd. William Clothier deed het fraaie camerawerk.

The Detective

1968 | Misdaad, Mysterie, Erotiek, Thriller

Verenigde Staten 1968. Misdaad van Gordon Douglas. Met o.a. Frank Sinatra, Lee Remick, Ralph Meeker, Jacqueline Bisset en William Windom.

Omdat hij een moordzaak heeft opgelost, wordt politiesergeant Sinatra bevorderd tot luitenant. Een poosje na de executie van de moordenaar ontdekt hij bij een onderzoek naar een corruptiezaak bewijzen voor de onschuld van de man. Hoewel het hem in de problemen kan brengen, besluit hij de waarheid te onthullen. Boeiende politiefilm met een uitstekende Sinatra. Een van de eerste films, geproduceerd door een major company, waarin homoseksualiteit aan de orde kwam, een thema waarop een taboe rustte. Het op een roman van Roderick Thorpe gebaseerde scenario van Abby Mann is chaotisch en niet steeds goed te volgen, maar dat wordt goedgemaakt door een vakkundige regie en een vlotte montage. Gefotografeerd door Joseph Biroc en van muziek voorzien door Jerry Goldsmith.

Can-Can

1960 | Musical

Verenigde Staten 1960. Musical van Walter Lang. Met o.a. Frank Sinatra, Shirley MacLaine, Maurice Chevalier, Juliet Prowse en Louis Jourdan.

Doffe versie van Cole Porters musical over Parijs in de jaren rond 1890. Advocaat Sinatra verdedigt MacLaine om de 'gewaagde' dans te mogen laten doen in haar nachtclub. Chevalier en Jourdan proberen het met charme, maar Sinatra is te blasé en MacLaine is te schel. Liedjes: 'C'est Magnifique', 'I love Paris', 'Let's Do It', 'Just One of Those Things'.

South Pacific

1958 | Musical, Romantiek

Verenigde Staten 1958. Musical van Joshua Logan. Met o.a. Rossano Brazzi, Mitzi Gaynor, John Kerr, Ray Walston en Juanita Hall.

Gevierde musical van het legendarische duo Rodgers en Hammerstein, gebaseerd op hun succesvolle Broadwayshow (1949-1954) en geregisseerd door hun toneelregisseur en coscenarist Joshua Logan. Het verhaal speelt op een afgelegen eiland in de Stille Zuidzee tijdens WO II en draait om twee romances: tussen een gedistingeerde Fransman (Brazzi) en een provinciale Amerikaanse verpleegster (Gaynor), en tussen een Amerikaanse soldaat en een lokaal tienermeisje (een toentertijd gedurfde interraciale relatie). De film blinkt uit vanwege het scheutige gebruik van kleurenfilters, de zonnige locaties (Hawaii) en de opgewekte liedjes, met tikihut-evergreen 'Bali H'ai' als uitschieter. Winnaar van een Oscar voor het geluid.

The True Story of Jesse James

1957 | Western

Verenigde Staten 1957. Western van Nicholas Ray. Met o.a. Robert Wagner, Jeffrey Hunter, Hope Lange, Agnes Moorehead en Alan Baxter.

Wagner is Jesse en Hunter is Frank James, de broers die ook in deze versie door gebeurtenissen tijdens de Burgeroorlog in de misdaad zijn vervallen. Outlaws tegen wil en dank, gevangenen van de situatie waarop zij niet of nauwelijks invloed konden uitoefenen. Walter Newman schreef deze niet oninteressante western maar van het verhaal van Nunnally Johnson is de kern zeker niet overeind gebleven. Moorehead is de moeder van de broers, Hale is Cole Younger, Elliott is Jim Younger en Anthony Ray is Bob Younger. Meer dan een normale actiewestern is het niet. Goed camerawerk van Joe MacDonald. De herverfilming van de versie uit 1939 met Tyrone Power en Henry Fonda (JESSE JAMES). Gefilmd in CinemaScope.

Kiss Them for Me

1957 | Komedie

Verenigde Staten 1957. Komedie van Stanley Donen. Met o.a. Cary Grant, Jayne Mansfield, Leif Erickson, Ray Walston en Suzy Parker.

