Piero Mazzarella

Acteur

Piero Mazzarella is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Un Povero ricco

1983 | Komedie

Italië 1983. Komedie van Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Renato Pozzetto, Ornella Muti, Nanni Svampa, Patrizia Fontana en Mila Stanic.

Een industrieel, die wordt achtervolgd door nachtmerries van financiële rampspoed en ellende, krijgt nieuwe hoop wanneer een psycholoog hem adviseert zich te trainen in het arm zijn en hij portier wordt in zijn eigen bedrijf. Een geestige en onderhoudende film, waarin Pozzetto mooi subtiel spel laat zien en Muti er prachtig uitziet.

Il diavolo e l'acquasanta

1983 | Komedie

Italië 1983. Komedie van Bruno Corbucci. Met o.a. Tomas Milian, Piero Mazzarella, Franco Bracardi en Savina Gersak.

Don Gaetano (Mazzarella), pastoor van Castelfranco Tiberino, redt Manuel (Milian), een wanhopige voetballer die zelfmoord wil plegen. Op een dag moet de pastoor naar Rome, naar een bijeenkomst met de paus. Maar als de dankbare Manuel en zijn vriendin met hem meegaan, lopen de zaken danig uit de hand. Een alleraardigste satire over voetbal, kerk en liefde.

Stangata in famiglia

1976 | Komedie

Italië 1976. Komedie van Franco Nucci. Met o.a. Piero Mazzarella, Femi Benussi, Lino Banfi en Isabella Biagini.

Een film over bedrog en oplichterij binnen de familie, met hier en daar wat schunnige en vulgaire grappen, idiote dialogen en minimale acteerprestaties. Femi Benussi verzorgt de seksscènes, terwijl Lino Banfi zoals gebruikelijk de kluns uithangt. Geen film om uw tijd aan te verspillen.

Cattivi pensieri

1976 | Komedie, Erotiek

Italië 1976. Komedie van Ugo Tognazzi. Met o.a. Ugo Tognazzi, Edwige Fenech, Luc Merenda, Paolo Bonacelli en Orazio Orlando.

Advocaat wiens vliegtuig niet vertrekt, komt onverwacht thuis, vindt zijn vrouw slapend en ziet naakte mannenbenen in de garderobe. Hij doet de deur op slot en fantaseert gedurende de rest van de dag wie van zijn relaties de minnaar kan zijn, maar hij komt ze allemaal tegen. Uiteindelijk blijkt hij een gewone inbreker opgesloten te hebben. Humor en kwaliteiten van Tognazzi als acteur blijkt hij als regisseur nauwelijks te hebben. Jaloerse voorstellingen onderscheiden zich alleen van de filmrealiteit omdat ze nog net iets flauwer en platter zijn dan de rest.

Professors venga accompagnato dai suoi genitori

1974 | Komedie

Italië 1974. Komedie van Mino Guerrini. Met o.a. Jacques Dufhilo, Aldo Maccione, Didi Perego, Enzo Cannavale en Piero Mazzarella.

In Italië werd er tussen 1970 en 1980 heel wat gedemonstreerd door studenten die vroegen om onderwijshervorming en studentenrechten. Het verhaal gaat over een Romeinse universiteit die geteisterd wordt door demonstrerende studenten en andersdenkende leraren, die elkaar niet begrijpen en niet met elkaar kunnen communiceren, en door intolerantie en politie- optreden, dat ontwrichtend inplaats van stabiliserend werkt. Helaas is het een slappe klucht geworden, slecht gespeeld en nog slechter geregisseerd. Een flop.

Banditi a Milano

1968 | Drama, Misdaad, Thriller

Italië 1968. Drama van Carlo Lizzani. Met o.a. Tomas Milian, Don Backy, Ray Lovelock, Ezio Sancrotti en Carla Gravina.

Vier bankrovers worden op het moment van hun vlucht door politie betrapt. Bij achtervolging schieten ze enige voorbijgangers neer om verwarring te zaaien en zo te kunnen ontsnappen. Politie raakt spoor echter niet kwijt en weet de overlevenden toch te pakken. Op feiten geïnspireerde film geeft beeld van de tegenwoordige stadscriminaliteit dat door reportageachtige vormgeving extra-authenticiteit krijgt. Binnen deze opzet blijft het scenario noodzakelijk aan de oppervlakte, maar er wordt krachtig geacteerd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Piero Mazzarella op televisie komt.

Reageer