Henri Szeps

Acteur

Henri Szeps is acteur.
Er zijn 9 films gevonden.

Escape of the Artful Dodger

2001 | Familiefilm, Avonturenfilm

Australië 2001. Familiefilm van Howard Rubie en Sophia Turkiewicz. Met o.a. Barry Langrishe, Rowan Witt, Henri Szeps, Phillip Hinton en Luke O'Loughlin.

Opgebouwd uit dertien afleveringen van een half uur, maar in Europa uitgezonden als een miniserie in vier delen van 320 minuten.

Travelling North

1987 | Komedie

Australië 1987. Komedie van Carl Schultz. Met o.a. Leo McKern, Julia Blake, Henri Szeps, Graham Kennedy en Michelel Fawdon.

De wat norse McKern, die reeds de zeventig is gepasseerd, ontmoet de veel jongere weduwe Blake. Samen besluiten zij aan de Australische 'Costa del Sol' te gaan wonen. Ze hebben beiden kinderen uit vorige huwelijken, die vinden het maar een rare zaak en mijden het stel. McKern blijkt aan een hartkwaal te lijden en de dokter denkt dat hij niet zo lang meer te leven heeft. Buurman Kennedy vindt Blake wel aardig en dat maakt McKern ongelukkig en zuur. Blake wenste dat ze maar niet aan deze toestand begonnen was en begint naar haar kinderen te verlangen. Goed gespeeld, realistisch drama naar het toneelstuk van David Williamson. Echter: niet ieders kopje thee.

Les Patterson Saves the World

1987 | Komedie

Australië 1987. Komedie van George Miller. Met o.a. Barry Humphries, Pamela Stephenson, Thao Penghlis, Andrew Clarke en Henri Szeps.

Vaudeville-ster Humphries zet de personages neer van zowel de blunderende Australische gezant bij de VN Sir Les Patterson als Dame Edna Everage in een spottende film over een waterpijp rokende dictator van een staatje aan de Perzische Golf, die de wereld wil chanteren met een biologisch strijdmiddel. Geen onaardige film, die echter beperkt bijft tot Humphries-fans. Regisseur Miller verwierf o.a. bekendheid met NEVERENDING STORY II.

A Tale Of Two Cities

1984 | Animatie, Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1984. Animatie van Warwick Gilbert en Di Rudder. Met o.a. Henri Szeps, Philip Hinton, Ken Wayne, Liz Horne en Moya O'Sullivan.

Het Franse lagere volk wordt uitgebuit door de aristocratie en staat op het punt hiertegen in opstand te komen. De jonge Charles Darnay, neef van de hardvochtige Graaf De Darnay, is het decadente leven van zijn familie beu en vestigt zich in Londen, waar hij verliefd wordt op Lucie, dochter van Dr. Manette, die jaren onschuldig opgesloten was in de Bastille. Nadat de revolutie in het voordeel van het volk is beslecht, wordt een vroegere bediende van Darnay gearresteerd. Uit idealisme wil Darnay hem redden. Hij keert terug naar Parijs, waar hij als aristocraat terecht moet staan. Bewerking van de roman van Charles Dickens door Russell Thornton. Het hoofdplot bleef behouden, maar in de nevenintriges werd aardig gesnoeid. Hierdoor is de samenhang van het verhaal niet altijd even duidelijk; de finale komt zelfs niet logisch over. Geschikt om kinderen wat te proeven van een van Dickens' mooiste romans, maar volwassenen doen er beter aan het boek te lezen. Voor de decors waren Alex Nicholas en David Skinner verantwoordelijk, terwijl Tom Epperson en Gary Page de camera hanteerden.

Warming up

1983 | Komedie

Australië 1983. Komedie van Bruce Best. Met o.a. Henri Szeps, Queeni Ashton, Queenie Ashton en Barbara Stephens.

Een vermakelijke film over een jonge vrouw, wier relatie op de klippen gelopen is en die probeert met haar zoontje in een plattelandsstadje in het verre westen van Australië een nieuw bestaan op te bouwen door een balletstudio over te nemen. Ze stuit aanvankelijk op tegenstand van de conservatieve bevolking, geholpen door een sheriff die het niet zo nauw neemt met de wet, maar de vrouw wint geleidelijk hun respect.

Run, Rebecca, Run!

1982 | Familiefilm, Drama

Australië 1982. Familiefilm van Peter Maxwell. Met o.a. Simone Buchanan, Adam Garnett, Henri Szeps en Adam Gernett.

De tien-jarige Rebecca (Buchanan) gaat spelevaren, drijft af en landt op een quasi onbewoond eilandje voor de kust (een uitgekauwd thema van menige Australische jeugdfilm). Daar treft ze een illegale immigrant aan, die nog niet niet de allerlaatste oversteek heeft gewaagd. Uit angst voor ontdekking en verraad - dat is zo gek nog niet, want een grote zoekactie naar Rebecca is inmiddels ontketend - berooft hij haar van haar vrijheid. De twee, die eerst door het ongewisse vijandig tegenover elkaar staan, overwinnen hun angst en Rebecca helpt hem haar vaderland binnen te komen. Ondanks het gebrek aan originaliteit is de eindbalans over deze film positief, want voor de allerjongste kijkers is het onderwerp over naastenliefde meestal nieuw. Het scenario dat niet met bekroningen zal worden overladen, is van Charles Stamp en Phil Pike stond achter de camera.

Mystery at Castle House

1982 | Familiefilm, Avonturenfilm, Misdaad

Australië 1982. Familiefilm van Peter Maxwell. Met o.a. Aileen Britton, Henri Szeps, John Cobley, Simone Buchanan en Jeremy Shadlow.

Drie kinderen ontdekken in een verlaten landhuis een misdadiger die van plan is een bank te beroven. Als de eigenares van het landhuis terugkeert, wordt ze gevangen genomen. Met de hulp van de kinderen slaagt ze erin de boeven te pakken. Gewoon een lekkere spannende jeugdfilm.

The Best of Friends

1981 | Komedie

Australië 1981. Komedie van Michael Robertson. Met o.a. Angela Punch-McGregor, Graeme Bundell, Ruth Crackknell, Henri Szeps en Sonja Tallis.

Belangrijkste vraag in deze film is of Melanie en Tom, die al vanaf hun schooldagen bevriend zijn, het ook redden als geliefden, dertig jaar later.

The Plumber

1980 | Komedie, Thriller, Horror

Australië 1980. Komedie van Peter Weir. Met o.a. Judy Morris, Ivar Kants, Robert Coleby, Candy Richmond en Henry Szeps.

Een onaardige loodgieter slaat de badkamer aan diggelen van een onwillige huurder en dat is de enige grap in een film die verder weinig om het lijf heeft. Kleine, maar amusante zwarte komedie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Henri Szeps op televisie komt.

Reageer