Akira Nishimura

Acteur

Akira Nishimura is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Ukiyu

1979 | Drama, Erotiek

Japan 1979. Drama van Yoichi Takabayashi. Met o.a. Akiko Kana, Seiya Nakano, Noboru Nakaya, Shino Ikenami en Kyoko Togawa.

Een picturaal mooi, maar intens vervelend erotisch melodrama gebaseerd op een seksschandaal in Tokio rond 1867 toen een lijst van minnaars werd gepubliceerd door ene Oden, bijgenaamd de verliefde. De pogingen van Takabayashi om deze decadente periode in beeld te brengen blijven beperkt tot stilistische hoogstandjes en zijn verder ontdaan van alle emotie, wat het voor de kijker erg moeilijk maakt meer dan een beleefde interesse op te brengen voor de bedperikelen van Oden. Ook bekend als THE WOMAN.

Shiro to Kuro

1964 | Drama, Misdaad

Japan 1964. Drama van Hiromichi Horikawa. Met o.a. Keiju Kobayashi, Tatsuya Nakadai, Akira Nishimura en Chikage Awashima.

De advocaat Hamano wurgt de jonge en mooie echtgenote van zijn oudere chef. Een krimi waarin de nadruk wordt gelegd op de ethische en morele aspecten van het onderwerp. Zoals in andere Japanse films uit die tijd, is de invloed van Dostojevski sterk merkbaar.

Akai satsui

1964 | Drama

Japan 1964. Drama van Shohei Imamura. Met o.a. Masumi Harukawa, Akira Nishimura, Shigeru Tsuyuguchi, Tanie Kitabayashi en Yuko Kusunoki.

Morbide psychologisch drama met Harukawa als een lelijke vrouw van middelbare leeftijd die met haar man en stiefzoon in een vervallen woning vlak bij een spoorweg woont. Op een nacht dringt een inbreker de woning binnen die haar verkracht. Het monotone leven van de vrouw is eindelijk doorbroken en ze begint een hartstochtelijke relatie met de inbreker. Ook bekend als INTENTION OF MURDER.

Tekyo-wan

1963 | Thriller

Japan 1963. Thriller van Yoshitaro Nomura. Met o.a. Jiro Ishizaki, Hiromi Sakaki, Kyoko Aoi, Akira Nishimura en Koji Mitsui.

Een detective en een collega die verliefd is op diens zus krijgen de opdracht een drugszaak op te lossen. Een goede thriller die erin slaagt de vereiste elementen van dit genre samen te voegen met specifieke culturele en sociologische Japanse conventies.

Jusan-nin no shikyaku

1963 | Misdaad, Drama, Avonturenfilm

Japan 1963. Misdaad van Eiichi Kudo. Met o.a. Chiezo Kataoka, Kotaro Satomi, Ryohei Uchida, Tetsuro Tanba en Kanjuro Arashi.

Het is 1844. Het tirannieke gedrag van Nariaki, de oudste broer van de Shogun, verontrust de ministers en ze besluiten een bende huurmoordenaars in te zetten om Nariaki uit de weg te ruimen. Dertien mannen zullen strijd leveren met de ruim vijftig bewakers van Nariaki. Een spectaculair, zij het bij vlagen langdradig epos met indrukwekkende gevechtstaferelen. Ook bekend als THIRTEEN MURDERERS.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Akira Nishimura op televisie komt.

Reageer