Javier Aguirre is regisseur.
Er zijn 34 films gevonden.

la Diputada

1987 |

Spanje 1987. Javier Aguirre. Met o.a. Victoria Vera, Javier Escrivá, Juanjo Puigcorbé en José Luis de Vilallonga.

Een gematigde politieke partij, financieel gesteund door de bank, slaagt erin de partijleidster een zetel te bezorgen. Eenmaal aan de macht, houdt ze zich niet aan de doelstellingen van de partij. Afschuwelijke film, zogenaamde politieke fictie met in de hoofdrol de onbekwame, aanmatigende, onverdraaglijke en pedante Victoria Vera. De film is in elk opzicht mislukt.

El polizón de Ulises

1987 |

Spanje 1987. Javier Aguirre. Met o.a. Ana Mariscal, Aurora Bautista en Imperio Argentina.

Een gematigde politieke partij, financieel gesteund door de bank, slaagt erin de partijleidster een zetel te bezorgen. Eenmaal aan de macht, houdt ze zich niet aan de doelstellingen van de partij. Afschuwelijke film, zogenaamde politieke fictie met in de hoofdrol de onbekwame, aanmatigende, onverdraaglijke en pedante Victoria Vera. De film is in elk opzicht mislukt.

El Polizón del Ulises

1987 | Familiefilm

Spanje 1987. Familiefilm van Javier Aguirre. Met o.a. Imperio Argentina, Aurora Bautista, Ana Mariscal en Rogelio Ibañez.

Drie ongetrouwde zusters vinden op een dag een baby. Ze voeden het kind op, totdat een vluchteling ermee bevriend raakt waardoor alles ingewikkeld wordt. In deze film brengt de omstreden Aguirre drie oude sterren van de Spaanse cinema bij elkaar, met als enig resultaat een saaie, smakeloze en onuitstaanbare film.

La Monja alferez

1986 | Avonturenfilm

Spanje 1986. Avonturenfilm van Javier Aguirre. Met o.a. Esperanza Roy, Blanca Marsillach, Conrado San Martín, María Silva en Isabel Luque.

De geschiedenis van Catalina de Erauso die, aan het eind van de zestiende eeuw, vermomd als man uit een klooster ontsnapte en soldaat werd. Tamelijk moeizaam, en simpel van uitvoering, bovendien te lang. In de rolverdeling vallen verder op: Paula Molina en Isabel Luque (die niet onverdienstelijk speelt)

Martes y trece, ni te cases ni te embarques

1982 | Komedie

Spanje 1982. Komedie van Javier Aguirre. Met o.a. Luis Barbero, Agust´n Gonzçlez en Amparo Soler Leal.

De geschiedenis van Catalina de Erauso die, aan het eind van de zestiende eeuw, vermomd als man uit een klooster ontsnapte en soldaat werd. Tamelijk moeizaam, en simpel van uitvoering, bovendien te lang. In de rolverdeling vallen verder op: Paula Molina en Isabel Luque (die niet onverdienstelijk speelt)

Martes y 13, ni te cases ni te embarques

1982 | Komedie

Spanje 1982. Komedie van Javier Aguirre. Met o.a. Martes y 13, Amparo Soler Leal en Agustín González.

Drie buitensporige vrienden runnen een huwelijksagentschap. Een nietszeggende film die ter meerdere eer en glorie van de grove grappigheid van het komische trio 'Martes y 13' gemaakt werd.

Los Pajaritos

1982 | Musical, Drama

Spanje 1982. Musical van Javier Aguirre. Met o.a. María Jesús, Antonio Garisa, Eva Celdrán en José Cerro.

Een in een crisissituatie verkerend theater komt zijn problemen te boven dankzij een nieuwe vrouwelijke ster die accordeon speelt. Deze film is onuitstaanbaar.

Las Locuras de parchís

1982 | Familiefilm

Spanje 1982. Familiefilm van Javier Aguirre. Met o.a. Parchís, Rodrigo Valdecantos, Ricardo Merino en Manuel Alexandre.

De hoofdpersonen keren terug naar de kostschool. Het vervolg op LA GUERRA DE LOS NIÑOS en net zo afschuwelijk als die film zelf.

