Carol Ohmart is acteur.
Er zijn 9 films gevonden.

The Spectre of Edgar Allan Poe

1972 | Biografie, Horror

Verenigde Staten 1972. Biografie van Mohy Quandour. Met o.a. Robert Walker, Mary Grover, Cesar Romero, Tom Drake en Carol Ohmart.

De loopbaan van Edgar Allan Poe (1809-1849) wordt uit de doeken gedaan aan de hand van incidenten, die met het leven en werk van de grote Amerikaanse auteur volstrekt niets (!), maar àlles met goed in de markt liggende horrortaferelen te maken hebben: enge kelders, slangenkuilen, monsters, waanzinnige geleerden, bloedige moorden, enz. Er is zelfs een verwoestende popsong, niet verrassend 'Leonore' getiteld. Slechts als curiosum is deze film het aanzien waard.

Spider Baby, or the maddest story ever told

1964 | Horror

Verenigde Staten 1964. Horror van Jack Hill. Met o.a. Sid Haig, Jill Banner, Mantan Moreland, Beverly Washburn en Carol Ohmart.

Een aardige griezelfilm over de fratsen van een zeer ongewone - en zieke -familie. Op zijn best zowel angstaanjagend als komisch. Chaney is de chauffeur van het gezelschap en zingt de titelsong! Ook bekend als THE LIVER EATERS.

One Man's Way

1964 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 1964. Biografie van Denis Sanders. Met o.a. Don Murray, Diana Hyland, Veronica Cartwright, Ian Wolfe en Virginia Christine.

Een smaakvolle gefingeerde biografie van Norman Vincent Peale, waarin zijn religieuze overtuigingen en preken aan de orde komen; Murray in een serieuze hoofdrol.

The Scavengers

1959 | Misdaad

Verenigde Staten 1959. Misdaad van John Cromwell. Met o.a. Vince Edwards en Carol Ohmart.

Edwards laat zich in met duistere vrouwen en nog ergere moordenaars in het Oosten. De locaties zijn mooi en Cromwell is een te goed regisseur voor dit genre.

Naked Youth

1959 | Drama

Verenigde Staten 1959. Drama van John F. Schreyer. Met o.a. Carol Ohmart, Robert Hutton, Steve Rowland, Jan Brooks en Robert Arthur.

Afschuwlijk prutswerk over drugssmokkel, moord en uit een tuchthuis weggelopen jongeren. Muziek met veel loeiende saxofoons en bongo's. Ook bekend als WILD YOUTH.

Born Reckless

1959 | Romantiek

Verenigde Staten 1959. Romantiek van Howard W. Koch. Met o.a. Mamie Van Doren, Jeff Richards, Arthur Hunnicut, Carol Ohmart en Tom Duggan.

Een op maat gesneden, veelbelovende stoeipartij met Van Doren en Richards die verliefd op elkaar zijn en ook nog succes zoeken bij de rodeo.

House on Haunted Hill

1958 | Horror

Verenigde Staten 1958. Horror van William Castle. Met o.a. Vincent Price, Carol Ohmart, Richard Long, Alan Marshal en Elisha Cook jr.

E[KA1]en van Castle`s meest geslaagde griezelfilms. Het echtpaar Price-Ohmar kan elkaar niet uitstaan. Voor de trouwdag huurt de schatrijke Price een berucht spookhuis en hij nodigt vijf mensen uit, waaronder eigenaar Cook Jr., die elk tienduizend dollar zullen ontvangen als ze de hele nacht blijven. De sfeer is meteen erg spookachtig en achter elke deur kan een verrassing schuilgaan. Lekkere bangmakerij en een grandioze climax, met groot gevoel voor humor gespeeld door de kleine cast. Een origineel scenario van Robb White en hoewel de gimmick van de film ontbreekt (in de zaal komt opeens een geraamte tot leven), blijft het een amusante horrorbelevenis. Carl E. Guthrie was verantwoordelijk voor de sfeervolle zwart-witfotografie. Het spookachtige thema is van Richard Kayne en Richard Loring, terwijl Von Dexter de rest van de score voor zijn rekening nam.

The Wild Party

1956 | Drama

Verenigde Staten 1956. Drama van Harry Horner. Met o.a. Anthony Quinn, Carol Ohmart, Arthur Franz, Jay Robison en Kathryn Grant.

Een minderwaardig probeersel tot naturalistisch drama waarin Quinn als voormalige voetbalheld het lichtelijk op de heupen krijgt in een achteraf danszaaltje.

The Scarlet Hour

1956 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1956. Drama van Michael Curtiz. Met o.a. Carol Ohmart, Tom Tryon, Jody Lawrance, James Gregory en Elaine Stritch.

Slordige weergave van een huwelijksconflict.