Rosita Quintana is acteur.
Er zijn 44 films gevonden.

Me gustan valentones

1963 | Romantiek, Musical

Mexico 1963. Romantiek van Julián Soler. Met o.a. Rosita Quintana, Luis Aguilar, Lalo González en Andrés Soler.

De bangelijke hoofdpersoon slaagt er eindelijk in de heldin te bevrijden van de boosdoener die op haar verliefd is. Een dwaze naar Mexicaanse smaak.

Escuela de valientes

1961 | Komedie

Mexico 1961. Komedie van Julián Soler. Met o.a. Piporro, Rosita Quintana, Arturo Martínez en Jaime Fernández.

Een jonge boerin moet mannelijke hulp inroepen tegen de voortdurende achtervolging door een moordenaar die haar begeert. In deze zeer vulgaire komedie werpt de nogal mannelijke vrouw zich aan het eind natuurlijk in de armen van een nog mannelijker man.

Tres balas perdidas

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Roberto Rodríguez. Met o.a. Rosita Quintana, María Victoria, Evangelina Elizondo en Julio Aldama.

Om de erfenis die hun overleden vader hen heeft nagelaten in handen te krijgen, zullen drie nogal ruwe jongens moeten trouwen. Vervelend, dwaas, routineus en absurd.

Paloma brava

1960 | Avonturenfilm

Mexico 1960. Avonturenfilm van Rogelio A. González. Met o.a. Rosita Quintana, Miguel Aceves Mejía, Sara García en Alfredo Varela jr..

Een gemaskerde jongedame wil zich wreken op een jongeman, van wie zij denkt dat hij haar zuster verkracht heeft. Het geheel is een vrouwelijke belichaming van het macho-thema in een film die voor de zoveelste keer Quintana en Garc[KA1]ia op laat draven (waarschijnlijk kunnen zij hun teksten slapend nog opzeggen).

Dónde estás, corazón?

1960 | Drama

Mexico 1960. Drama van Rogelio A. González. Met o.a. Rosita Quintana, Lola Beltrán, Amalia 'La Tariáculi' Mendoza en Miguel Aceves Mejía.

Het leven, de liefdes en duizend en een lotgevallen van drie zangers. Het is stuitend om te zien hoe Quintana de titelsong van de film inzet, terwijl zij overvallen wordt door een eindeloos aantal snikken, net als in de films van Sara Montiel. Zelden was een film zo belachelijk, snotterig en melodramatisch.

Amorcito corazón

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Rogelio A. González. Met o.a. Rosita Quintana, Fernando Casanova, Mauricio Garcés en Oscar Ortiz.

Om niet met haar man naar het platteland te hoeven gaan, wendt een vrouw voor zwanger te zijn. Opdat haar bedrog niet bij zijn terugkeer ontdekt wordt, besluit zij een kind te adopteren. Het is aangrijpend om te zien hoe de hoofdrolspelers aanhoudend schreeuwen om de onnatuurlijkheid te verhullen die inherent is aan de irritante personages die ze spelen.

Yo no me caso compadre

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Rosita Quintana, Luis Aguilar, Fernando 'Mantequilla' Soto en Genaro de Alba.

De duizend-en-één listen die een jongen verzint om de liefde van een meisje te winnen. Het verhaal is niet origineel, maar wel aardig met goede dialogen. De film werd een succes.

El Hambre nuestro de cada día

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van Rogelio A. González. Met o.a. Rosita Quintana, Pedro Armendáriz, Ignacio López Tarso en Carlos Ancira.

Een jongen die in zijn jeugd grote armoede heeft gekend, wordt schatrijk en maakt zich dan schuldig aan machtsmisbruik. Zeer macho en melodramatisch, met een vleugje maatschappijkritiek.

Calibre 44

1959 | Western

Mexico 1959. Western van Julián Soler. Met o.a. Rosita Quintana, Pedro Armendáriz, Eulalio 'Piporro' González en Rodolfo Landa.

Een tweeling wordt na de moord op hun vader gescheiden. De ene wordt grootgebracht door een vriend van de overledene en de ander door diens moordenaar. Groot geworden, komen zij tegenover elkaar te staan, totdat zij hun werkelijke identiteit ontdekken. Met heel gebrekkige middelen gemaakt. Was het begin van de samenwerking tussen de producent Sotomayor en de komiek 'Piporro'.

Siempre estaré contigo

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Julián Soler. Met o.a. Rosita Quintana, Rafael Bertrand, Carlos Riquelme en Chucho Salinas.