En busca del huevo perdido

1982 | Komedie

Spanje 1982. Komedie van Javier Aguirre. Met o.a. Hnas. Hurtado, Rafaela Aparicio en Florinda Chico.

Drie zusters zijn vastbesloten om hoe dan ook televisiesterren te worden. Echt een pijnlijke komedie, uitsluitend gemaakt ter meerdere eer en glorie van de drie onuitstaanbare zusters Hurtado.

Vida perra

1981 | Drama

Spanje 1981. Drama van Javier Aguirre.

De herinnering van een gefrustreerde provinciaalse oude vrijster. Een onuitstaanbare produktie, die gemaakt is op basis van monologen van Roy, vrouw van de regisseur en de enige actrice in de film.

La Segunda guerra de los niños

1981 | Familiefilm, Muziek

Spanje 1981. Familiefilm van Javier Aguirre. Met o.a. Parchís, Rodrigo Valdecantos, Manuel Alexandre en Ricardo Merino.

De directeur van een internaat kan niet goed opschieten met een groep kinderen die erg veel van zingen houdt. Het vervolg op de eveneens onuitstaanbare LA GUERRA DE LOS NIÑOS.

La Guerra de los niños

1980 | Familiefilm, Musical

Spanje 1980. Familiefilm van Javier Aguirre. Met o.a. Rodrigo Valdecantos, Manuel Alexander, Ricardo Merino, Paloma Hurtado en Fernanda Hurtado.

De school van de geliefde oude schoolmeester Don Matias dreigt afgebroken te worden. Enkele ondernemende kinderen gaan daarom tot actie over. Vlotte en onderhoudende film tegen een toepasselijk muzikaal decor. De film is op video verschenen onder de titel: THE CHILDREN'S WAR.

Rocky carambola

1979 | Familiefilm, Avonturenfilm

Spanje/Mexico 1979. Familiefilm van Javier Aguirre. Met o.a. Torrebruno, Ariadna Welter, Jos é Sazatornil en María Kosti.

De wederwaardigheden van een ongelukkige circusclown. Een vreselijke film, die voor kinderen bestemd zou zijn.

Esposa de día, amante de noche

1977 | Komedie

Spanje 1977. Komedie van Javier Aguirre. Met o.a. Fiorella Faltoyano, Francisco Cecilio, Juan Luis Galiardo en Pilar Velázquez.

De moeite die een echtpaar zich getroost om elkaar trouw te blijven. Eenvoudigweg een zeer slechte film.

Carne apaleada

1977 | Drama

Spanje 1977. Drama van Javier Aguirre. Met o.a. Esperanza Roy, Bárbara Rey, Elisa Montés, Julieta Serrano en Terele Pávez.

In een vrouwengevangenis raken twee gevangenen nauw met elkaar bevriend. Een enigszins ruw gevangenisdrama met een lauwe cinematografische levendigheid.

Acto de posesión

1977 | Romantiek, Erotiek

Mexico/Spanje 1977. Romantiek van Javier Aguirre. Met o.a. Amparo Muñoz, Isela Vega, Patxi Andion en Rosa Valenty.

Een hartstochtelijke liefde eindigt in een tragedie. Deze zeer slechte pseudo-erotische film,sterk beïnvloed door het Mexicaanse feuilletonachtige genre, heeft het paar Amparo Muñoz/Patxi Andion in de hoofdrollen. Zij waren in die tijd een écht paar.

Acto de posesion

1977 |

Spanje 1977. Javier Aguirre. Met o.a. Rosa Valenty, Patxi Andion en Amparo Munoz.

Een hartstochtelijke liefde eindigt in een tragedie. Deze zeer slechte pseudo-erotische film,sterk beïnvloed door het Mexicaanse feuilletonachtige genre, heeft het paar Amparo Muñoz/Patxi Andion in de hoofdrollen. Zij waren in die tijd een écht paar.

La Iniciación en el amor

1976 | Romantiek

Spanje 1976. Romantiek van Javier Aguirre. Met o.a. María del Mar, José Maya, Agata Lys, Perla Cristal en Rossana Yanni.