Een geforceerde komedie over romantische verwikkelingen van marineofficieren op verlof aan de kust. Het scenario is van Julius Epstein naar een toneelstuk van Luther Davis, dat op een roman van Frederic Wakeman is gebaseerd.

There's No Business Like Show Business

1954 | Musical, Drama

Verenigde Staten 1954. Musical van Walter Lang. Met o.a. Ethel Merman, Donald O'Connor, Marilyn Monroe, Dan Dailey en Johnnie Ray.

1919. De 'Five Donahues' vormen een succesvolle act die een ereplaats haalt op de affiche van het Hyppodrome Theatre in New York. Vader Dailey, moeder Merman en hun kinderen O'Connor, Ray en Gaynor beleven topdagen. Wanneer O'Connor Monroe ontmoet denkt hij een aanwinst gevonden te hebben, maar ze wordt ingepalmd door een bekende Broadway-regisseur. Ray verlaat de groep om priester te worden. Tijdens een optreden in Miami vindt O'Connor zijn verloren geliefde, Monroe, terug. Opgeblazen musical met knappe songs van Irving Berlin en een onnozel scenario van Phoebe en Harry Ephron, naar een verhaal van Lamar Trotti. Uitstekende vertolkingen, met vooral een uiterst sexy Monroe en een grappige O'Connor, maar een verschrikkelijke miscast van Ray. Choreografie van Robert Alton. Achter de camera stond Leon Shamroy. Gefilmd in CinemaScope.

Call Me Madam

1953 | Musical, Biografie

Verenigde Staten 1953. Musical van Walter Lang. Met o.a. Ethel Merman, Donald O'Connor, George Sanders, Billy De Wolfe en Walter Slezak.

Op Broadway had Ethel Merman deze rol 644 keer gespeeld toen ze het sprankelende middelpunt werd in deze verfilming van de Irving Berlin musical. Merman speelt de Amerikaanse ambassadrice in het piepkleine Lichtenberg, waar ze de diplomatieke kringen opschudt met zang en dans (en kostuums van ontwerpster Irene Sharaff). Terwijl zij valt voor de generaal aldaar, raakt haar perschef (O’Connor) in de ban van de prinses (Vera-Ellen) van het land. Kleurrijke filmmusical met uitstekende muzikale momenten rond liedjes als You’re Just in Love. Alfred Newman kreeg een Oscar voor zijn muziek.

The Hound of the Baskervilles

1939 | Mysterie, Thriller, Misdaad

Verenigde Staten 1939. Mysterie van Sidney Lanfield. Met o.a. Basil Rathbone, Nigel Bruce, Richard Greene, Wendy Barrie en Lionel Atwill.

Hoewel hij zelf een groot deel van de film buiten beeld blijft, zet Basil Rathbone hier zijn eerste Sherlock Holmes neer. Er zouden nog 12 films volgen, waarin hij als Holmes samenspeelt met Nigel Bruce in de rol van Dr. Watson. In The Hound of the Baskervilles raakt speurneus Holmes betrokken bij de mysterieuze erfenis van de familie Baskerville: er vinden steeds weer curieuze moorden plaats in hun landhuis. Prima sfeervolle productie naar de detective avonturen van Arthur Conan Doyle. Sinds 1975 bevat de film de voordien verwijderde, voor fans cruciale, zin 'Watson, de naald alsjeblieft'.

Drums Along the Mohawk

1939 | Avonturenfilm, Historische film, Romantiek, Drama, Western, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1939. Avonturenfilm van John Ford. Met o.a. Claudette Colbert, Henry Fonda, John Carradine, Edna May Oliver en Eddie Collins.

In het jaar van het verpletterende Stagecoach maakte regisseur Ford nog een prachtige film. Vlak voor de Onafhankelijkheidsoorlog verhuizen Lana (Colbert) en Gilbert Martin (Fonda) naar een huisje in de Mohawk Valley. Vooral Lana moet erg wennen aan het karige, primitieve bestaan. En dan beginnen Indianen, aangevoerd door de eenogige Brit Caldwell (Carradine), hun dorpje ook nog aan te vallen en breekt ook nog de oorlog met de Britten uit. Met hulp van uitstekend spelende Colbert en Fonda schetste Ford in zijn eerste kleurenfilm een opmerkelijk realistisch beeld van een tumultueuze periode uit de Amerikaanse geschiedenis.