Vanya Tsvetkova

Acteur

Vanya Tsvetkova is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Tazi houbava zryala vuzrast

1985 | Drama

Bulgarije 1985. Drama van Hacho Boyadjiev. Met o.a. Kosta Tsonev, Vanya Tsvetkova, Nevena Kokanova, Katya Paskaleva en Dossyo Dossev.

Een zeer gerespecteerde toneelcriticus bezoekt zijn geboortestad en ontdekt daar dat zijn respect wordt getart wanneer een jonge acteur voor zijn autoriteit in het stof kruipt. Voor de criticus is dit incident nog pijnlijker omdat het hem herinnert aan zijn eigen jeugd. Een moralistisch verhaal met goed spel van Kosta Tzonev. USA-titel: THIS FINE AGE OF MATURITY.

Khan Asparoukh

1981 | Avonturenfilm, Historische film

Bulgarije 1981. Avonturenfilm van Ludmil Staykov. Met o.a. Stoyko Peyev, Anthony Genov, Bogomil Simeonov, Anton Gorchev en Stoycho Mazgalov.

Deze grootste Bulgaarse filmproduktie aller tijden is een serie van drie avondvullende films waarin de legende van de geboorte van de Bulgaarse natie wordt gereconstrueerd, gezien door de ogen van de Byzantijnse afgezant Belisarius. In FANAGORIA sluit hij vriendschap met Asparoukh, een jonge 'khan' die zijn stam uit de Kaukasus wegvoert. In THE SETTLEMENT bereikt de stam eindelijk de vruchtbare oever van de Donau. In THE LAND FOREVER vechten de mensen van Asparoukh met hulp van de slaven tegen het Byzantijnse leger van Keizer Constantijn. Het nieuwe Fanagoria wordt gesticht. Een spectaculair werk met een werkelijk epische visie, ter ere van het 1300-jarig bestaan van Bulgarije. Ook bekend als ASZPARUH.

Barierata

1979 | Drama

Bulgarije 1979. Drama van Hristo Hristov. Met o.a. Innokenti Smoktoenovsky, Vanya Tsvetkova en Maria Dimcheva.

Veelgeprezen film, waarin een componist tevergeefs probeert de barri[KA2]ere te overwinnen tussen het re[KA3]ele en het irre[KA3]ele met behulp van een toevallig ontmoete vrouw die beschikt over buitengewone begaafdheden. De bekende Russische acteur Smoktoenovsky (Hamlet) en de fragile, sensibele Tsvetkova leveren goed spel in een film die ondanks het zweverig lijkende verhaal een vaste ondergrond heeft.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Vanya Tsvetkova op televisie komt.

Reageer