De liefdesgeschiedenis van de geitenherder Dafnis en de schapenherderin Cloe in het Griekenland van de tweede eeuw. Een volstrekt belachelijke film die ook bekend staat als DAFNIS Y CLOE.

Ligeramente viudas

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Javier Aguirre. Met o.a. Esperanza Roy, José Sazatornil, Francisco Valladares en María Kosti.

Twee jonge weduwes raken bevriend met twee vrijgezellen. Een komedie zonder enige charme.

Soltero y padre en la vida

1974 | Komedie

Spanje 1974. Komedie van Javier Aguirre. Met o.a. José Sacristán, Antonio Ferrandis en Florinda Chico.

Een jongen heeft een kind bij een mooie buitenlandse vrouw. In één woord afschuwelijk.

El Insólito embarazo de los Martínez

1974 | Komedie

Spanje 1974. Komedie van Javier Aguirre. Met o.a. José Sazatornil, Esperanza Roy, Mari Carmen Prendes en Tomás Zori.

Op de terugweg van de huwelijksreis ontdekt een man, dat hij degene is die in verwachting is... Groteske humor die op de gebruikelijke onbekwame wijze door Aguirre gebracht wordt.

Volveré a nacer

1973 | Musical, Erotiek

Mexico/Spanje 1973. Musical van Javier Aguirre. Met o.a. Raphael, Isela Vega, Hector Suárez en Verónica Castro.

Een beroemde zanger verdeelt zijn liefde tussen een vrouw op rijpere leeftijd en een jong maagdelijk meisje. Het cinematografische verval van de luisterrijke Raphael.

El Mejor regalo

1973 | Familiefilm

Spanje 1973. Familiefilm van Javier Aguirre. Met o.a. Carlitos Selles, Teresa Gimpera, Jorge Rivero en Antonio Garisa.

Een lieftallig kind is een waar genot voor de hele familie. Onuitstaanbaar.

El Jorobado de la morgue

1973 | Horror

Spanje 1973. Horror van Javier Aguirre. Met o.a. Paul Naschy, Rossana Yanni, Maria Perschy, Alberto Dalbes en Vic Winner.

Een gebochelde is het manusje-van-alles in het lijkenhuis van een Beiers ziekenhuis en assisteert bij de autopsie. Als een door hem aanbeden patiënte sterft, ontvoert hij haar lijk en laat zich misleiden door een geleerde, die zegt haar weer tot leven te kunnen brengen, zodat hij hem lijken uit het ziekenhuis brengt en als die niet toereikend zijn zelf aan het moorden slaat. Deze barokke Spaanse horror grijpt terug op de Amerikaanse traditie uit de jaren dertig en veertig - het is gepeperd met perversiteiten - maar Naschy, die het uiterlijk transformatievermogen opmerkelijk beheerst, kan zijn rol niet het noodzakelijke pathos geven.

El Asesino está entre los trece

1973 | Misdaad

Spanje 1973. Misdaad van Javier Aguirre. Met o.a. Patty Shepard, Simón Andreu, Jack Taylor, Dyanik Zurakowska en Ramiro Oliveros.

Een knappe weduwe brengt op haar landgoed de dertien mensen bijeen die worden verdacht van de moord op haar man. Al snel vinden er misdaden plaats. In de stijl van Agatha Christie gemaakt, maar toch een bijzonder trage en vervelende film, slechts opmerkelijk door de grillige rolverdeling.

El Gran amor del conde Dracula

1972 | Horror, Thriller

Spanje 1972. Horror van Javier Aguirre. Met o.a. Paul Naschy, Haydée Politoff, Rossana Yanni, Mirta Miller en Ingrid Garbo.

Ongeluk met een diligence noodzaakt de jeugdige passagiers tot overnachting in een verlaten hospitaal waar Graaf Dracula resideert. Ze worden allen tot vampiers gemaakt op [KA1]e[KA1]en meisje na, op wie Dracula echt verliefd wordt en van wie hij vrijwillige overgave verlangt. Ze weerstaat hem en pleegt zelfmoord. De op zichzelf interessante toevoeging van romantische passie aan de bekende horror, wordt n[KA2]og minder overtuigend uitgewerkt dan de `verplichte sc[KA2]enes` in hun doorzichtige trucages en (duidelijk mediterrane in plaats van Middeneuropese) lokalisering. Naschy - zonder het verhullende masker van zijn andere horror-rollen - etaleert ook alleen Spaans pathos.