Een zangeres vecht met al haar kracht tegen het drankprobleem van haar man. Niet geheel vrij te pleiten van plagiaat van THE COUNTRY GIRL, maar vooruit: draaglijk.

Mi niño, mi caballo y yo

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Rosita Quintana, Miguel Aceves Mejía, Cesáreo Quezadas en Alfredo Varela.

Dankzij de inspanningen van een non krijgt een zoon bewondering voor zijn vader. Pover.

Me gustan valentones

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Julián Soler. Met o.a. Luis Aguilar, Rosita Quintana, Eulalio 'Piporro' González en Andrés Soler.

Teneinde zich te ontdoen van haar talrijke aanbidders, trouwt een rijke grootgrondbezitster met een zojuist uit de VS aangekomen Mexicaan, die echter, tot algemeen vermaak van het dorp, helemaal niet zo'n macho blijkt te zijn als zij wel zou willen. Een volmaakt oninteressante verontschuldiging van het machismo.

Carabina 30-30

1958 | Avonturenfilm, Musical

Mexico 1958. Avonturenfilm van Miguel M. Delgado. Met o.a. Rosita Quintana, Luis Aguilar, Pedro Galindo en Andrés Soler.

Een leider van de revolutie wil trouwen met een meisje dat hem echter afwijst omdat zij verliefd is op zijn luitenant. Plagiaat, maar zelfs dat is nog te veel eer, van WINCHESTER 73 van Anthony Mann uit 1950. Het gebrek aan actie probeert men te verbloemen met een groot aantal liedjes.

Valentina

1957 | Komedie

Spanje/Italië 1957. Komedie van Mario Girolami. Met o.a. Rosita Quintana, Claudio Villa, Miguel del Castillo en Nelly Morelli.

Een oud mannetje neemt de uitdaging aan om de problemen van een ongelukkig verloofd stel op te lossen. Deze curieuze en weinig bekende produktie vertoont veel gelijkenis met het beroemde verhaal van Richard Matheson.

El Zarco

1957 | Avonturenfilm

Mexico 1957. Avonturenfilm van Miguel M. Delgado. Met o.a. Pedro Armendáriz, Rosita Quintana, Armando Silvestre en José Elías Moreno.

Een bandiet, bijgenaamd 'El Zarco', zaait verwarring in een streek maar wordt verliefd op een rijke grootgrondbezitster, waarmee hij op de vlucht gaat, achtervolgd door haar erfgenaam. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Ignacio M. Altamirano, een klassieke Mexicaanse roman uit de 19e eeuw. De film brengt het niet verder dan tot een melodramatische avonturenfilm, met de allure van een mislukte superproduktie.

Que seas felíz!

1956 | Drama, Misdaad

Mexico 1956. Drama van Julián Soler. Met o.a. Rosita Quintana, Miguel Aceves Mejía, Alberto de Mendoza en Lucho Gatica.

Eenmaal getrouwd met een gewetenloze gokker raakt een beroemd zangeres in allerlei verwikkelingen verzeild. Verdient vermelding als [KA1]e[KA1]en van de absolute dieptepunten uit de Geschiedenis van de Film (en dat is heel wat)

Melodías de amor

1956 | Romantiek

Spanje/Mexico 1956. Romantiek van Alejandro Galindo. Met o.a. José Suárez, Rosita Quintana en José Elías Moreno.

Een verliefd stel komt tot de ontdekking dat hun respectievelijke ouders reeds vele generaties vijanden van elkaar zijn. Een onbelangrijk melodrama zonder verrassingen.

Cuando México canta

1956 | Musical

Mexico 1956. Musical van Julián Soler. Met o.a. Fernando Soler, Rosita Quintana, Raúl Ramírez en Domingo Soler.

Een beroemd componist wordt de zangleraar van een meisje dat hij beroemd wil maken. Afschuwelijke décors en een nog verschrikkelijker mise-en-scène.

Cielito lindo

1956 | Avonturenfilm, Musical

Mexico 1956. Avonturenfilm van Miguel M. Delgado. Met o.a. Rosita Quintana, Luís Aguilar, Carlos López Moctezuma en Pedro Galindo.

Ten tijde van de Mexicaanse Revolutie moeten twee geliefden van elkaar scheiden. Deze film wil ons doen geloven dat de Revolutie door liedjes werd gewonnen. Dom hè?

Tres melodías de amor

1955 | Drama

Spanje/Mexico 1955. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Rosita Quintana, Mimí Canales, José Suárez en José Elías Moreno.

Een zangeres wordt verliefd op een jongen maar kan niet met hem trouwen omdat hij verloofd is met de dochter van de Gouverneur. Een redelijk goed verhaal, goede acteurs, serieuze regie; toch een saaie, eentonige en belachelijke film. Vreemd, niet?

