Tomasz Stockinger

Acteur

Tomasz Stockinger is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Łza ksiecia ciemnosci

1992 | Thriller

Polen 1992. Thriller van Marek Piestrak. Met o.a. Tomasz Stockinger, Hanna Dunowska en Vassili Lanovoi.

Een romanschrijfster haalt haar inspiratie uit haar hallucinatorische nachtmerries, die niet moeilijk te vinden zijn in het door het spook van een naderende oorlog geplaagde Polen van 1936. Nadat een hoteldetective haar weet te redden van een mysterieuze moordaanslag, ontstaat op slag veel belangstelling voor de vrouw, zowel bij politie als geheime diensten van diverse landen. Bevreemdend eerbetoon aan de Amerikaanse film noir uit de jaren rond 1945, inclusief sjofele detective met slappe vilthoed. De film maakt maximaal gebruik van het angstwekkende klimaat dat het land in die tijd in zijn greep had. Het scenario van Piestrak vermengt de politieke, historische realiteit met een schitterend vertelt fictief suspense-verhaal. Als toegift is de aftiteling in de vorm van een expressionistische tekenfilm gegoten. Wazig- dromerige fotografie van Roman Suszynsky.

Ostrze na ostrze

1983 | Avonturenfilm, Historische film

Polen 1983. Avonturenfilm van Tadeusz Junak. Met o.a. Tomasz Stockinger, Anna Dymna, Jerzy Karaskiewicz, Gustaw Lutkiewicz en Tadeusz Paradowicz.

Een 18de-eeuws Pools avonturenverhaal. De jonge landjonker Wolski wordt benoemd tot sheriff, is een corrupte edelman te slim af, verslaat in een schermduel een onaangepaste figuur die de streek onveilig maakt en keert als gelukkig man terug naar zijn trouwe geliefde Konstancja. Kleurrijke kostuums, maar de vaart in de film wordt te vaak onnodig verstoord door rhetorische passages.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tomasz Stockinger op televisie komt.

Reageer