Betty Caldwell

Acteur

Betty Caldwell is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

The Girl-Shy Cowboy

1928 | Western

Verenigde Staten 1928. Western van R. Lee Hough. Met o.a. Rex Bell, George Meeker, Patsy O'Leary, Donald Stuart en Margaret Coburn.

Dit is een humoristische western over de vrienden Bell en Meeker en een meisje, O'Leary, waar ze verliefd op worden. Meeker krijgt problemen: hij kan gechanteerd worden door een bendeleider om mee te helpen een groep schoolmeisjes te overvallen en te beroven. Bell is de uitkomst. James Tynan bewerkte het verhaal van Seton Miller; Sol Halprin was de cameraman.

The Drifting Kid

1928 | Western

Verenigde Staten 1928. Western van Robin Williamson. Met o.a. Tex (Kermit) Maynard en Betty Caldwell.

Dit is het roemloze einde van een serie van zes westerns die Kermit maakte voor producent Trem Carr. Arthur Hoerl was eens te meer de scenarist die Maynard weer liet dingen naar de hand van het meisje, Caldwell. De scenario's waren ronduit kinderlijk en beneden het gemiddelde van de serie-western. Het camerawerk van Ernest Depew was vaak slordig, zo ook hier.

Greased Lightning

1928 | Western

Verenigde Staten 1928. Western van Ray Taylor. Met o.a. Ted Wells, Betty Caldwell, Walter Shumway, Lon Poff en George Dunning.

In deze goede actiewestern is Ted voorman op de ranch die Caldwell van haar opa erft. Hij heeft zijn handen vol aan veedieven die met de schurkachtige advocaat Shumway samenwerken. Deze weet Caldwell in handen van de outlaws te doen vallen, maar Ted is er ook nog. William Lester zorgde voor het actierijke verhaal en Milton Bridenbecker was er om het allemaal op beeld vast te leggen.

Wanderer of the West

1927 | Western

Verenigde Staten 1927. Western van Robin Williamson. Met o.a. Tex (Kermit) Maynard, Betty Caldwell, Frank Clark, Walter Shumway en Tom Brooker.

Caldwell, de dochter van een rancheigenaar, wordt door een bende ontvoerd. Men wil haar vader dwingen de ranch af te staan. Voorman Maynard pikt het niet, gaat er achteraan en bevrijdt het meisje, dat dan zijn vrouw wel wil worden. W. Ray Johnston leverde het verhaal dat door Arthur Hoerl bewerkt werd.

Prince of the Plains

1927 | Western

Verenigde Staten 1927. Western van Robin Williamson. Met o.a. Tex (Kermit) Maynard, Betty Caldwell en Walter Shumway.

Kermit, de broer van Ken, was een paar jaar lang de stuntman voor zijn broer. Toen kreeg hij de kans een eigen serie te maken. Kermit werd 'Tex' en voor producent Trem Carr werden zes westerns gemaakt, met scenarist Arthur Hoerl en cameraman Ernest Depew. Het was een matige serie die door Rayart op de markt werd gebracht. De serie werd niet voortgezet. Kermit viel terug op stuntrollen en bijrolletjes tot hij in 1934 een mountie-serie kreeg. In deze film valt Maynard op Caldwell, maar haar oom wordt vermoord en hij krijgt de schuld. Het huwelijk kan dus pas plaatsvinden nadat hij de ware dader kan uitleveren. Victor Rousseau schreef voor Hoerl het verhaal.

Fangs of Destiny

1927 | Western

Verenigde Staten 1927. Western van Stuart Patton. Met o.a. Dynamite, Edmund Cobb, Betty Caldwell, George Periolat en Carl Sepulveda.

De hond Dynamite is de hoofdrolspeler in deze western, waarin alles om een ranch draait. Een bende wil de ranch in haar bezit krijgen, omdat er olie in de grond zit. Om de rancher te dwingen te verkopen, gaat de bende over tot veediefstal. Dynamite en Cobb zijn hun tegenstanders. George Morgan was de scenarist en Jerry Ash de cameraman.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Betty Caldwell op televisie komt.

Reageer