Serenata en México

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Rosita Quintana, Luis Aguilar, Abel Salazar en Nacho Contla.

Een verliefd zangduo gaat uit elkaar als het meisje een exclusief contract aangeboden krijgt. Een verhaal is nauwelijks te ontdekken tussen zoveel liedjes.

Y mañana serán mujeres!

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Rosita Quintana, Roberto Cañedo, Carmen Iñarra en Jaime Fernández.

Een lerares wordt door de ouders van een leerlinge uitgenodigd om de vakantie op hun ranch door te brengen. Daar ontdekt zij dat de ouders helemaal niet naar hun dochters omkijken, omdat zij het veel te druk hebben met hun sociale verplichtingen. Ondanks goede dialogen en een correcte techniek, is de film niet veel meer dan een conventioneel melodrama.

A los cuatro vientos

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Adolfo Fernández Bustamante. Met o.a. Rosita Quintana, Miguel Aceves Mejía, Joaquín Pardavé en René Cardona.

Een meisje met zangtalent krijgt een contract aangeboden van een impresario. Hij wil een ster van haar maken. Zij neemt de aanbieding aan, maar verliest daardoor haar vriend. Niet te genieten, dit melodrama.

La Duda

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Rosita Quintana, Francisco Petrone, Víctor Parra en Magda Guzmán.

Een eminent geleerde verdenkt zijn vrouw van overspel met een collega. Het enige vermeldenswaardige is dat dit de eerste Mexicaanse film was die op cinemascope formaat vertoond moest worden.

El Valor de vivir

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Tito Davison. Met o.a. Arturo de Córdova, Rosita Quintana, María Douglas en Julio Villarreal.

Een musicus wordt in de gevangenis gezet, omdat zijn melodieën geheime codes voor de vijand zouden zijn. Een aanstellerige en vulgaire film met een abominabele regie.

Sor Alegría

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Tito Davison. Met o.a. Rosita Quintana, Carmen Montejo, Carmen González en Andrea Palma.

Een klooster wordt uit een penibele financiële situatie gered, dankzij één van de nonnetjes. Een nietszeggende film.

Mujeres que trabajan

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Rosita Quintana, Columba Domínguez, Alberto Carriere en Andrea Palma.

De eigenares van een modehuis ontdekt dat haar getrouwde vriend een van haar medewerksters zwanger heeft gemaakt en besluit hem te vermoorden. Een armetierig melodrama waarin het prototypische revuetheater is vervangen door een modehuis. Desondanks komt het allemaal op hetzelfde neer.

La Ausente

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Arturo de Córdova, Rosita Quintana, Andrea Palma en María Douglas.

Na de dood van zijn vrouw trouwt een weduwnaar met de instructrice van zijn dochter, daarmee de afgunst opwekkend van de zuster van de overledene die op hem verliefd is. Overduidelijk plagiaat van REBECCA, vol stompzinnige verwikkelingen.

Demonio y carne

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Luis Buñuel. Met o.a. Rosita Quintana, Fernando Soler, Victor Manuel Mendoza, Matilde Palau en Fernando Soler.

Een uit de gevangenis ontvlucht meisje komt bij een familie werken waar ze de hartstochten opwekt van heer en knecht ... Een wat onpersoonlijk melodrama, dat ook nog middelmatig gespeeld wordt. Buñuel nam deze film, die enigszins op LE JOURNAL D'UNE FEMME DE CHAMBRE lijkt, in twintig dagen op. Ook bekend onder de titel SUSANA.

Yo quiero ser tonta

1950 | Komedie

Mexico 1950. Komedie van Eduardo Ugarte. Met o.a. Fernando Soler, Sara García, Rosita Quintana en Angel Garasa.

Een kapper droomt ervan dat zijn zoon stierenvechter en zijn dochter zangeres wordt. Geen van beiden bereiken hun doel. Een rommelige komedie waarin de grootheidswaanzin van de acteurs meer opvalt dan die van de personages.

Mi querido capitán

1950 | Komedie, Musical

Mexico 1950. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Fernando Soler, Sara García, Rosita Quintana en Felipe de Alba.

Door allerlei listen wordt een groep losbandige vrienden op het liefdespad door hun vrouwen ontmaskerd. Een acceptabele komedie.

Menores de edad

1950 | Komedie

Mexico 1950. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Abel Salazar, Rosita Quintana, Emperatríz Carvajal en Miguel Manzano.

