Otto Schenk: regie en cast.
Er zijn 14 films gevonden.

Hochwürden wird Papa

2002 | Komedie, Drama

Duitsland 2002. Komedie van Otto Retzer. Met o.a. Hans Clarin, Fritz Wepper, Otto Schenk, Dagmar Koller en Katrin Lampe.

Hoteleigenaar en burgemeester Oskar wil dat zijn neef zijn verloofde de laan uitstuurt om te trouwen met zijn jeugdliefde Senta. Senta is eigenaresse van een bergweide en het aangrenzende stuk bos waar Oskar een nieuw skigebied wil aanleggen, maar al snel krijgt de man het aan de stok met de dorpsdominee.

Zwei unter einem Dach

2001 | Komedie

Oostenrijk​/​​Duitsland 2001. Komedie van Peter Weck. Met o.a. Klausjürgen Wussow, Otto Schenk, Valentin Heidrich Klausburg, Suzanne von Borsody en Peter Matic.

Weduwnaar en rentenier Eberhard en buurman Walter maken elkaar het leven zuur tot hun gezamenlijke kleinzoon een beroep op beiden doet. Zijn geliefde lerares dreigt door de schooldirecteur ten onrechte overgeplaatst te worden: Eberhard en Walter moeten de strijdbijl voor één keer begraven en gezamenlijk actie ondernemen.

Nestroy

2000 | Drama, Historische film

Duitsland 2000. Drama van Dieter Berner. Met o.a. Fritz Karl, Eva Herzig, Meriam Abbas, Giora Seeliger en Nicholas Ofczarek.

Weduwnaar en rentenier Eberhard en buurman Walter maken elkaar het leven zuur tot hun gezamenlijke kleinzoon een beroep op beiden doet. Zijn geliefde lerares dreigt door de schooldirecteur ten onrechte overgeplaatst te worden: Eberhard en Walter moeten de strijdbijl voor één keer begraven en gezamenlijk actie ondernemen.

Late Show

2000 | Drama, Komedie

Duitsland 2000. Drama van Helmut Dietl. Met o.a. Thomas Gottschalk, Harald Schmidt, Veronica Ferres, Jasmin Tabatabai en Olli Dittrich.

Duitse tv-iconen Schmidt en Gottschalk, de Jay Leno en David Letterman van de oosterburen, schitteren in deze parodie op zichzelf en de entertainmentindustrie met Schmidt als omroepbobo die probeert dj Gottschalk voor zijn karretje te spannen om zo zijn toko te redden van de ondergang. De inherente waanzin van het wereldje laat zich moeilijk parodiëren maar regisseur Dietl is met zijn luidruchtige aanpak daarin wonderwel geslaagd. (VM/VPRO Gids)

Ein Herz wird wieder jung

1997 | Romantiek, Komedie

Oostenrijk 1997. Romantiek van Heide Pils. Met o.a. Otto Schenk, Annika Pages, Tobias Moretti, Gerhard Zemann en Franz Robert Wagner.

Remake van de onbenullige film ALTES HERZ WIRD WIEDER JUNG van Erich Engel uit 1943, waarin Emil Jannings zijn laatste rol speelde als oude chocoladefabrikant, die door zijn hebzuchtige familie verdacht wordt van een affaire met een jonge secretaresse, die op zijn geld uit zou zijn, maar in werkelijkheid zijn kleindochter is als gevolg van een slippertje uit zijn studententijd. In deze film is het scenario van regisseur Pils, dat uiteraard gebaseerd is op het oorpsronkelijke scenario van C.H. Diller en Walter Wasserman in details gewijzigd, d.w.z. gemoderniseerd. De chocoladefabriek heet Mona, naar de geliefde van Friedrich Hoffmann (Schenk) en hij koopt zijn concurrent Shokospa[KL29] op. In plaats van zijn neven met de leiding te belasten, neemt hij de losbollige, maar competente Dr. Paul Degenhart (Moretti) als manager in dienst, een ver familielid zoals later blijkt. Susanne Arnold (Pages) is de kleindochter, die verdwijnt en bij Paul opduikt. Oskar Hoffmann (Zemann) en Theodor Hoffmann (Wagner) zijn de verongelijkte familieleden, die zich tekort gedaan voelen. Deze nieuwe versie is niet verheffender dan zijn illustere voorganger, die kwa losbandigheid voor zijn tijd zelfs baanbrekend was! Het camerawerk is van Wolfgang Simon. Vermakelijke onzin.