El insolito embarazo de Los Martinez

1971 | Komedie

Spanje 1971. Komedie van Javier Aguirre. Met o.a. Maria Carmen Prendes, Esperanza Roy en Jose Sazatornil.

Ongeluk met een diligence noodzaakt de jeugdige passagiers tot overnachting in een verlaten hospitaal waar Graaf Dracula resideert. Ze worden allen tot vampiers gemaakt op [KA1]e[KA1]en meisje na, op wie Dracula echt verliefd wordt en van wie hij vrijwillige overgave verlangt. Ze weerstaat hem en pleegt zelfmoord. De op zichzelf interessante toevoeging van romantische passie aan de bekende horror, wordt n[KA2]og minder overtuigend uitgewerkt dan de `verplichte sc[KA2]enes` in hun doorzichtige trucages en (duidelijk mediterrane in plaats van Middeneuropese) lokalisering. Naschy - zonder het verhullende masker van zijn andere horror-rollen - etaleert ook alleen Spaans pathos.

Pierna creciente, falda menguante

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van Javier Aguirre. Met o.a. Laura Valenzuela, Emma Cohen, Fernando Fernán-Gómez, José Sacristán en Fernando Fernán Gómez.

De oorlog tussen de seksen die zich afspeelt in twee verschillende tijdperken: 1916 en 1926. Een ingenieuze en geestige komedie, één van de weinige van dit niveau die Javier Aguirre heeft gerealiseerd.

El Astronauta

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van Javier Aguirre. Met o.a. Tony Leblanc, José Luis Lopéz Vázquez, José Sazatornil en Antonio Ferrandis.

Aangespoord door de landing van de Amerikanen op de maan besluit een groep Spanjaarden een ruimteraket te bouwen. Deze komedie is typerend voor Spanje in het begin van de jaren zeventig dat toen op filmgebied een achtergebleven land was.

De profesión sus labores

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van Javier Aguirre. Met o.a. Laura Valenzuela, Alberto de Mendoza, Mónica Randall en Fernando Fernán-Gómez.

Het alledaagse leven van twee echtparen die onderling veel verschillen. Een even domme als moralistische komedie.

Una Vez al año ser 'hippy' no hace dañ

1969 | Komedie, Muziek

Spanje 1969. Komedie van Javier Aguirre. Met o.a. Tony Leblanc, Conchita Velasco, Alfredo Landa en Manolo Gómez Bur.

Een vocaal ensemble met een wat verouderd repertoire, leert een levensgenieter kennen die moderne liedjes maakt... Een poging om het in Spanje snel toenemende verschijnsel van de popmuziek belachelijk te maken onder de dekmantel van de gebruikelijke komedie.

Soltera y madre en la vida

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Javier Aguirre. Met o.a. Lina Morgan, Alfredo Landa, Manolo Gómez Bur, Soledad Miranda en José Sacristán.

Een jonge vrouw is in verwachting van haar verloofde, die net doet alsof er niets aan de hand is. Een stompzinnige en slecht gerealiseerde komedie.

Los que tocan el piano

1968 | Komedie

Spanje 1968. Komedie van Javier Aguirre. Met o.a. Tony Leblanc, Conchita Velasco, Manolo Gómez Bur en Alfredo Landa.

Een Madrileense kruimeldief wil zijn makkers op internationaal niveau tillen. Een zedenschets met weinig opmerkelijke resultaten.

Los Chicos con las chicas

1967 | Muziek, Komedie

Spanje 1967. Muziek van Javier Aguirre. Met o.a. Los Bravos, María Enriqueta Carballeira en Manolo Gómez Bur.

Het chalet waar een muziekgroep uitrust grenst aan een meisjeskostschool. Een middelmatige poging om de films van Lester (A HARD DAY'S NIGHT en HELP!) met The Beatles te imiteren, met de Spaanse popgroep Los Bravos in de hoofdrol.