Een meisje wil zich als kind verkleden om in contact te komen met een presentator van kinderprogramma's. Haar moeder, een weduwe die opnieuw gaat trouwen, vindt het een goed idee, omdat zij dan jonger lijkt in de ogen van haar aanstaande echtgenoot. Eén opeenvolging van grimassen van de acteurs. Uitermate zwak.

Yo soy charro de levita

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Tin Tan, Marcelo en Rosita Quintana.

Door een aantal slimme truukjes lukt het een paar zwervers de zoon van de dorpstiran te laten trouwen met de vrouw die al een baby van hem had. De film is eenvoudig, maar beslist aardig mede dankzij het goede acteerwerk van de komiek 'Tin Tan'.

Una Canción a la Vírgen

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van René Cardona. Met o.a. Luis Aguilar, Rosita Quintana, Alicia Caro en El Chicote.

De omzwervingen en de misère van een paar goede mensen vormen het toppunt van aanstellerij.

Tú, sólo tú

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Rosita Quintana, Luis Aguilar, Luis Alcoriza en Arturo Soto Rangel.

Als een jongeman naar de stad gaat om zijn verloofde op te zoeken, blijkt dat zij bij een cabaret werkt. Vanaf dat moment geraken de personages in allerlei verwikkelingen, die ertoe moeten leiden dat zij bij hem terug komt. Onsamenhangend en absurd; de regisseur heeft geen flauw idee gehad van wat hij aan het filmen was.

Opio

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Ramón Peón. Met o.a. Rosita Quintana, Domingo Soler en Tito Junco.

Door haar minnaar raakt een vrouw, moeder van een baby, verslaafd aan opium en wordt zij gedwongen te trouwen met een oude rijkaard. Het wereldje van drugsverslaafden wordt weergegeven door verdraaide camerabeelden. Eigenlijk geeft de hele film een verkeerde voorstelling van zaken.

Novia a la medida

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Sara García, Rafael Baledón, Rosita Quintana en Amalia Aguilar.

De vader van de lieftallige Rosa krijgt een epileptische aanval. Meteen denkt iedereen dat hij dood is. Deze enigszins Spaans aandoende, macabere komedie zit vol met misplaatste cabaretnummers en gaat enigszins de mist in.

No me defiendas compadre

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Tin Tan, Rosita Quintana, Marcelo en Juan García.

De film beschrijft, op een sympathieke en interessante manier, de duizend en één moeilijkheden die zich afspelen op een wijkbureau van de politie.

Dos gallos de pelea

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Raúl de Anda. Met o.a. Luis Aguilar, Rosita Quintana, Dagoberto Rodriguez en Sara Montes.

Twee neven zetten de boel op stelten bij het in ontvangst nemen van een erfenis. Zij worden gearresteerd en gedwongen de straten te vegen. Deze zeer slechte komedie lijkt erg veel op El Tenorio van Zorilla.

La Ultima noche

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van René Cardona. Met o.a. Ramón Armengod, Rosita Quintana en Oscar Pulido.

Een pianist en een danseres worden verliefd op elkaar en trouwen. Door een ongeneeslijke ziekte van de man ontstaan er problemen. De film is overdreven sentimenteel en flauw.

La Santa del barrio

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Esther Fernández, Ramón Armengod en Rosita Quintana.

Door boze tongen en kwaad opzet van de buren, gaat een verloofd stel uit elkaar en leidt een triest leven. Dit vreselijke drama is zeer verwarrend gemonteerd.

El Angel caido

1948 | Drama

Mexico/Cuba 1948. Drama van Juan Ortega J.. Met o.a. Rosita Quintana, Rafael Baledón en José María Linares.

Omdat een gewetenloze man de vrouw van zijn ondergeschikte begeert, gaat het huwelijk van het echtpaar kapot. Deze film is wel erg wreed.

Calabacitas tiernas

1948 | Komedie

Mexico 1948. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Tin Tan, Rosita Quintana en Amalia Aguilar.

Dankzij een aantal misverstanden zetten een komiek en zijn verloofde een cabaret op. Deze aardige komedie is zeer goed door het publiek ontvangen. Terecht want het is een leuke film.

Ay, Palillo, no te rajes!

1948 | Komedie

Mexico 1948. Komedie van Alfonso Patiño Gómez. Met o.a. Jesús Martinez 'Palillo', Rosita Quintana en Roberto Soto.

Een aan lager wal geraakte violist raakt betrokken bij enkele gemeenteraadsverkiezingen. Deze poging om op enigszins humoristische wijze kritiek te leveren op de politiek mislukt jammerlijk. De regisseur is dan ook snel van het toneel verdwenen.