Mein Opa und die 13 Stühle

1996 | Familiefilm, Komedie

Duitsland​/​​Oostenrijk 1996. Familiefilm van Helmut Lohner. Met o.a. Otto Schenk, Rebecca Horner, Tobias Moretti, Susanne von Almassy en Ricarda Ciontos.

Samantha erft van haar tante 13 Biedermeider stoeltjes die vlot van de hand worden gedaan door opa Sedlak op een veiling. Juist op dat moment vindt Samantha een brief van haar tante die drie miljoen Schilling (ongeveer een half miljoen gulden) in een van de zittingen verborgen heeft.

Mein Opa ist der Beste

1995 | Komedie

Oostenrijk 1995. Komedie van Helmut Lohner. Met o.a. Otto Schenk, Tobias Moretti, Annika Pages, Hemma Clementi en Rebecca Horner.

Schenk speelt caf[KA1]ehouder Franz Sedlak, een hypochonder, die door een misverstand (h[KA1]et kenmerk van deze komische film) denkt dat hij nog maar drie weken te leven heeft. Hij wil het weer goed maken met zijn dochter Johanna (Pages), met wie hij acht jaar ervoor gebrouilleerd raakte. Hij meent dat het haar goed gaat in haar relatie met vermogende restauranteigenaar Moretti, maar de werkelijkheid is anders: ze werd door een zwarte Amerikaanse minnaar in de steek gelaten en moet zich met haar dochtertje Samantha (Horner) uit die verhouding weten te redden. Het kind dat meer op haar vader lijkt dan haar moeder, is een hele schok voor een conservatieve kroegbaas uit Wenen. Alles komt na de nodige misverstanden en verwikkelingen echter op z`n pootjes terecht. Redelijk onderhoudend amusement met aardige karakterrollen van Schenk en Moretti (die heel bekend is als de politieman met zijn hond Rex). De kleine Horner veroverde het hart van de Oostenrijkse tv-kijkers. Het scenario is van Erich Tomek en het camerawerk werd verzorgd door Gerard Vandenberg (die o.a. heel wat afleveringen van HEIMAT vastlegde op de gevoelige laag).

Tafelspitz

1993 | Romantiek

Oostenrijk​/​​Duitsland 1993. Romantiek van Xaver Schwarzenberger. Met o.a. Christiane Hörbiger, Otto Schenk, Jan Niklas, Anika Pages en Michelle Becker.

In afwachting om in de zaak van haar moeder Karolina (H[KA3]orbiger), derde generatie restaurantuitbaatster, te stappen wil Lilli (Pages) een jaar op eigen benen staan. Ze neemt de job aan van au-pair bij de Hitchcocks, een Amerikaans gezin in Berlijn. Als Thomas Jefferson (Niklas), de baas van Mr. Hitchcock (Brigadier), op bezoek komt is iedereen in paniek. Mrs. Hitchcock (Becker) kan niet koken en de man haat restaurants. Bovendien is Jefferson erop uit om hen te vernederen, zoals hij met al zijn ondergeschikten doet. Maar het eten dat Lilli klaarmaakt is een succes en Jefferson koopt haar van de Hitchcocks over zonder dat hij haar gezien heeft. Ze reist naar Amerika met Jeffersons bediende William (Schenk). Als hij haar ontmoet wordt hij op haar verliefd zonder te beseffen dat ze eigenlijk zijn kokkin is. Oubollige Duitse romantische komedie zoals ze schering en inslag waren begin jaren 1960. Zelfs de gags zijn overjaars. Het wordt allemaal leuk gespeeld, maar het geeft je een gevoel van `d[KA1]ej[KA2]e vu`. Op enkele momenten na (o.a. de negerbediende die de achterlijke Europese meid uitlegt wat een frigo is) flauw en voorspelbaar. Uli Schwarzenberger schreef het scenario, terwijl broer en regisseur Xaver de camera bediende.

Duett

1993 | Mysterie

Duitsland​/​​Oostenrijk 1993. Mysterie van Xaver Schwarzenberger. Met o.a. Otto Schenk, Elfriede Ott, Agnes Baltsa, Karlheinz Hackl en Roswitha Szyszkowitz.

