Hermann Weindorf is componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Lapitsch, The Little Shoemaker

1997 | Animatie, Familiefilm, Fantasy

Duitsland/Kroatië 1997. Animatie van Milan Blažekovič.

Het kleine weesje Lapitsch is leerling schoenmaker bij de verbitterde meester Skolar, een norse bullebak. Als hij door de schuld van het verwende zoontje van meneer Zwijn gestraft wordt, pakt hij zijn boeltje op en trekt de wijde wereld in met zijn zelf gemaakte laarzen aan zijn voeten. De hond Bundasch volgt hem. Ze ontmoeten de huilende Margo, een eekhoorntje dat haar ganzen kwijt is. In de stad is echter niemand te vertrouwen. In de eerste nacht worden de laarzen van Lapitsch gestolen door de gemene Rat, koning van de onderwereld. Op zoek naar de dief redt hij het muisje Lisa van de verdrinkingsdood. Samen gaan ze op zoek naar Rat en diens helper Melchior, die juist van plan zijn in te breken bij Margo en haar moeder. Een leuke, maar wat lange tekenfilm voor hele jonge kijkers, die enthousiast zullen zijn over Lapitsch en Lisa. Volwassenen zullen deze mengeling van klassieke tekenfilm en modern uitgevoerde liedjes wat naïef vinden. Pajo Kanižai en Jeffrey Stepakoff baseerden het scenario op een roman van Ivana Brlič-Mažuranič. De camera werd gehanteerd door Ernest en Tomislav Gregl. De Nederlandse versie, gemaakt in een regie van Beatrijs Sluijter, werd ingesproken door Amick Boer, Simone Delome, Jeroen Keers, Just Meyer, Reinder van der Naalt, Edward Reekers, Beatrijs Sluijter en Laura Vlasbloem.

Sascha darf nicht sterben

1995 | Drama

Duitsland 1995. Drama van Marijan David Vajda. Met o.a. Dana Vávrová, Marita Marschall, Alexander Strobele, Oliver Stritzel en Günther Schramm.

Op een en dezelfde dag brengen Vavrova en Marschall hun kind ter wereld in hetzelfde hospitaal. Tien jaar later blijkt Vavrova's zoontje aan leukemie te lijden. Met het oog op een ruggemergtransplantatie laten de ouders zich onderzoeken. Hieruit blijkt het kind niet van hen te zijn. In het ziekenhuis moet een verwisseling plaatsgevonden hebben. Een aangrijpend drama dat vooral effect heeft omdat het iedereen gebeuren kan. Het plaatst de ouders voor een onoplosbaar dilemma. Moeten ze hun natuurlijke kind opeisen en hun zoontje, dat ze tien jaar lang liefhadden, verstoten nu het dodelijk ziek is? Het gevoelige scenario is van Gudrun Bouchard en als cameraman fungeerde Mike Gast.

Die Galaxenbauer

1985 | Drama, Documentaire, Experimenteel

Duitsland 1985. Drama van Kurt Konrad Hieber. Met o.a. Hugo Käufl, Karin Baal, Michael Kroeger, Paul Högenauer en Magnus Moser.

Na de dood van zijn vrouw kon de kunstenaar Hugo K[KA3]aufl zich niet meer thuisvoelen in deze wereld. Hij begon zich een eigen universum te bedenken en bracht dit met zijn schilderijen in beeld. Via 8-mm home-movies reconstrueert hij zijn leven, terwijl hij door zijn schilderijen en monologen zijn opvattingen van zijn persoonlijke, nieuwe, perfecte wereld openbaart. Zelf leeft hij in grote armoede, gesteund door zijn zuster en familieleden. Door een mengeling van werkelijkheid en gespeelde fragmenten tracht de regisseur een portret te schetsen van de schizofrene kunstenaar, die zelf de beelden van (grotendeels onverstaanbare) commentaar voorziet. Je vraagt je af of de man zelf in zijn theorieën gelooft of dat hij de kijker in de maling neemt. Je ziet in elk geval de grens tussen realiteit en fictie niet duidelijk liggen. Mogelijk was dit de bedoeling van scenaristen Hieber en Karin Süss, maar dan zijn ze toch niet helemaal in hun opzet geslaagd. De monotone stem van Käufl zal bovendien menige kijker voortijdig doen afhaken. Fotografie is van Thomas Mauch.

Tatort - Schimanski: Kielwasser

1984 | Mysterie, Thriller

Duitsland 1984. Mysterie van Hajo Gies. Met o.a. Götz George, Eberhard Feik, Ulrich Matschoss, Chiem van Houweninge en Elisabeth Kaza.

Een van de interessantste TATORT-films. Een arts, Dr. Waldorf (Von Manteuffel) dient een klacht in omdat er in de Rijn grootschalig giftige stoffen worden geloosd. Hij wordt vermoord, net als de baas van een afvalverwerkingsbedrijf. Schimanski (George), in zijn zevende film, is de daders op het spoor, maar hen arresteren blijkt moeilijk en zelfs gevaarlijk. Scenario van de Nederlander Chiem van Houweninge, die de rol speelt van Hänschen. Camerawerk van Axel Block.