Titus Kreyenberg is producer.
Er zijn 9 films gevonden.

Clair Obscur

2016 | Drama

Turkije/Frankrijk/Duitsland/Polen 2016. Drama van Yesim Ustaoglu. Met o.a. Funda Eryigit, Ecem Uzun, Mehmet Kurtulus en Okan Yalabik.

Sehmaz, een moderne en vrijgevochten psychiater, zit vast in een liefdeloze relatie. Elmas is een piepjonge uitgehuwelijkte huisvrouw die, uit pure wanhoop om aan haar verschrikkelijke bestaan te ontsnappen, haar man en schoonmoeder om het leven brengt. Wanneer de zwaar getraumatiseerde Elmas patiënt wordt van Sehmaz, blijkt het contrast tussen hun levens minder groot dan men zou denken. Vooral de twee hoofdrolspeelsters blinken uit in deze intelligente film over onderdrukking van vrouwen in de hedendaagse Turkse maatschappij.

Halbschatten

2013 | Drama

Duitsland/Frankrijk 2013. Drama van Nicolas Wackerbarth. Met o.a. Anne Ratte-Polle, Leonard Proxauf en Emma Bading.

De Duitse Merle reist naar de Franse Rivièra om de zomer met haar geliefde door te brengen. Aangekomen in diens luxueuze vakantieverblijf blijkt hij echter voor zaken te zijn vertrokken. Wel aanwezig: zijn twee verwende kinderen, met wie Merle maar moeilijk kan opschieten. Tot grootse confrontaties leidt dat echter niet: Merle hangt wat rond het zwembad, maakt ruzie met een bakker en werkt aan haar boek. Kortom: typisch hedendaags filmhuis-product waarin mooie plaatjes van mooie mensen en mooie villa's het gebrek aan spanning dienen te maskeren.

Formentera

2012 | Drama

Duitsland 2012. Drama van Ann-Kristin Reyels. Met o.a. Sabine Timoteo, Thure Lindhardt, Tatja Seibt en Ilse Ritter.

Getrouwde Berlijners Ben (Lindhardt) en Nina (Timoteo) willen er eens helemaal uit, parkeren hun dochter bij oma en reizen naar Formentera, een eiland vlak bij Ibiza. Ze begeven zich onder de lokale hippies. Nina voelt zich niet thuis tussen de alternatievelingen, en ze irriteert zich aan de jonge Mara, die nogal opzichtig met Ben flirt. Dan verdwijnt Mara tijdens een nachtelijke zwemtocht. Aardige thriller laat zien hoe hippie-idealen uiteindelijk verwaterd raken. Overigens lang niet zo goed als Jagdhunde, waarmee regisseur Reyels eerder de FIPRESCI-prijs in Berlijn won.

Satte Farben vor Schwarz

2010 | Drama

Duitsland 2010. Drama van Sophie Heldmann. Met o.a. Senta Berger, Bruno Ganz en Barnaby Metschurat.

Renteniers Fred en Anita - schitterende rollen van Ganz en Berger - zijn al meer dan vijftig jaar samen, als bij Fred prostaatkanker wordt geconstateerd. Tot onbegrip van zijn vrouw en kinderen besluit hij niet voor de zware behandeling te kiezen, maar voor een vredig einde. En dan houdt hij er in het geheim ook nog een tweede appartement op na. Heftige thema's voor het debuut van een jonge regisseuse, maar Heldmann houdt de motieven van haar personages bewust vaag, waardoor de kijker zelf zijn standpunt in kan nemen.

Elli Makra - 42277 Wuppertal

2007 | Drama

Duitsland 2007. Drama van Athanasios Karanikolas. Met o.a. Anna Lalasidou, Niki Papadopoulos, Anastasia Avenidou-Bartram en Kiriakoula Bloukou.

42277 is de postcode van een wijk in de Duitse industriestad Wuppertal waar relatief veel Griekse immigranten wonen. Fabrieksarbeidster Elli (amateuracteur Lalasidou) verbeeldt hun permanente cultuurschok waarbij de heimwee overal opspeelt, zowel in migratieland Duitsland als terug 'thuis' in Griekenland. Haar sluimerende spanning komt wezenlijk aan het licht als ze wordt opgezadeld met een puberend nichtje, een tiener die, zo blijkt, over dezelfde zaken tobt. Debuterend regisseur/scenarist (en ervaringsdeskundige) Karanikolas en zijn lekenensemble troffen een geschikte balans tussen hardvochtig drama en luchtige immigrantenhumor. Karanikolas' opzichtige regie verwatert af en toe de levensechtheid maar dat mag de pret niet drukken.

