Antonello Fassari

Acteur

Antonello Fassari is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Un'altra vita

1992 | Drama

Italië 1992. Drama van Carlo Mazzacurati. Met o.a. Silvio Orlando, Adrianna Bierdrzynska, Claudio Amendola, Giorgio Tirabassi en Antonello Fassari.

Saverio (Orlando), een jonge, gescheiden tandarts, krijgt het Russische meisje Alia (Biedrzynska) in zijn stoel. Als hij met zijn behandeling klaar is, verdwijnt Alia op mysterieuze wijze. Saverio, gefascineerd, gaat haar zoeken en vindt haar terug. Maar na een hete nacht is Alia opnieuw verdwenen. De verliefde tandarts gaat weer naar haar op zoek. Hij maakt kennis met een vriend van haar, die hem op het goede spoor zet. Het gaat over eenzaamheid in de grote stad. Een film om over na te denken. Het scenario is van Franco Bernini en de regisseur. Het camerawerk is van Alessandro Pesci.

Sognando la California

1992 | Komedie

Italië 1992. Komedie van Carlo Vanzina. Met o.a. Massimo Boldi, Nino Frassica, Antonello Fassari, Maurizio Ferrini en Francesca Reggiani.

Een verschrikkelijk platvloerse en oninteressante komedie, bovendien slecht geregisseerd. Dit zotte verhaal gaat over vier personen die ooit aan de medische faculteit van de Universiteit van Bologna hebben gestudeerd. Na vijftien jaar tijdens een re[KA3]unie ontmoeten ze elkaar weer. Het is augustus, de maand waarin de meeste Italianen op vakantie gaan. De vier medici besluiten hun jeugddroom waar te maken: een reis door de USA van de ene naar de andere kust. Ze landen in Miami, Florida, en huren een oude Cadillac om naar Californi[KA3]e te rijden. Boldi ontmoet zelfs Bo Derek (als zichzelf) en wordt slachtoffer van een grap met een verborgen camera. Ook bekend als CALIFORNIA DREAMING.

Non chiamarmi Omar

1992 |

Italië 1992. Sergio Staino. Met o.a. Ornella Muti, Stefania Sandrelli, Elena Sofia Ricci, Gastone Moschin en Giuliana Calandra.

Regisseur Staino schreef samen met auteur Fransesco Tullio Altan het scenario, gebaseerd op diens verhaal Nudi e crudi. De gebeurtenissen spelen zich af in een Noorditaliaanse stad op een vroege winterochtend. Aan het begin van een praatprogramma op de radio hebben enkele excentrieke figuren een afspraak. Ze komen in allerlei situaties terecht om hun afspraken te kunnen nakomen. Door de vele verschillende sketches wordt de film tamelijk chaotisch. Sommige situaties houden het precies tussen het komische en het bizarre. De kijkers weten niet of ze vermaakt worden of in de maling worden genomen.

Il muro di gomma

1991 | Mysterie

Italië 1991. Mysterie van Marco Risi. Met o.a. Corso Salani, Angela Finocchiario, Antonello Fassari, Pietro Gislandi en Carla Benedetti.

Een film die veel gevoelens losmaakte in Italië. Deze derde poging van regisseur Risi om actuele sociale en politieke kwesties aan te snijden, is op feiten gebaseerd, maar het onopgeloste raadsel rond een lijnvliegtuig dat in 1980 door een projectiel werd neergehaald, levert een onvolledig verhaal op. Salani speelt een journalist die onderzoek doet naar een ogenschijnlijk alledaagse vliegtuigramp, waarbij 81 passagiers met bestemming Sicilië om het leven zijn gekomen. Hij stuit echter op grotere raadsels: het vliegtuig werd getroffen door een projectiel van onbekende herkomst en de Italiaanse luchtmacht blijkt de zaak in de doofpot te hebben gestopt. De hele spanning in de film wordt opgebouwd rond het eenmansonderzoek van de journalist. Het einde suggereert dat een toestel van de NAVO het projectiel afvuurde. De film vormt een aanklacht tegen de arrogantie van de Italiaanse autoriteiten, die feiten achterhouden voor het publiek. Deze produktie kwam tot stand voordat de zwarte doos in het wrak werd teruggevonden, maar ook nu nog blijft het raadsel rond deze zaak onopgelost.

Il conte Max

1991 | Romantiek, Komedie

Italië 1991. Romantiek van Christian De Sica. Met o.a. Christian De Sica, Ornella Muti, Galeazzo Benti, Maria Mercader en Antonello Fassari.

Dit is de derde filmversie van Conte Max. De eerste was met Vittorio De Sica, Christians vader, de tweede met Alberto Sordi. In deze moderne versie is Benti de berooide graaf, die een monteur uit Rome (De Sica jr.) de fijne kneepjes bijbrengt van de burgerlijke omgangsvormen. Hij tovert de jongeman om tot Graaf Max Varaldi die zijn grote liefde, een topmodel, volgt naar Parijs en Marokko. De Sica jr. kan niet tippen aan zijn vader, die Graaf Max speelde in de originele versie, maar deze herverfilming is fris en onderhoudend, doch niet uitzonderlijk.

Cartoline Italiane

1987 | Experimenteel

Italië 1987. Experimenteel van Meme Perlini. Met o.a. Geneviève Page, Lindsay Kemp, Cristiana Borghi, David Brandon en Stefano Davanzati.

Een intelligent en soms roerend produkt van Perlini's avant-gardistische toneel, met knappe vertolkingen van Genevieve Page en de sympathieke clown Lindsay Kemp. De film gaat over een jonge vrouw die zich voordoet als actrice om toegang te krijgen tot een pension dat wordt geleid door een legendarische ster van het toneel. Het pension is eigenlijk een vermomd theater dat wordt bevolkt door allerhande acteurs. Af en toe vervalt de film in herhalingen, maar al met al is het een interessant werk. Ook bekend als ITALIAN POSTCARDS.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Antonello Fassari op televisie komt.

Reageer