Operazangeres Baltsa in haar tv-debuut: ze speelt - uiteraard - een diva, die verwikkeld is geraakt in een chantagezaak met moord in de kringen van een voormalig Oostenrijks spionagenetwerk van de Hongaaarse geheimedienst. Commissaris Schenk is een bewonderaar van zangeres Baltsa (die in de film drie nummers weggeeft uit Cavaleria Rusticana, Tosca en Gianni Schicchi) en heeft er moeite mee om haar te pakken, als hij haar begint te verdenken. Mooie karakterrollen in deze piloot-film van de voormalige cameraman van Fassbinder, die ook de fotografie deed. Knut Boeser schreef het scenario.

Starke Zeiten

1988 | Komedie, Muziek

Duitsland 1988. Komedie van Siggi Götz, Rolf Olsen, Klaudi Fröhlich en Otto Retzer. Met o.a. Helmut Fischer, Zachi Noy, Hans-Joachim Kulenkampf, Otto Schenk en Michael Winslow.

STARKE ZEITEN bestaat uit zes verschillende verhalen. In meer en minder originele sc[KA2]enes zorgen bekende film- en tv- komieken (waaronder Michael Winslow van POLICE ACADEMY) voor vermaak. Scenario van Otto W. Retzer, Helmut Fischer (verhaal 1), Rolf Olsen (verhaal 2), Erich Tomek (verhalen 3, 5 en 6), Siggi G[KA3]otz (verhaal 4). Camerawerk van Heinz Hölscher en Franz X. Lederle.

Eine Bla[KL29]blaue Frauenschritt (2)

1984 |

Duitsland 1984. Axel Corti. Met o.a. Friedrich von Thun, Gabriel Barylli, Krystyna Janda, Friederike Kammer en Otto Schenk.

In het tweede deel van deze mini-serie zitten dezelfde hoofdrollen, maar zijn de bijrollen ingevuld door nieuwe personages die in het eerste deel (nog) niet voorkwamen. Von Thun - in gewetensnood - heeft een ontmoeting met Kammer, die hem over de afgrijselijke jodenvervolgingen in Duitsland vertelt. Terwijl hij zich afvraagt wat hij bereikt zou hebben, als hij Kammer trouw gebleven zou zijn, verandert dit gesprek evenwel zijn leven op radicale wijze. De handeling speelt zich af in Wenen 1936.

Komtesse Mizzi

1975 |

Oostenrijk 1975. Otto Schenk. Met o.a. Romuals Pekny, Karl Schènbèck en Christine Ostermayer.

In het tweede deel van deze mini-serie zitten dezelfde hoofdrollen, maar zijn de bijrollen ingevuld door nieuwe personages die in het eerste deel (nog) niet voorkwamen. Von Thun - in gewetensnood - heeft een ontmoeting met Kammer, die hem over de afgrijselijke jodenvervolgingen in Duitsland vertelt. Terwijl hij zich afvraagt wat hij bereikt zou hebben, als hij Kammer trouw gebleven zou zijn, verandert dit gesprek evenwel zijn leven op radicale wijze. De handeling speelt zich af in Wenen 1936.

Immer Ärger mit Hochwürden

1972 | Komedie

Duitsland 1972. Komedie van Harald Vock. Met o.a. Georg Thomalla, Peter Weck, Heinz Reincke, Otto Schenk en Chris Roberts.

Een nog flauwer weliswaar op zichzelf staand vervolg op de komedie Hochwürden drückt ein Auge zu; dit keer raakt dorpspastoor Himmelreich (Thomalla) betrokken bij de strijd om een eilandje in het meer, waar hij een weeshuis wil stichten, terwijl ondernemer Springer (Weck) er een toeristencentrum van wil maken.

Dunja

1955 | Drama

Oostenrijk 1955. Drama van Josef von Báky. Met o.a. Eva Bartok, Ivan Desny, Karlheinz Böhm, Walter Richter en Eva Zilcher.

Eva Bartok als Doenja, Böhm als brave vaandrig Mitja en Richter als postmeester zijn bleke afschaduwingen van de figuren uit Gustav Ucicky's DER POSTMEISTER uit 1940. Het scenario is van Emil Burri en Johannes Mario Simmel naar de novelle van Alexander S. Puschkin. Het camerawerk is van Günther Anders en Hannes Staudinger.