Jean Gourguet

Regisseur

Jean Gourguet is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Les Premiers outrages

1955 | Familiefilm

Frankrijk 1955. Familiefilm van Jean Gourguet. Met o.a. Françoise Vatel, Maurice Sarfati, Marianne Lecène, Louis Seigner en Roger Dumas.

Een scholier krijgt via bijlessen contact met een oudere vrouw. Hij krijgt een verhouding met haar en wekt zo de jaloezie van zijn vriendinnetje. Na de hieruit resulterende complicaties breekt de jongen met beiden om zich aan zijn studie en een degelijk dienstmeisje te wijden. Deze voor de jaren 1950-60 typerende film over de 'rijpende jeugd' heeft weinig diepgang of andere kwaliteiten, maar de jonge rolbezetting zorgt voor enige frisheid.

La Fille perdue

1953 | Drama

Frankrijk 1953. Drama van Jean Gourguet. Met o.a. Claudine Dupuis, Gérard Landry, Dora Doll, Robert Berri en André Roanne.

Een plattelandsmeisje wordt in een havenstad zwanger gemaakt door een onderwereldfiguur die haar dwingt het kind af te staan. Tot inkeer gekomen trouwt ze met een jeugdvriend en wil haar dochter terug, als de vroegere verleider het haar opnieuw lastig komt maken. Deze melodramatische B-film werkt alle clichés van het genre op een rijtje af en blijft op al die onderdelen ver onder de maat.

Les orphelins de Saint-Vaas

1948 | Drama

Frankrijk 1948. Drama van Jean Gourguet. Met o.a. Zizi, Suzanne Grey, Lucile Mohain, Georges Chamarat en Albert Parrain.

De beschrijving van een familiedrama in genoemde provincieplaats, zich afspelend onder de bange ogen van drie kinderen. Een knap slot, omdat het alles in het midden laat. Een tamelijk realistische en soms subtiele schets. Wat een verrassing te ontdekken dat een film van Jean Gourguet nu eens te pruimen is!

Son dernier rôle

1946 | Drama, Romantiek

Frankrijk 1946. Drama van Jean Gourguet. Met o.a. Gaby Morlay, Marcel Dalio, Jean Tissier, Jean Debucourt en Georges Chamarat.

Een bewerking - door Jean Paul Lechanois - van een huilerig melodrama naar de roman van Lajos de Zilahy over een actrice die opgegeven is door de artsen en die haar laatste rol speelt: die van oude dame. Ze trekt zich terug in Annecy voordat ze naar Parijs terugkeert om te sterven bij haar minnaar. Het is moeilijk dit scenario zo te verfilmen dat het niet ongewild belachelijk wordt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jean Gourguet op televisie komt.

Reageer