Wilfried Reichart

Producer

Wilfried Reichart is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Vladimir Günstig - eine trojanische Affäre

2004 | Thriller

Duitsland 2004. Thriller van Hellmuth Costard. Met o.a. Hellmuth Costard, Noemi von Alemann, Vera Appelhans, Kyne Uhlig en Claudia von Alemann.

Toen regisseur Costard kwam te overlijden werd er op zijn gedigitaliseerde montagetafel een onvoltooide film gevonden, waarvoor hij het scenario had geschreven en de dubbele hoofdrol vervulde. Omroep WDR, die de film in opdracht had gegeven, heeft het werk voltooid en zie hier het resultaat. Ergens in het Roergebied werkt Hellmuth (Costard) aan een revolutionair project met zonne-energie. Commercieel lijkt het niets waard, want niemand is ge[KA3]interesseerd in de SunMachine, behalve Vladimir (nogmaals Costard), een ex-agent van de KGB. Ze worden vrienden en Vladimir probeert Hellmuth uit te leggen dat hij onzichtbare vijanden heeft, die geen belang hebben bij de ontwikkeling ervan. Op een bepaald moment komt Noemi (Van Alemann) naar het lab en vraagt of ze Hellmuth kan spreken. Vladimir is verbaasd, dat Hellmuth doet alsof hij haar voor het eerst ziet, want hij meent haar gisteren in Hellmuths gezelschap gezien te hebben, niet wetende dat zij een dubbelgangster (Appelhans) heeft. Vladimir ziet een auto voor het lab staan en komt erachter dat Noemi een afluisterapparaatje bij zich heeft. Noemi beweert bij hoog en bij laag onschuldig te zijn, en dat zij niemand anders is dan de dochter van een oude vriendin van Hellmuth, en dat ze erin geluisd is. Daarop weten de agenten, die in de auto meeluisterden, dat ze zijn ontmaskerd, en zij bestormen het gebouw, maar Vladimir geroutineerd als altijd, is hen voor. Hellmuth, die aanvankelijk geloofde dat Vladimir paranoïde was, geeft toe dat er enkele machtige partijen zijn, die het monopolie op de energiemarkt hebben en geen nieuwlichters dulden. De moraal van het verhaal is, dat dit inderdaad waar is: alternatieve energie zoals elektrolyse bestaat allang, maar de machtige aardolieconcerns en de automobielindustrie hebben er geen baat bij, kopen het patent op om vervolgens de ontwikkelingen in de kluis te houden. Het camerawerk is van Bernd Uppnmoor.

Film Is A Battleground

1998 | Documentaire

Duitsland 1998. Documentaire van Petra Seeger. Met o.a. Rudolf Thome, Petra Seeger en Karsten Thiele.

Samen met een aantal filmstudenten draaide Seeger deze documentaire rond de opnamen van JUST MARRIED en TIGERSTREIFENBABY WARTET AUF TARZAN van de Duitse regisseur Rudolf Thome. Het grootste gedeelte is gewijd aan JUST MARRIED, een liefdesgeschiedenis met Herbert Fritsch en Waleska Hahne. Het werd een gedetailleerd verslag met voorbereidingen tot een stunt en verklaringen van de regisseur aan zijn acteurs voor het spelen van een seksscène. Discussies van Thome met zijn acteurs over de benadering van hun rol worden evenmin gemeden. Voor Thome was filmmaken vroeger een plezier, maar tegenwoordig voelen de jonge medewerkers zich super-profs die alles veel te ernstig nemen. De regisseur staat enkel nog in voor de organisatie, een weinig boeiende bezigheid. Onmiddellijk na beëindiging van JUST MARRIED begonnen de opnamen voor de tweede film, een SF- verhaal met Fritsch als tijdreiziger die de liefde komt bestuderen tegen het 2000. Tijdens het maken van deze documentaire werd Seegers camera gestolen en in een epiloog vertelt ze hoe ze hem heeft teruggekregen. Veel te technisch voor het groot publiek richt deze film zich meer tot studenten en beroepsmensen. Seeger schreef het scenario. Voor de montage tekende Dirk Schulz en achter de camera stond Uwe Teske. De titel is een citaat van Samuel Fuller.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Wilfried Reichart op televisie komt.

Reageer