Leben mit Hannah

2006 | Drama

Duitsland 2006. Drama van Erica von Moeller. Met o.a. Nina Hoss, Isabel Bongard, Wolfram Koch, Matthias Brandt en Marie-Lou Sellem.

Een raadselachtige jonge vrouw die het contact met andere mensen zoveel mogelijk vermijdt, ontdekt dat zij wordt geobserveerd en gevolgd.

Die große Depression

2005 | Documentaire, Drama, Komedie

Duitsland 2005. Documentaire van Konstantin Faigle. Met o.a. Alice Schwarzer, Walter Jens, Florian Holsboer, Hans Faigle en Josefine Faigle.

In de stijl van Michael Moore bespiegelt Faigle met grote ironie het Duitse doemdenken. Met interviews en uitspraken van in eigen land bekende deskundigen zoals Dr. Florian Holsboer van het Max Planck Instituut, schrijfster Alice Schwarzer, Walter Jens, Vera F. Birkenbihl probeert Faigle de situatie te analyseren. Hij trekt evenals Michael Moore de straat op en stelt vragen. Zijn kijk - en vele anderen gingen hem daarin voor - is tenslotte, dat men alles luchtiger zou moeten bekijken. Helaas is de volksaard niet zo en blijven Duitsers zwartkijkers, ook als het goed gaat. Een boeiende film, die relevant is in het land van oorsprong en daarbuiten waarschijnlijk alleen maar onderwerpvorsers zal aanspreken. Liep eventjes in de bioscoop om daarna opgenomen te worden in de prestigieuze serie Das kleine Fernsehspiel in de reeks Glück im Unglück. Het scenario is van regissieur Faigle. Het camerawerk is van Hajo Schomerus. Dolby SR.

Männer aus zweiter Hand

1999 | Romantiek, Komedie

Duitsland 1999. Romantiek van Oliver Sudden. Met o.a. Simone Thomalla, Simon Licht, Mitja Daniel Krebs, Jessica Komalla en Mathieu Carrière.

Sarah (Thomalla) is gescheiden en zorgt voor haar zoontje Benny (Krebs), die acht is. Sarah wil genieten van het leven en af en toe een man veroveren die al verplichtingen heeft, zodat haar vrijheid optimaal gehandhaafd kan blijven. Ze is opticienne van beroep en in de winkel werkt Vera (Kosmalla), een muurbloempje, dat nooit aan de man zal komen. Als dokter Eberhard (Carri[KA2]ere) een bril voor zijn vrouw komt afhalen, denkt Sarah dat het erotische jachtseizoen op groot wild geopend is, maar het wordt een grote teleurstelling, want Eberhard ontpopt zich als een maniak op hygi[KA3]enisch gebied, die niet tot de daad kan komen. Later wordt de relatie met fotograaf Dario (Richter) ook een grote flop, want hij blijkt een man die niet van zijn talenten leven kan, maar op de zak moet teren van zijn rijke, oudere echtgenote Wanda (Van Bergen), die thuis de broek aan heeft. Benny vindt dat zijn moeder gewoon gek doet. Als haar ex-man Ralf (Licht) met Vera op een feestje op de proppen komt, slaan bij Sarah de stoppen van jaloezie door. Een luchtige, prettig gespeelde geschiedenis naar het gelijknamige boek van Lea Wilde, dat door Hans-Henning Borgelt en Lienhard Wawrzyn na een eerste aanpassing van Axel Heines en Martin Hennig tot scenario werd bewerkt. Het camerawerk is van Florian Ballhaus. Regisseur Sudden heeft de nodige tv-films op zijn naam staan, vooral lichtvoetige actiefilmpjes voor RTL TELEVISION.

Ich liebe meine Familie, ehrlich

1999 | Komedie

Duitsland 1999. Komedie van Stefan Lukschy. Met o.a. Suzanne von Borsody, Marco Hellenthal, Nico Hellenthal, Friederike Grasshoff en Wolke Hegenbarth.

Journaliste hoopt rust te krijgen nadat zij haar overspelige man op straat heeft gezet, maar haar vier kinderen eisen vervolgens alle aandacht op.