Peter Gilbert

Regisseur, Producer, Cameraman

Peter Gilbert is regisseur, producer en cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

A Time for Dancing

2000 | Drama

Verenigde Staten 2000. Drama van Peter Gilbert. Met o.a. Larisa Oleynik, Shiri Appleby, Peter Coyote, Amy Madigan en Anton Yelchin.

Jules en Sam zijn schoolvriendinnen. Jules is een talentvolle danseres en heeft er alles voor over om na haar eindexamen naar de balletacademie te kunnen. Sam weet echter niet wat ze met haar leven aanmoet. Jules' droom dreigt in duigen te vallen als blijkt dat ze aan kanker lijdt.

Prefontaine

1997 | Biografie, Sportfilm, Drama, Familiefilm

Verenigde Staten 1997. Biografie van Steve James. Met o.a. Jared Leto, R. Lee Ermey en Ed O'Neill.

Sportbiografie van hardloper Steve Prefontaine, de man die begin jaren zeventig iedereen achter zich liet op de lange afstand. De 'James Dean van de atletiek' (hij stierf op 24-jarige leeftijd in een auto-ongeluk) wordt door beginnend regisseur Steve James afgeschilderd zoals hij was: een botte, vastbesloten en snelle eenling. Of zoals hij het zelf zei: 'To hell with love or country, I'm looking out for me.' Helaas kan James de niet-ingewijde kijker nauwelijks boeien met zijn knipselmapbenadering. Pluspunt is dat hij de valkuil van postume heldenverering heeft omzeild.

Hoop Dreams

1994 | Documentaire

Verenigde Staten 1994. Documentaire van Steve James. Met o.a. William Gates en Arthur Agee.

Schitterende documentaire over twee jonge zwarte tieners uit Chicago, die aan hun leven in het ghetto proberen te ontsnappen door een basketball-loopbaan op te bouwen. Gedurende zes jaar volgden de makers met een cameraploeg de twee knapen in hun resp. middelbare scholen, hun kansarme uiteengerukte gezinnen, hun hoogten en laagten in het basketbalteam van hun school, de hoop op een latere profcarrière, de vernederingen, de tegenslagen. Werd in Amerika in de bioscopen uitgebracht waar hij miljoenen toeschouwers trok.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Peter Gilbert op televisie komt.

Reageer